![]() |
![]() | ![]() |
nigno
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
ady_maris, a spus cineva ca Fiul a fost nascut (creat) de catre Tatal? a spus cineva ca exista 3 Dumnezei? NU!!! cele 3 persoane ale dumnezeirii (Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant) se constituie intr-UN SINGUR Dumnezeu VESNIC, intrucat Ele sunt UNITE in scop, in minte, in caracter. Intelepciunea omului nu poate intelege aceasta TAINA. Pentru aceasta avem sansa scolii vesnice...
|
|||||||||||
_________________ Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
|
![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() | TREIMEA! | ![]() |
ionescu_pop
Nou venit
![]()
![]() |
![]() |
Ca sa raspund pe scurt lui ady_maris:In Biblie nu apare cum vrem noi ,Noul testament apare doar in 398 in forma de azi,pana atunci nu a existat.Sigur daca stiau Apostolii ca unii vor nega Divinitatea lui Iisus si a Duhului Sfant ar fi scris-DUMNEZEU TATAL,DUMNEZEU FIUL,DUMNZEU DUHUL SFANT!
te rog nu cita Biblia in engleza,citeaza in ebraica sau greaca ptr ca in traducerile moderne s-a cam pierdut intelesul unor pasaje,sau s-au indepartat prea mult de textul originar-ebraic sau grecesc,masoretic,Vulgata Septuaginta,codecsii biblici,manuscrisele de la Qumran.doar un exemplu de intrpretare gresita a Bibliei dupa textul englez exemplu un tanar condamna pe crestini de ce tin Pass over(Pastele)=trecerea peste. Imi pare rau dar Pesah din ebraica inseamna Trecere,sarbatoarea cinstirea trecerii prin Marea Rosie. nici Luther nu e de exagerat cu citate din opera lui,stiind ca a numit Epistola lui Iacov-epistola de paie,ptr ca vorbea despre mantuirea prin fapte.Deci nu are asa mare autoritate cuvantul lui. Ceea ce este adevarat si cred crestinii(nu mai cita pe ervei ptr ca ei inca il astepta pe Mesia,si nu au decat Vechiul Testament,crestinii au si Vechiul si Noul testament)-despre Iisus: Fireste ca a ĂŽntelege ca Iisus este atat 100% Dumnezeu cat si 100% om nu este usor. Cand Iisus a venit pe pamant, a adaugat la divinitatea Sa umanitate (a fost gasit ca un om). Pentru prima oara, a fost supus unor ĂŽncercari cum ar fi foame, sete, crestere (atat fizica cat si mentala), durere, boala si ispita (cf. Evrei 4.15; Luca 2.52). Ăn acelasi timp, Iisus a adaugat umanitate la divinitatea Sa. S-a pus pe Sine ĂŽntr-o pozitie subordonata fata de Tata ĂŽn referinta la functie (1 Corinteni 11.3). Pe scurt, cand Isus a afirmat "Tatal este mai mare decat Mine" (Ioan 14.28), nu nega natura Sa divina; mai degraba, declara ca S-a supus ĂŽn mod voluntar voiei Tatalui. Iisus este Dumnezeu Isaia 9.6 - "Ăn Biblia ebraica Isaia 9.6 este unul dintre cele mai elocvente versete din Vechiul Testament care dovedesc divinitatea lui Hristos Matei 1.22,23 - Emanuel ĂŽnseamna "Dumnezeu este cu noi". Acest Emanuel este Iisus. Vedeti si Ioan 1.1-3 ĂŽmpreuna cu Ioan 1.14. Matei 4.10 Iisus, citand din Deuteronom, a spus ca numai Dumnezeu este obiectul potrivit pentru ĂŽnchinare. Nici oamenii, nici ĂŽngerii nu sunt "obiecte" potrivite pentru ĂŽnchinare (FA 10; Apoc. 22.8, 9). Iisus a acceptat ĂŽnchinarea (Mt. 8.2 9.18; 14.33). De aceea, daca Domnul a acceptat ĂŽnchinarea, a facut-o pe baza divinitatii sale. Iisus acceptat ĂŽnchinarea care este potrivit numai pentru Dumnezeu. Ăl va acuzati pe Iisus de blasfemie? Ioan 3.18; 5.18 Numindu-L pe Dumnezeu Tatal Sau, Iisus pretindea egalitate cu Tatal, iar acest lucru a fost ĂŽnteles de dusmanii lui Iisus ĂŽn Ioan 10.33, 36. Ioan 20.25-28 - Observati ca exista articolul hotarat ĂŽn declaratia lui Toma ĂŽn limba greaca: Domnul meu si Dumnezeul meu!? Daca nu este Dumnezeu si nu l-a mustrat pe Toma, iIsus a acceptat ĂŽnchinare si a hulit. Filipeni 2.5 s. u.; Tit 2.13; 2 Petru 1.1; Evrei 1.3; Isaia 6 - Ioan 12.41 Ănchei cu urmatorul citat: Daca Hristos nu este Dumnezeu, ci doar o "fiinta creata", la fel ca si diavolul - atunci nu am avea nici o asigurare de mantuire. Caci cum ar putea o fiinta creata sa ne salveze de puterea unei alte fiinte create? Nu ar putea fi nici o asigurare, totusi, ca -- prin Hristos -- putem fi uniti ĂŽn Dumnezeu |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ionescu_pop
Nou venit
![]()
![]() |
![]() |
I TIMOTEI 3,16 ÂŞi cu adevĂŁrat, mare este taina dreptei credinĂže: Dumnezeu S-a arĂŁtat ĂŽn trup, S-a ĂŽndreptat ĂŽn Duhul, a fost vĂŁzut de ĂŽngeri, S-a propovĂŁduit ĂŽntre neamuri, a fost crezut ĂŽn lume, S-a ĂŽnĂŁlĂžat ĂŽntru slavĂŁ.
FAPTELE APOSOLILOR 7,55. Iar ªtefan, fiind plin de Duh Sfânt ºi privind la cer, a vãzut slava lui Dumnezeu ºi pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu. 56. ªi a zis: Iatã, vãd cerurile deschise ºi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu! ESTE MAI MULT DECAT CLAR!IISUS ESTE EGAL CU TATAL! |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
ionescule esti greu de cap ,scuza-ma ca-ti spun ......unde ai vazut scris de mine ca ISUS a fost un dumnezeu creat si unde am negat divinitatea lui ISUS ?
