bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Pagina de start a forumului Angelteam
Angelteam
Putem sluji fĂŁrĂŁ iubire, dar nu putem iubi fĂŁrĂŁ slujire
Raspunde la subiect
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Raspunde cu citat (quote)
SI CARE ESTE NUMELE ?

FATA TE INVARTI IN JURUL COZII ,raspunde la intrebare?

Caci porunca Domnului A FOST CLARA ;BOTEZATII IN NUMELE.....

CARE ESTE NUMELE ?

TATA nu este nume ,Fiu NU ESTE NUME ,NICI DUH SFANT NU ESTE NUME ,......sper ca intelegi limba romana,daca nu ....imi pare rau ,tu repeti o formula ca papagalul ,fara sa ai rezolvarea.

Fiul a venit ĂŽn Numele TatĂŁlui (Ioan 5:43a) Âşi El ĂŽnsuÂşi a ĂŽmplinit prin botez ceea ce trebuia ĂŽmplinit (Mat. 3). Cine nu-L primeÂşte pe El, chemând Numele Lui, ĂŽl primeÂşte pe »celĂŁlalt«, cu titlurile lui mĂŁreĂže, dar care vine ĂŽntotdeauna ĂŽn numele lui propriu (Ioan 5:43b). În Ioan 17 este redatĂŁ rugĂŁciunea Marelui nostru Preot: „Am fĂŁcut cunoscut Numele TĂŁu oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume.“ (vers. 6), cĂŁci aÂşa a fost prezis ĂŽn Psalm 22:22: „Voi vesti Numele TĂŁu fraĂžilor mei, Âşi Te voi lĂŁuda ĂŽn mijlocul adunĂŁrii.“ EL s-a rugat: „Sfinte TatĂŁ, pĂŁzeÂşte, ĂŽn Numele TĂŁu, pe aceia pe care Mi i-ai dat … EU le-am fĂŁcut cunoscut Numele TĂŁu, Âşi li-L voi mai face cunoscut …“ (Ioan 17:11+26) - Nume pe care El l-a primit ca moÂştenire (Evrei 1:4). Deci, Numele Fiului este Numele TatĂŁlui!

Petru, bĂŁrbatul primului ceas, cel cĂŁruia DOMNUL i-a dat cheile ÎmpĂŁrĂŁĂžiei cerului, deci o ĂŽmputernicire divinĂŁ atotcuprinzĂŁtoare, a deschis taina botezului ĂŽn ziua ĂŽntemeierii Bisericii Dumnezeului celui viu, de Rusalii, poruncind: „PocĂŁiĂži-vĂŁ, Âşi fiecare din voi sĂŁ fie botezat ĂŽn Numele lui Isus Hristos …“ (Fap. 2:38). Biserica nou-testamentarĂŁ este legatĂŁ pentru totdeauna de acest model original.

În creÂştinismul primar Âşi imediat dupĂŁ timpul apostolilor, numai cei deveniĂži credincioÂşi erau botezaĂži, dupĂŁ cum se poruncise ĂŽn Marcu 16: „Cine va crede Âşi se va boteza, va fi mântuit.“

Acesta avea loc printr-o singurĂŁ scufundare Âşi doar ĂŽn Numele DOMNULUI Isus Hristos (Fap. 2:38 - Petru la Ierusalim; Fap. 8:16 - Filip ĂŽn Samaria; Fap. 19:5 - Pavel ĂŽn Efes; etc.)

Nu s-a fĂŁcut nici un botez ĂŽn formula trinitarĂŁ, dupĂŁ cum mĂŁrturisesc, ĂŽn unamitate, toate lucrĂŁrile de istorie ale bisericii.

Ioan Botezãtorul a predicat pocãinÞa poporului ºi toÞi cei ce se pocãiau de pãcatele lor, se lãsau botezaÞi În râul Iordan (Mat. 3:1-12). El a fãcut-o Într-un loc unde era apã multã, aºa se accentueazã (Ioan 3, 23), adicã unde locul era suficient de adânc pentru a-l scufunda pe cel botezat.

