Du-te la pagina Anterioara 1, 2 |
anadi
Incepator
|
Faptul că existau multe variante ale asa numitelor evanghelii pe timpul scrierii aşa zisei evangheliei după Luca, este confirmat ?n insăsi această scriere, care ?nsă ulterior ?n urma consiliului de la Niceea a fost declarată divină, ?n această scriere care chipurile ar fi după Luca se spune: Fiindcă multi s'au apucat să alcătuiască o istorisire amănunţită despre lucrurile cari au credibilitate printre noi, (of those things which are most surely believed among us) după cum ni le-au ?ncredinţat cei ce le-au văzut ( ?!) cu ochii lor de la ?nceput , si au ajuns slujitori ai cuv?ntului, am găsit si eu cu cale, prea alesule Theophilus, după ce am făcut cercetări cu deamănuntul asupra tuturor acestor lucruri de la ob?rşia lor, să ţi le scriu ?n şir unele după altele, Din această declaraţie de la ?nceputul scrierii se vede că 1. autorul Evanagheliei după Luca nu este Luca, 2. autorul nu a fost un martor ocular al vietii lui Isus şi 3. se adresează unui auditoriu grecesc (Theophilus), 4. la mulţi ani de la moartea lui Isus 5. si nu este pomenit că Luca ar fi fost cel ce ar fi ?ncredinţat oral aceste lucruri. Asa zisul nou testatment cat si multe schimbari din scrierile mazorete sau septuaginta ca sursa pentru asa zisul vechi testament au aceeasi sursa scoala agnostica pavelinista care s-a impus prin Edictul din Niceea, urcand pe scena politica si distrugand prin teroarea de stat toate celelelalte secte crestine timpurii si orice alte tipuri de religii. |
||||||||||||||||
|
Natura Sufletului |
|
||