TU ESTI UN HABARNIST ,CARE VORBESTI FARA SA GANDESTI SI NICI SA CITESTI CEEA CE AM POSTAT!! « Unde stĂŁ scris ĂŽn Biblie cĂŁ ĂŽn ceruri, Dumnezeu a nĂŁscut ĂŽn veÂşnicie o altĂŁ persoanĂŁ a Dumnezeirii, un Fiu? BinenĂželes cĂŁ nicĂŁieri! Un astfel de gând nu este doar ĂŽn totalitate nebiblic, ci este chiar ĂŽmpotriva raĂžiunii. PânĂŁ acum numai mamele au nĂŁscut copii zĂŁmisliĂži de taĂžii lor. NaÂşterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost ĂŽnÂştiinĂžatĂŁ ĂŽn tot Vechiul Testament, ĂŽncepând cu prima fĂŁgĂŁduinÞã datĂŁ ĂŽn Genesa 3:15, dupĂŁ ce avusese loc cĂŁderea ĂŽn pĂŁcat, din grĂŁdina Eden. NaÂşterea a avut loc, aÂşa cum a fost prezis ĂŽn Mica cap. 5 Âşi cum este relatat ĂŽn Evanghelii, aici pe pĂŁmânt, la »Betleem«, care ĂŽnseamnĂŁ »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i ĂŽn ceea ce-L priveÂşte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sĂŁ rĂŁmânem nu numai la temĂŁ, ci Âşi la adevĂŁrul Cuvântului lui Dumnezeu. Nu un TatĂŁ din cer L-a nĂŁscut pe Fiul, ci fecioara, aici, pe pĂŁmânt. Acesta este adevĂŁrul curat. TatĂŁl este Cel ce a zĂŁmislit Âşi astfel Fiul a fost nĂŁscut din pântecele mamei; de aici accentul pus pe credinĂža ĂŽn »singurul Fiu zĂŁmislit Âşi nĂŁscut al lui Dumnezeu« (Ioan 3:16-18). Fiul fĂŁgĂŁduit a fost zĂŁmislit Âşi nĂŁscut numai o singurĂŁ datĂŁ, Âşi anume, aici, pe pĂŁmânt. Nu existĂŁ doi fii, aÂşa cum nu existĂŁ nici o dublĂŁ paternitate. Ănainte sĂŁ aparĂŁ ca »Fiu«, El a fost Cuvântul, Logosul, »DOMNUL« care a luat chip de rob. „DupĂŁ ce a vorbit ĂŽn vechime pĂŁrinĂžilor noÂştri prin prooroci, ĂŽn multe rânduri Âşi ĂŽn multe chipuri, Dumnezeu, la sfârÂşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moÂştenitor al tuturor lucrurilor, Âşi prin care a fĂŁcut Âşi veacurile.“ (Evrei 1:1-2). ĂnvãÞãtorii bisericii care au venit din pĂŁgânitate, au rĂŁmas la temĂŁ, dar nu Âşi la singurul adevĂŁr mĂŁrturisit ĂŽn ĂŽntreaga ScripturĂŁ. Cu concepĂžiile lor babiloniene, egiptene Âşi greceÂşti despre zei, ei au produs o greÂşealĂŁ de neiertat, care nu a mai putut fi corectatĂŁ niciodatĂŁ Âşi care a ajuns regulĂŁ de ĂŽnvãÞãturĂŁ adoptatĂŁ de aproape toate bisericile. Ei au stabilit teza paradoxalĂŁ, dar total nebiblicĂŁ, cĂŁ Fiul a existat deja ĂŽn cer ca persoanĂŁ divinĂŁ individualĂŁ Âşi cĂŁ Fiul preexistent a fost nĂŁscut apoi pe pĂŁmânt. Unde este scris acest lucru ĂŽn Biblie? Desigur, nicĂŁieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalĂŁ-mesopotamianĂŁ, expresia »mama lui Dumnezeu« folositĂŁ pentru Maria. AÂşa a fost ea declaratĂŁ de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existĂŁ nici mĂŁcar o singurĂŁ dovadĂŁ ĂŽn Biblie. De multe ori se argumenteazĂŁ cu trimiterea Fiului, fĂŁrĂŁ sĂŁ se ĂŽnĂželeagĂŁ cĂŁ Fiul a fost ĂŽnainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La ĂŽnceput era Fiul …“, ci: „La ĂŽnceput era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fĂŁcut trup.“ NU SCRIE FIUL S-A FACUT TRUP ci scrie CUVANTUL S-A FACUT TRUP si CUVANTUL ERA DUMNEZEU !!CUVANTUL NU ERA FIUL !! CUVANTUL S-A FACUT TRUP si a devenit FIUL!! UNICUL DUMNEZEU CARE ESTE DUH nu o persoana.....S-A PERSONIFICAT DOAR IN FIUL !! DUMNEZEUL INVIZIBIL a devenit vizibil ca DOMNUL IN FIUL!! 1 Ioan, 5 20 ÂŞtim cĂŁ Fiul lui Dumnezeu a venit, Âşi ne-a dat pricepere sĂŁ cunoaÂştem pe Cel ce este adevĂŁrat. ÂŞi noi suntem ĂŽn Cel ce este adevĂŁrat, adicĂŁ ĂŽn Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevĂŁrat Âşi viaĂža veÂşnicĂŁ. ISUS HRISTOS este UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT SI VIATA VESNICA ,nu o a doua persoana din dumnezeire!! EL nu este egal cu TATAL , EL era in TATAL si TATAL in EL ......acesta este MAREA TAINA!!! Ioan, 14 9 Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, Âşi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vĂŁzut pe Mine, a vĂŁzut pe TatĂŁl. Cum zici tu dar: ,AratĂŁ-ne pe TatĂŁl?' 10 Nu crezi cĂŁ Eu sunt ĂŽn TatĂŁl, Âşi TatĂŁl este ĂŽn Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci TatĂŁl, care locuieÂşte ĂŽn Mine, El face aceste lucrĂŁri ale Lui. 11 CredeĂži-MĂŁ cĂŁ Eu sunt ĂŽn TatĂŁl, Âşi TatĂŁl este ĂŽn Mine; credeĂži cel puĂžin pentru lucrĂŁrile acestea. [Ioan 14 ] trebuie sa ramanem la marturia SCRIPTURII nu la marturia teologilor incurcati de prea multa scoala!! Isaia, 43 10 "Voi sunteĂži martorii Mei - ,zice Domnul, - voi Âşi Robul Meu pe care L-am ales, ca sĂŁ ÂştiĂži, ca sĂŁ MĂŁ credeĂži Âşi sĂŁ ĂŽnĂželegeĂži cĂŁ Eu sunt: ĂŽnainte de Mine n-a fost fĂŁcut nici un Dumnezeu, Âşi dupĂŁ Mine nu va fi, 11 [b]Eu, Eu sunt Domnul, Âşi afarĂŁ de Mine nu este nici un Mântuitor! [Isaia 43 ] Isaia, 45 5 Eu sunt Domnul, Âşi nu mai este altul, afarĂŁ de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am ĂŽncins, ĂŽnainte ca tu sĂŁ MĂŁ cunoÂşti. [Isaia 45 ] Isaia, 45 18 CĂŁci aÂşa vorbeÂşte Domnul, FĂŁcĂŁtorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a ĂŽntocmit pĂŁmântul, l-a fĂŁcut Âşi l-a ĂŽntĂŁrit, l-a fĂŁcut nu ca sĂŁ fie pustiu, ci l-a ĂŽntocmit ca sĂŁ fie locuit: "Eu sunt Domnul, Âşi nu este altul! [Isaia 45 ] Isaia, 46 9 "AduceĂži-vĂŁ aminte de cele petrecute ĂŽn vremurile strĂŁbune; cĂŁci Eu sunt Dumnezeu, Âşi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, Âşi nu este nici unul ca Mine. Isaia, 45 21 SpuneĂži-le, Âşi aduceĂži-i ĂŽncoace, ca sĂŁ se sfĂŁtuiascĂŁ unii cu alĂžii! Cine a prorocit aceste lucruri de la ĂŽnceput, Âşi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept Âşi mântuitor, alt Dumnezeu afarĂŁ de Mine nu este. [Isaia 45 ] Isaia, 44 24 AÂşa vorbeÂşte Domnul, RĂŁscumpĂŁrĂŁtorul tĂŁu, Cel ce te-a ĂŽntocmit din pântecele mamei tale: "Eu, Domnul, am fĂŁcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfĂŁÂşurat cerurile, Eu am ĂŽntins pĂŁmântul. Cine era cu Mine? [Isaia 44 ] Ioan, 8 ISUS A ZIS ; 24 De aceea v-am spus cĂŁ veĂži muri ĂŽn pĂŁcatele voastre; cĂŁci, dacĂŁ nu credeĂži cĂŁ EU SUNT veĂži muri ĂŽn pĂŁcatele voastre." [Ioan 8 ] Exodul, 3 14 Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." ÂŞi a adĂŁugat: "Vei rĂŁspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce se numeÂşte ,EU SUNT, m-a trimis la voi." [Exodul 3 ] NU POT FI DOI "EU SUNT"!!! ISAIA 7; 14. De aceea Domnul ĂŽnsuÂşi vĂŁ va da un semn: IatĂŁ, fecioara va rĂŁmâne ĂŽnsĂŁrcinatĂŁ, va naÂşte un fiu, Âşi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). Scrie cumva fiul este cu noi ?Nu pot fi 2 dumnezei. Dumnezeu care este duh ,nu persoana ,ci este o lumina a venit in forma vizibila de om ,nu o alta creatura,ci INSUSI DUMNEZEU ,asa ne relateaza Scriptura, nu teologii. Ăn Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperĂŁ ĂŽn ĂŽnfĂŁĂžiÂşarea Domnului; Âşi ĂŽn Noul Testament este AcelaÂşi Dumnezeu care se descoperĂŁ ĂŽn AcelaÂşi Domn, adicĂŁ TatĂŁl ĂŽn Fiul. Deosebirea constĂŁ numai ĂŽn aceea cĂŁ ĂŽn Vechiul Testament Dumnezeu apare ĂŽn chip duhovnicesc, iar ĂŽn Noul Testament apare ĂŽn trup de carne. DacĂŁ Isus ar fi o altĂŁ persoanĂŁ Âşi nu Dumnezeu, atunci ĂŽn nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ” DacĂŁ Dumnezeu Âşi Domnul, TatĂŁl Âşi Fiul nu este una Âşi aceeaÂşi PersoanĂŁ, atunci ar exista douĂŁ persoane care au pretenĂžia de a fi acelaÂşi. EL spune ĂŽn mod maiestuos: „EU sunt, DOMNUL, Dumnezeul tĂŁu, care te-am scos …“ (Deut. 5:6). „AÂşa vorbeÂşte DOMNUL, ĂmpĂŁratul lui Israel Âşi RĂŁscumpĂŁrĂŁtorul lui, DOMNUL oÂştririlor: ,EU sunt Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ, Âşi afarĂŁ de Mine, nu este alt Dumnezeu.‘“ (Isa. 44:6). DOMNUL Dumnezeu este singurul »EU SUNT« Âşi »EU VOI FI«, cĂŁci ce va fi El, El este deja. Numai ĂŽn El Âşi prin El putem deveni Âşi putem fi ceea ce El ne-a destinat sĂŁ fim. Ca sĂŁ nu se uite, El a spus ĂŽncĂŁ o datĂŁ: „AscultĂŁ-MĂŁ, Iacove! S¸i tu, Israele, pe care te-am chemat! Eu, Eu sunt Cel dintâi, Âşi tot Eu sunt Âşi Cel din urmĂŁ.“ (Isa. 48:12). Ăn Noul Testament gĂŁsim multitudinea a ceea ce este »Eu sunt« descoperitĂŁ ĂŽn Fiul. Cele Âşapte deosebite »EU SUNT …«, au atras atenĂžia multora. DOMNUL Isus a spus: »EU SUNT lumina lumii.« »EU SUNT PĂŁstorul cel bun.« »EU SUNT calea, adevĂŁrul Âşi viaĂža.« »EU SUNT uÂşa.« »EU SUNT Pâinea vieĂžii.« »EU SUNT ĂŽnvierea Âşi viaĂža.« AcelaÂşi DOMN spune: „AdevĂŁrat, adevĂŁrat, vĂŁ spun cĂŁ, mai ĂŽnainte ca sĂŁ se nascĂŁ Avraam, SUNT EU.“ (Ioan 8:58). Ăn Apocalipsa gĂŁsim propria Lui mĂŁrturie: „,EU SUNT Alfa Âşi Omega, Ănceputul Âşi SfârÂşitul‘, zice DOMNUL Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era Âşi Cel ce vine, Cel Atotputernic … EU SUNT Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ, Cel viu. Am fost mort, Âşi iatĂŁ cĂŁ sunt viu ĂŽn vecii vecilor. Eu Ăžin cheile morĂžii Âşi ale LocuinĂžei morĂžilor.“ (cap. 1, 8:17-18). RecunoaÂşterea descoperirii lui Dumnezeu ca »EU SUNT«, ĂŽn RĂŁs-cumpĂŁrĂŁtorul Isus Hristos, este necesarĂŁ pentru mântuirea noastrĂŁ. EL ĂŽnsuÂşi a accentuat acest lucru: „De aceea v-am spus cĂŁ veĂži muri ĂŽn pĂŁcatele voastre; cĂŁci, dacĂŁ nu credeĂži cĂŁ Eu sunt, veĂži muri ĂŽn pĂŁcatele voastre.“ (Ioan 8:24). Aici nu este vorba despre o ĂŽnvãÞãturĂŁ sau o cunoÂştinÞã, ci despre viaĂža veÂşnicĂŁ, Âşi anume despre credinĂža adevĂŁratĂŁ ĂŽn Mântuitorul descoperit, aducĂŁtor de mântuire, care salveazĂŁ Âşi mântuieÂşte. Numai ĂŽn Fiul lui Dumnezeu Ăl avem pe Mântuitor Âşi mântuirea. »DOMNUL«, care era chipul lui Dumnezeu, „S-a dezbrĂŁcat pe sine ĂŽnsuÂş Âşi a luat chip de rob, fĂŁcându-Se asemenea oamenilor.“ (Fil. 2:7). Pentru a mântui omenirea, EL S-a fĂŁcut asemenea oamenilor: EL a fost nĂŁscut ca Fiu, a fost ĂŽnfĂŁÂşurat ĂŽn scutece Âşi a fost aÂşezat ĂŽntr-o iesle. Mai omeneÂşte Âşi mai fireÂşte nu era posibil! Astfel Cuvântul a devenit trup Âşi a locuit printre noi. Aceasta s-a ĂŽntâmplat din pricina noastrĂŁ, ca sĂŁ se ĂŽmplineascĂŁ: „… Dumnezeu a osândit pĂŁcatul ĂŽn firea pĂŁmânteascĂŁ, trimiÞând din pricina pĂŁcatului, pe ĂŽnsuÂş Fiul SĂŁu ĂŽntr-o fire asemĂŁnĂŁtoare cu a pĂŁcatului“ (Rom. 8:3). La naÂşterea Fiului ne este spus cine este El: „… astĂŁzi ĂŽn cetatea lui David, vi s-a nĂŁscut un Mântuitor, care este Hristos, DOMNUL.“ (Luca 2:11). [/b] |
|||||||||||
_________________ Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
|
![]() |
![]() | CARE E ADEVARUL? | ![]() |
ionescu_pop
Nou venit
![]()
![]() |
![]() |
NU inteleg ady_maris,care e relatia intreTatal si Fiuldupa cum crezi tu..nu ma laud ca stiu teologie,si nici altii nu.ti-am adus niste argumente pe care sunt sigur ca tu nu le-ai stiut,dar care le am perntru am studiat.fara studiu nu se poate in orice domeniu,mai alea cand e vorba de tainele Lui Dumnezeu!si famenul etiopian din Biblie a cerut ajutor pentru a intelege textul Bibliei.
deci care e relatie intr Tatal si Fiul,fiindca ti-am scris despre dumnezeirea Fiului, tu ai scris: ,,DacĂŁ Dumnezeu Âşi Domnul, TatĂŁl Âşi Fiul nu este una Âşi aceeaÂşi PersoanĂŁ, atunci ar exista douĂŁ persoane care au pretenĂžia de a fi acelaÂşi.'' si ai jos: Numai ĂŽn Fiul lui Dumnezeu Ăl avem pe Mântuitor Âşi mântuire. Dumnezeu a osândit pĂŁcatul ĂŽn firea pĂŁmânteascĂŁ, trimiÞând din pricina pĂŁcatului, pe ĂŽnsuÂşi Fiul SĂŁu ĂŽntr-o fire asemĂŁnĂŁtoare cu a pĂŁcatului“ (Rom. 8:3).;;La naÂşterea Fiului ne este spus cine este El: „… astĂŁzi ĂŽn cetatea lui David, vi s-a nĂŁscut un Mântuitor, care este Hristos'' deci in versetul de la Romani e vorba de Dumnezeu Tatal care L-a trimis pe Fiul. hotaraste-te! |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
nigno
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
ady_maris, te rog nu mai posta cuvinte jignitoare la adresa celorlalti forumisti. sincer, m-am saturat sa-ti fac observatii.. ai dreptul sa combati idei, dar nu persoane! credeam ca suntem crestini si stim cum sa ne purtam cu semenii, dar se pare ca m'am inselat... si e dureros.. "dupa faptele lor ii veti cunoaste"... Biblia o spune, nu eu...
|
|||||||||||
_________________ Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
MI-AM CERUT SCUZE LUI IONESCU ....nigno,....citeste bine .......si eu na ma dau sfant caci inca nu sunt ....daca voi va considerati asta-i partea doua ....
acum raspund domnului IONESCU POP; INCEPEM de la lectia 1; DUMNEZEU este DUH ....(IOAN 4;24) nu este o persoana....EL UMPLE TOATE LUCRURILE si este OMNI PRZENT. DUHUL SFANT este insusi DUMNEZEU INVIZIBIL.....nu este o a doua persoana. FIUL este DUMNEZEU CARE ESTE DUH in forma vizibila de trup, ..nu este o alta persoana din dumnezeiire. IN VECHIUL TESTAMENT APARE DE 6700 de ori formularea DOMNUL DUMNEZEU ,in schimb in NOUL ...apare formularea TATAL SI FIUL ...CARE TALMACIT INSEAMNA ...TATAL (DUMNEZEU INVIZIBIL) SI FIUL (DOMNUL VIZIBIL SUB FORMA UMANA) de aceea FIUL ERA REPREZENTAREA DUMNEZEULUI INVIZIBIL SI ERA 100% OM SI 100% DUMNEZEU ....atentie nu un DUMNEZEU ci UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT SI VIATA VESNICA(1 IOAN 5;20) EU si TATAL una SUMNTEM!!!(IOAN 10;30) tu unde vezi a 2 fiinta din Isus Hristos?Dca Dumnezeu este un Duh invizibil ,tu totusi i-l vezi ??Interesant deci Scriptura spune ca nimeni nu-l poate vedea pe Tatal dar tu totusi i-l vezi ca o fiinta,......mi se pare ca totusi o fiinta se poate vedea nu ioneascule sau poate ca ma insel ,si tu vezi si duhurile invizibile? tu vi cu polologie niceeana la mine ,si habar nu ai ce spune Scriptura,ai luat de bune niste interpretari filozofice platoniciene,astazi asa zis teologice,si vi sa spui ce a spus unul pagan din 325. Voi i-L REDUCETI PE DUMNEZEU dupa capacitatea voastra de intelegere,si-L faceti o persoana sau fiinta,este grav,chiar f. grav. Dumnezeul invizibil ,s-a decoperit ca Domn ,vizibil in calitatea de Fiu al omului ,nu intr-o alta persoana. Coloseni, 1 15 El este chipul Dumnezeului celui nevĂŁzut, cel ĂŽntâi nĂŁscut din toatĂŁ zidirea. ti-am zis o persoana trebuie sa fie vizibila ,ca sa o denumesti persoana,nu o lumina ,sau un duh. Coloseni, 2 9 CĂŁci ĂŽn El locuieÂşte trupeÂşte toatĂŁ plinĂŁtatea Dumnezeirii. [Coloseni 2 ] scrie cumva ,ca locuieste doar o parte din Dumnezeire? unde vezi tu scris ,o fiinta e tatal si una fiul . « Unde stĂŁ scris ĂŽn Biblie cĂŁ ĂŽn ceruri, Dumnezeu a nĂŁscut ĂŽn veÂşnicie o altĂŁ persoanĂŁ a Dumnezeirii, un Fiu? BinenĂželes cĂŁ nicĂŁieri! Un astfel de gând nu este doar ĂŽn totalitate nebiblic, ci este chiar ĂŽmpotriva raĂžiunii. PânĂŁ acum numai mamele au nĂŁscut copii zĂŁmisliĂži de taĂžii lor. NaÂşterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost ĂŽnÂştiinĂžatĂŁ ĂŽn tot Vechiul Testament, ĂŽncepând cu prima fĂŁgĂŁduinÞã datĂŁ ĂŽn Genesa 3:15, dupĂŁ ce avusese loc cĂŁderea ĂŽn pĂŁcat, din grĂŁdina Eden. NaÂşterea a avut loc, aÂşa cum a fost prezis ĂŽn Mica cap. 5 Âşi cum este relatat ĂŽn Evanghelii, aici pe pĂŁmânt, la »Betleem«, care ĂŽnseamnĂŁ »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i ĂŽn ceea ce-L priveÂşte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sĂŁ rĂŁmânem nu numai la temĂŁ, ci Âşi la adevĂŁrul Cuvântului lui Dumnezeu. ĂnvãÞãtorii bisericii care au venit din pĂŁgânitate, au rĂŁmas la temĂŁ, dar nu Âşi la singurul adevĂŁr mĂŁrturisit ĂŽn ĂŽntreaga ScripturĂŁ. Cu concepĂžiile lor babiloniene, egiptene Âşi greceÂşti despre zei, ei au produs o greÂşealĂŁ de neiertat, care nu a mai putut fi corectatĂŁ niciodatĂŁ Âşi care a ajuns regulĂŁ de ĂŽnvãÞãturĂŁ adoptatĂŁ de aproape toate bisericile. Ei au stabilit teza paradoxalĂŁ, dar total nebiblicĂŁ, cĂŁ Fiul a existat deja ĂŽn cer ca persoanĂŁ divinĂŁ individualĂŁ Âşi cĂŁ Fiul preexistent a fost nĂŁscut apoi pe pĂŁmânt. Unde este scris acest lucru ĂŽn Biblie? Desigur, nicĂŁieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalĂŁ-mesopotamianĂŁ, expresia »mama lui Dumnezeu« folositĂŁ pentru Maria. AÂşa a fost ea declaratĂŁ de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existĂŁ nici mĂŁcar o singurĂŁ dovadĂŁ ĂŽn Biblie. De multe ori se argumenteazĂŁ cu trimiterea Fiului, fĂŁrĂŁ sĂŁ se ĂŽnĂželeagĂŁ cĂŁ Fiul a fost ĂŽnainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La ĂŽnceput era Fiul …“, ci: „La ĂŽnceput era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fĂŁcut trup.“ Ăn tot Vechiul Testament, Dumnezeu a trimis slujitorii Âşi proorocii SĂŁi. Moise a fost un bĂŁrbat trimis de Dumnezeu: „DOMNUL Dumnezeul evreilor, m-a trimis la tine, sĂŁ-Ăži spun: ,LasĂŁ poporul Meu sĂŁ plece…‘“ (Exod 7:16). IONESCULE DUMNEZEU NU E O PERSOANA ,ESTE DUH (IOAN 4;24) CA DUH UMPLE TOATE LUCRURILE,NU ESTE UN BATARNEL CU BARBA ALBA CUM IL DESENATI VOI PRIN TEMPLELE VOASTRE PAGANE,ESTE DUH ,ESTE DUH ,ESTE DUH!!! Scrie cumva va veni FIUL si va va mantuii? ISAIA 7; 14. De aceea Domnul ĂŽnsuÂşi vĂŁ va da un semn: IatĂŁ, fecioara va rĂŁmâne ĂŽnsĂŁrcinatĂŁ, va naÂşte un fiu, Âşi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). Scrie cumva fiul este cu noi ?Nu pot fi 2 dumnezei. Dumnezeu care este duh ,nu persoana ,ci este o lumina a venit in forma vizibila de om ,nu o alta creatura,ci INSUSI DUMNEZEU ,asa ne relateaza Scriptura, nu teologii. Isaia 45; 21. SpuneĂži-le, Âşi aduceĂži-i ĂŽncoace, ca sĂŁ se sfĂŁtuiascĂŁ unii cu alĂžii! Cine a prorocit aceste lucruri de la ĂŽnceput, Âşi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine,[b] Eu sunt singurul Dumnezeu drept Âşi mântuitor, alt Dumnezeu afarĂŁ de Mine nu este. 22. ĂntoarceĂži-vĂŁ la Mine, Âşi veĂži fi mântuiĂži toĂži cei ce sunteĂži la marginile pĂŁmântului! CĂŁci Eu sunt Dumnezeu, Âşi nu altul. 4. SpuneĂži celor slabi de inimĂŁ: ,FiĂži tari, Âşi nu vĂŁ temeĂži! IatĂŁ Dumnezeul vostru, rĂŁzbunarea va veni, rĂŁsplĂŁtirea lui Dumnezeu; El ĂŽnsuÂşi va veni, Âşi vĂŁ va mântui.” 5. Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; 6. atunci Âşchiopul va sĂŁri ca un cerb, Âşi limba mutului va cânta de bucurie; cĂŁci ĂŽn pustie vor Þâºni ape, Âşi ĂŽn pustietate pâraie;[/b] |
|||||||||||
_________________ Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
|
![]() |
![]() | crezi ce vrei! | ![]() |
ionescu_pop
Nou venit
![]()
![]() |
![]() |
ady-_maris nu ti-ai cerut scuze,nu am vazut nicaieri.nu e prima data cand ma jinesti si stii ce cred ..degeaba ai tu atatea argumente .dar nu dovedesti ca si aplici in practica ...toata stiinta lumii nu valoreaza cat un act de respect.daca acesta lipseste..
cine esti sa imi tii tu lectii,dupa ce ma faci in toate felurile?in plus am lamurit ca tu esti singurul impotriva tuturor...sustii niste lucruri greu de crezut pentru un crestin .. imi dai lectii?nu multumesc..nu ma intereseaza ce crezi tu.. de unde talmacesti tu TATAL SI FIUL ...CARE TALMACIT INSEAMNA ...TATAL (DUMNEZEU INVIZIBIL) SI FIUL (DOMNUL VIZIBIL SUB FORMA UMANA)...cam rastalmacesti scripturile si nu este bine...ce studii ai ?sincer?te rog sa raspunzi? tu zici:,,Scrie cumva va veni FIUL si va va mantuii?'' raspund da:Luca2,11. CĂŁ vi s-a nĂŁscut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, ĂŽn cetatea lui David. i rĂŁspunzând, ĂŽngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorĂŽ peste tine Âşi puterea Celui PreaĂŽnalt te va umbri; pentru aceea Âşi Sfântul care Se va naÂşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. EVREI CAP 1. DupĂŁ ce Dumnezeu odinioarĂŁ, ĂŽn multe rânduri Âşi ĂŽn multe chipuri, a vorbit pĂŁrinĂžilor noÂştri prin prooroci, 2. Ăn zilele acestea mai de pe urmĂŁ ne-a grĂŁit nouĂŁ prin Fiul, pe Care L-a pus moÂştenitor a toate Âşi prin Care a fĂŁcut Âşi veacurile; 3. Care, fiind strĂŁlucirea slavei Âşi chipul fiinĂžei Lui Âşi Care Ăžine toate cu cuvântul puterii Sale, dupĂŁ ce a sĂŁvârÂşit, prin El ĂŽnsuÂşi, curĂŁĂžirea pĂŁcatelor noastre, a Âşezut de-a dreapta slavei, ĂŽntru cele prea ĂŽnalte, 4. FĂŁcându-Se cu atât mai presus de ĂŽngeri, cu cât a moÂştenit un nume mai deosebit decât ei. 5. CĂŁci cĂŁruia dintre ĂŽngeri i-a zis Dumnezeu vreodatĂŁ: "Fiul Meu eÂşti Tu, Eu astĂŁzi Te-am nĂŁscut"; Âşi iarĂŁÂşi: "Eu Ăi voi fi Lui TatĂŁ Âşi El Ămi va fi Mie Fiu"? 6. ÂŞi iarĂŁÂşi, când aduce ĂŽn lume pe Cel ĂŽntâi nĂŁscut, El zice: "ÂŞi sĂŁ se ĂŽnchine Lui toĂži ĂŽngerii lui Dumnezeu". 7. ÂŞi de ĂŽngeri zice: "Cel ce face pe ĂŽngerii SĂŁi duhuri Âşi pe slujitorii SĂŁi parĂŁ de foc"; 8. Iar cĂŁtre Fiul: "Tronul TĂŁu, Dumnezeule, ĂŽn veacul veacului; Âşi toiagul dreptĂŁĂžii este toiagul ĂŽmpĂŁrĂŁĂžiei Tale. 9. Iubit-ai dreptatea Âşi ai urât fĂŁrĂŁdelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul TĂŁu cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe pĂŁrtaÂşii TĂŁi". 10. ÂŞi: "Ăntru ĂŽnceput Tu, Doamne, pĂŁmântul l-ai ĂŽntemeiat Âşi cerurile sunt lucrul mâinilor Tale; 11. Ele vor pieri, dar Tu rĂŁmâi, Âşi toate ca o hainĂŁ se vor ĂŽnvechi; 12. ÂŞi ca un pe un veÂşmânt le vei strânge Âşi ca o hainĂŁ vor fi schimbate. Dar Tu acelaÂşi eÂşti Âşi anii TĂŁi nu se vor sfârÂşi". 13. ÂŞi cĂŁruia dintre ĂŽngeri a zis Dumnezeu vreodatĂŁ: "ÂŞezi de-a dreapta Mea pânĂŁ când voi pune pe vrĂŁjmaÂşii tĂŁi aÂşternut picioarelor Tale"? 14. Ăngerii oare nu sunt toĂži duhuri slujitoare, trimise ca sĂŁ slujeascĂŁ, pentru cei ce vor fi moÂştenitorii mântuirii? EVREI 2,9Ci pe Cel micÂşorat cu puĂžin faÞã de ĂŽngeri, pe Iisus, Ăl vedem ĂŽncununat cu slavĂŁ Âşi cu cinste, din pricina morĂžii pe care a suferit-o, astfel cĂŁ, prin harul lui Dumnezeu, El a gustat moartea pentru fiecare om. LA FACERE CAP 1 CUM EXPLICI FORMULAREA LA PLURAL?26. ÂŞi a zis Dumnezeu: "SĂŁ facem om dupĂŁ chipul Âşi dupĂŁ asemĂŁnarea NoastrĂŁ, ca sĂŁ stĂŁpâneascĂŁ peÂştii mĂŁrii, pĂŁsĂŁrile cerului, animalele domestice, toate vietĂŁĂžile ce se târĂŁsc pe pĂŁmânt Âşi tot pĂŁmântul!" LA FEL LA FACERE CAP 11 VEZI INDEMNUL LA PLURAL:VERSETUL 6. ÂŞi a zis Domnul: "IatĂŁ, toĂži sunt de un neam Âşi o limbĂŁ au Âşi iatĂŁ ce s-au apucat sĂŁ facĂŁ Âşi nu se vor opri de la ceea ce Âşi-au pus ĂŽn gând sĂŁ facĂŁ. 7. Haidem, dar, sĂŁ Ne pogorâm Âşi sĂŁ amestecĂŁm limbile lor, ca sĂŁ nu se mai ĂŽnĂželeagĂŁ unul cu altul". IN FAPTELE APOSTOLILOR CAP 1 Acest Iisus care S-a ĂŽnĂŁlĂžat de la voi la cer, astfel va Âşi veni, precum L-aĂži vĂŁzut mergând la cer. DECI IISUS S-A INALTAT NU TATAL... LA IOAN IAR:Pentru cĂŁ Legea prin Moise s-a dat, iar harul Âşi adevĂŁrul au venit prin Iisus Hristos. 18. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vĂŁzut vreodatĂŁ; Fiul cel Unul-NĂŁscut, Care este ĂŽn sânul TatĂŁlui, Acela L-a fĂŁcut cunoscut. .DECI LUAT CUVANT CU CUVANT:PE DUMNEZEU TATAL NIMENI NU L-A VAZUT ,FIUL,CARE ESTE IN SANUL TATALUI ACELSA L-A FACUT CUNOSCUT!DECI NU SCRIE CA TATAL S-A INTRUPAT!DOAMNE FERESTE!TOT La IOAN:CĂŁci precum TatĂŁl are viaÞã ĂŽn Sine, aÂşa I-a dat Âşi Fiului sĂŁ aibĂŁ viaÞã ĂŽn Sine; 27. ÂŞi I-a dat putere sĂŁ facĂŁ judecatĂŁ, pentru cĂŁ este Fiul Omului. 28. Nu vĂŁ miraĂži de aceasta; cĂŁci vine ceasul când toĂži cei din morminte vor auzi glasul Lui, 29. ÂŞi vor ieÂşi, cei ce au fĂŁcut cele bune spre ĂŽnvierea vieĂžii Âşi cei ce au fĂŁcut cele rele spre ĂŽnvierea osândirii. 30. Eu nu pot sĂŁ fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreaptĂŁ, pentru cĂŁ nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis. 31. DacĂŁ mĂŁrturisesc Eu despre mine ĂŽnsumi, mĂŁrturia Mea nu este adevĂŁratĂŁ. 32. Altul mĂŁrturiseÂşte despre Mine; Âşi Âştiu cĂŁ adevĂŁratĂŁ este mĂŁrturia pe care o mĂŁrturiseÂşte despre Mine. 33. Voi aĂži trimis la Ioan, Âşi el a mĂŁrturisit adevĂŁrul. 34. Dar Eu nu de la om iau mĂŁrturia, ci spun aceasta ca sĂŁ vĂŁ mântuiĂži. 35. Acela (Ioan) era fĂŁclia care arde Âşi lumineazĂŁ, Âşi voi aĂži voit sĂŁ vĂŁ veseliĂži o clipĂŁ ĂŽn lumina lui. 36. Iar Eu am mĂŁrturie mai mare decât a lui Ioan; cĂŁci lucrurile pe care Mi le-a dat TatĂŁl ca sĂŁ le sĂŁvârÂşesc, lucrurile acestea pe care le fac Eu, mĂŁrturisesc despre Mine cĂŁ TatĂŁl M-a trimis. 37. ÂŞi TatĂŁl care M-a trimis, Acela a mĂŁrturisit despre Mine. Nici glasul Lui nu l-aĂži vĂŁzut vreodatĂŁ, nici faĂža Lui nu aĂži vĂŁzut-o; 38. ÂŞi cuvântul Lui nu sĂŁlĂŁÂşluieÂşte ĂŽn voi, pentru cĂŁ voi nu credeĂži ĂŽn Cel pe care l-a trimis Acela. 39. CercetaĂži Scripturile, cĂŁ socotiĂži cĂŁ ĂŽn ele aveĂži viaÞã veÂşnicĂŁ. ÂŞi acelea sunt care mĂŁrturisesc despre Mine. 40. ÂŞi nu voiĂži sĂŁ veniĂži la Mine, ca sĂŁ aveĂži viaÞã! 41. SlavĂŁ de la oameni nu primesc; 42. Dar v-am cunoscut cĂŁ n-aveĂži ĂŽn voi dragostea lui Dumnezeu. 43. Eu am venit ĂŽn numele TatĂŁlui Meu Âşi voi nu MĂŁ primiĂži; dacĂŁ va veni altul ĂŽn numele sĂŁu, pe acela ĂŽl veĂži primi. ASADAR CONCLUZIA DIN TOATE ACESTE VERSETE:TATAL SI FIUL SUNT 2 PERSOANE DIFERITE ,DAR O SINGURA FIINTA DIVINA,ALATURI DE SFANTUL DUH. TE ROG SA NU JIGNESTI ORTODOCSII !TI-AM SPUS CA DIN PUNCT DE VEDERE AL PICTARII ICOANEI TREIMII,ORTODOCSII NU PICTEAZA CUM ZICI TU!IN PLUS NU NUMI BISERICA -TEMPLU PAGAN! NU AI NICI UN DREPT! DUMNEZEU SA TE LUMINEZE! |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | versete! | ![]() |
ionescu_pop
Nou venit
![]()
![]() |
![]() |
inca cateva versete din care reiese ca Fiul este Mantuitor:IOAN CAP 3
13. ÂŞi nimeni nu s-a suit ĂŽn cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este ĂŽn cer. 14. ÂŞi dupĂŁ cum Moise a ĂŽnĂŁlĂžat Âşarpele ĂŽn pustie, aÂşa trebuie sĂŁ se ĂŽnalĂže Fiul Omului, 15. Ca tot cel ce crede ĂŽn El sĂŁ nu piarĂŁ, ci sĂŁ aibĂŁ viaÞã veÂşnicĂŁ. 16. CĂŁci Dumnezeu aÂşa a iubit lumea, ĂŽncât pe Fiul SĂŁu Cel Unul-NĂŁscut L-a dat ca oricine crede ĂŽn El sĂŁ nu piarĂŁ, ci sĂŁ aibĂŁ viaÞã veÂşnicĂŁ. 17. CĂŁci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul SĂŁu ĂŽn lume ca sĂŁ judece lumea, ci ca sĂŁ se mântuiascĂŁ, prin El, lumea. 18. Cel ce crede ĂŽn El nu este judecat, iar cel ce nu crede a Âşi fost judecat, fiindcĂŁ nu a crezut ĂŽn numele Celui Unuia-NĂŁscut, Fiul lui Dumnezeu. 31. Iar acestea s-au scris, ca sĂŁ credeĂži cĂŁ Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Âşi, crezând, sĂŁ aveĂži viaÞã ĂŽn numele Lui. . Tot aÂşa Âşi Hristos, dupĂŁ ce a fost adus o datĂŁ jertfĂŁ, ca sĂŁ ridice pĂŁcatele multora, a doua oarĂŁ fĂŁrĂŁ de pĂŁcat Se va arĂŁta celor ce cu stĂŁruinÞã Ăl aÂşteaptĂŁ spre mântuire. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
eu nu-ti dau lectii caci nu sunt teolog.......si nu am nici un fel de studii teologice ...caci am primit harul acesta mare de la DUMNEZEU prin revelatie SA-L cunosc pe EL si puterea invierii LUI!
: "Te laud, TatĂŁ, Doamne al cerului Âşi al pĂŁmântului, pentru cĂŁ ai ascuns aceste lucruri de cei ĂŽnĂželepĂži Âşi pricepuĂži, Âşi le-ai descoperit pruncilor. 26 Da, TatĂŁ, Te laud, pentru cĂŁ aÂşa ai gĂŁsit Tu cu cale!" 27 Toate lucrurile Mi-au fost date ĂŽn mâini de TatĂŁl Meu; Âşi nimeni nu cunoaÂşte deplin pe Fiul, afarĂŁ de TatĂŁl; tot astfel nimeni nu cunoaÂşte deplin pe TatĂŁl, afarĂŁ de Fiul, Âşi acela cĂŁruia vrea Fiul sĂŁ i-L descopere. [Matei 11 ] Galateni, 1 10 Caut eu oare, ĂŽn clipa aceasta, sĂŁ capĂŁt bunĂŁvoinĂža oamenilor, sau bunĂŁvoinĂža lui Dumnezeu? Sau caut sĂŁ plac oamenilor? DacĂŁ aÂş mai cĂŁuta sĂŁ plac oamenilor, n-aÂş fi robul lui Hristos. 11 FraĂžilor, vĂŁ mĂŁrturisesc cĂŁ Evanghelia propovĂŁduitĂŁ de mine, nu este de obârÂşie omeneascĂŁ; 12 pentru cĂŁ, n-am primit-o, nici n-am ĂŽnvĂŁĂžat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos. [Galateni 1 ] Cand DOMNUL nostru apare sau este amintit intr-un anumit context,care este in palnul de mantuire- de exemplu - ca FIUL OMULUI ,FIUL LUI DUMNEZEU ,FIUL LUI DAVID ,MARE PREOT ,JUDECATOR,MIJLOCITOR,---EL este aratat ca om langa DUMNEZEU,dar niciodata ca o a doua persoana divina. DUMNEZEU S-A DESCOPERIT CA TATA DOAR IN FIUL ......EL CA DUMNEZEU ESTE CREATOR ..NU TATA ...un tata trebuie sa aiba un FIU ca sa fie tata ,EL devenit TATA daor in momentul zamislirii unui FIU ,un FIU TREBUIE SA AIBA SI O MAMA ...deci ISUS NU PUTEA FI NASCUT ODATA IN CER SI INCA O DATA IN BETELEEM ,CACI ACESTA AR INSEMNA REINCARNARE!! DUMNEZEU NU ARE INCEPUT SI NICI SFARSIT ....SI EL ESTE DOMNUL DOMNILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR ; iata ce ne marturiseste SCRIPTURA despre cine era MIELUL ; Apocalipsa, 17 14 Ei se vor rĂŁzboi cu Mielul; dar Mielul ĂŽi va birui, pentru cĂŁ El este Domnul domnilor Âşi ĂmpĂŁratul ĂŽmpĂŁraĂžilor. ÂŞi cei chemaĂži, aleÂşi Âşi credincioÂşi, care sunt cu El, de asemenea ĂŽi vor birui. [Apocalipsa 17 ] aici avem descoperirea cine este cu adevarat MIELUL ; DOMNUL DOMNILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR!! TE INTREB AVEM DOI IMPARATI SI DOI DOMNI? si ca sa fi sigur iti mai dau un verset clar unde se prezinta ISUS HRISTOS prin descoperire divina,ca fiind DOMNUL DUMNEZEU CEL ATOTPUTERNIC ,nu un al doilea ci UNICUL!! Apocalipsa, 1 7 IatĂŁ cĂŁ El vine pe nori. ÂŞi orice ochi Ăl va vedea; Âşi cei ce L-au strĂŁpuns. ÂŞi toate seminĂžiile pĂŁmântului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin. 8 "Eu sunt Alfa Âşi Omega, Ănceputul Âşi SfârÂşitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era Âşi Cel ce vine, Cel Atotputernic. [Apocalipsa 1 ] |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
Mai departe ĂŽn Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa Âşi Omega, Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ, ĂŽnceputul Âşi sfârÂşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o ĂŽnvãÞãturĂŁ deosebitĂŁ. Ăn Vechiul Testament, ĂŽnsuÂşi Dumnezeul Atotputernic ĂŽÂşi dĂŁ Numele “Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ”, iar ĂŽn Noul Testament Isus se caracterizeazĂŁ pe Sine ĂŽnsuÂşi ca “Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ”.
DacĂŁ Isus ar fi o altĂŁ persoanĂŁ Âşi nu Dumnezeu, atunci ĂŽn nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ” DacĂŁ Dumnezeu Âşi Domnul, TatĂŁl Âşi Fiul nu este una Âşi aceeaÂşi PersoanĂŁ, atunci ar exista douĂŁ persoane care au pretenĂžia de a fi acelaÂşi. Acela care ĂŽmparte dumnezeirea ĂŽn mai multe persoane, trebuie sĂŁ recunoascĂŁ de fapt doi “Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ”, Âşi el a ajuns astfel la o contradicĂžie. [b]AdevĂŁrul este cĂŁ ĂŽn Vechiul Âşi ĂŽn Noul Testament este numai un Dumnezeu. Ăn Apocalipsa 22:13 este numit “Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ” Âşi “Alfa Âşi Omega”. Se poate citi Âşi ĂŽn Apocalipsa 1:7-8 pentru a se vedea cĂŁ este vorbe despre un singur Dumnezeu adevĂŁrat: “IatĂŁ cĂŁ El vine pe nori. ÂŞi orice ochi Ăl va vedea; Âşi cei ce l-au strĂŁpuns… Da. Amin.”Eu sunt Alfa Âşi Omega, Ănceputul Âşi SfârÂşitul”, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era Âşi Cel ce vine, Cel Atotputernic”. Aici se numeÂşte Mântuitorul ca Dumnezeu, ca Domn Âşi ca Atotputernic. Este desigur exclusĂŁ existenĂža a doi Atotputernici. Mai departe scrie ĂŽn Apocalipsa 21:5-6: “Cel ce Âşedea pe scaunul de domnie a zis: “IatĂŁ, Eu fac toate lucrurile noi.” ÂŞi a adĂŁugat: “Scrie, fiindcĂŁ aceste cuvinte sunt vrednice de crezut Âşi adevĂŁrate.” Apoi mi-a zis: “S-a isprĂŁvit! Eu sunt Alfa Âşi Omega, Ănceputul Âşi SfârÂşitul”. AÂş dori ca cititorul sĂŁ ĂŽnĂželeagĂŁ Âşi acest adevĂŁr din Cuvântul lui Dumnezeu. Nimeni nu poate contrazice aceastĂŁ cercetare, deoarece este extrasĂŁ din Sfânta ScripturĂŁ. Cine totuÂşi nu poate crede cĂŁ TatĂŁl Âşi Fiul, Dumnezeu Âşi Domnul, este aceeaÂşi PersoanĂŁ, acela nu se poate ajuta, pentru cĂŁ nu crede Cuvântul lui Dumnezeu. TotuÂşi, eu sunt sigur cĂŁ fiecĂŁrui cititor sincer, care crede Cuvântul lui Dumnezeu cum este scris, descoperirea acestei taine nu poate sĂŁ-i rĂŁmânĂŁ ascunsĂŁ.[/b] REPET DUMNEZEU ESTE DUH NU PERSOANA!! PERSONAL DUMNEZEU S-A ARATAT INTR-O FORMA UMANA DE FIU AL OMULUI ,de aceea spune SCRIPTURA caci sade ca FIU AL OMULUI LA DREAPTA PUTERII LUI DUMNEZEU ,....CARE ESTE DUH ..NU PERSOANA ........-daca scria ca FIUL LUI DUMNEZEU sade la dreapta TATALUI ,,,,atunci reiesea doua persoane distincte ...DAR SLAVA LUI DUMNEZEU CA NU SCRIE ASA CEVA IN SCRIPTURA ....ci doar in crezuri facute de paganii de la NICEEA . Luca, 22 69 De acum ĂŽncolo, Fiul omului va Âşedea la dreapta puterii lui Dumnezeu." [Luca 22 ] Matei, 26 64 "Da", i-a rĂŁspuns Isus, "sunt! "Ba mai mult, vĂŁ spun cĂŁ de acum ĂŽncolo veĂži vedea pe Fiul omului Âşezând la dreapta puterii lui Dumnezeu, Âşi venind pe norii cerului." [Matei 26 ] de aceea TOMA zis si geamanul a putu sa spuna DOMNUL meu si DUMNEZEUL meu caci a primit revelatia cine este de fapt acest FIU AL OMULUI ,UNICUL DOMN SI DUMNEZEU . IAHSUAH (ISUS) este IAHWEH.........(1CORINT 12;3) IAHSUAH =IAH =DOMNUL ...SUAH= SALVATORUL deci ISUS inseamna DOMNUL ESTE MANTUITORUL ......care DOMN ? UNICUL DOMN SI DUMNEZEU ....IHWH. Iahsuah Hanozri Wumlech Hjehudim !! = tradus =ISUS NAZARINEANUL IMPARATUL IUDEIILOR!!! asta inseamna IHWH. PRIMA PORUNCA SUNA ASA; shema ISRAEL ; IAHWEH ELOHENU IAHWEH ECHAD = CARE TRADUS SUNA ASA ; asculta ISRAEL ; DOMNUL DUMNEZEU ESTE UNICUL DOMN ........sa nu ai alti dumnezei afara de mine !!!! |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | Dumnezeirea | ![]() |
|
|||
![]() |
![]() |