Pentru aceasta apa trebuia sĂŁ fie cel puĂžin pânĂŁ la coapse. S¸i Mântuitorul s-a lĂŁsat botezat ca exemplu pentru mântuiĂžii Lui. Despre Filip Âşi famen se spune ĂŽn Fapte 8: „… s-au pogorât amândoi ĂŽn apĂŁ, Âşi Filip a botezat pe famen.“ (vers. 39). Nu este scris nicĂŁieri: „… Âşi sĂŁ-i stropiĂži sau sĂŁ-i udaĂži pe cei botezaĂži.“

ARGUMENTATIILE TEOLOGICE NU AU LOC ,in fata CUVANTULUI SCRIS A LUI DUMNEZEU !!!!

EU VREAU SA FIU GRESIT cum a gresit toti APOSTOLII ,decat sa fiu corect ca paganii trinitari,care si-au luat numele de crestini ,pe nedrept ,caci nu sunt trecuti pe NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS prin botez!!!

2 Timotei, 2

19 Totuºi temelia tare a lui Dumnezeu stã nezguduitã, având pecetea aceasta: "Domnul cunoaºte pe cei ce sunt ai Lui"; ºi: "Oricine rosteºte Numele Domnului, sã se depãrteze de fãrãdelege!"

Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 03/Apr/2006
din cate imi amintesc se vb de in Numele cui terbuie sa fim botezati nu cum.dak vrei sa incepi cu un subiect despre asta fa un topic ce include botezul cum si ce....iar eu tiam pus niste intrebari si inca nu miai raspuns....am si eu o mica intrebare:dak il dai pe Isus ca ex...in Numele cui a fost EL botezat?
si te rog nu mai devia asa de mult de la subiect...nu uita de unde sa plecat k?
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
nigno
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 16/Aug/2005
temporar nu prea am posibilitatea sa postez dar am posibilitatea sa citesc ce se posteaza aici. de aceea vreau sa'i amintesc lui ady_maris ca este pe punctul de a pierde dreptul de a mai posta pe acest forum. nimeni nu doreste asta dar vom fi obligati sa o facem. ady_maris, te rog sa respecti fiecare topic, sa nu te mai abati atat de mult de la subiectul initial !!!

Avansat
Avansat

dar am fost intrebat ,si provocat la o explicatie biblica,fata a zis ceva despre botez,trebuia sa-i raspund ,nu?>

scuze ptr.off topic,orice nelamurire ,se poate citii pe topicele deja existente!!!

daca vreti sa ma interziceti ,eu nu am nimic impotriva ,dar va demascati singuri ,prin ceea ce doriti sa intelegeti,se vede ca ,CUVANTUL LUI DUMNEZEU nu-l prea suportati,si nici pe cei care-l vestesc fara compromis ;

Ioan, 17

14 Le-am dat Cuvântul Tãu; ºi lumea i-a urât, pentru cã ei nu sunt din lume, dupã cum Eu nu sunt din lume. [Ioan 17 ]

Ioan, 15

18 Dacã vã urãºte lumea, ºtiÞi cã pe Mine M-a urât Înaintea voastrã.

Site Admin
Site Admin

mi'as dori sa am dreptate cand spun ca ady_maris nu a mai postat doar pt ca nu doreste sa ofere vreun motiv pt a fi banat. pt daca nu asta este realitatea, inseamna ca inca nu a putut gasi un raspuns la intrebarea "in numele cui a fost botezat Domnul Isus?", lucru care ar demonstra ceva, nu tocmai pe placul lui.. ady_maris, va invit sa raspundeti pe topicul corespunzator, "Botezul biblic".

Avansat
Avansat

nu am raspuns ptr. simplul motiv,ca am crezut ,doar ca ati citit SCRIPTURILE ,si acolo este scris despre botezul lui IOAN ;

Matei, 3

13 Atunci a venit Isus din Galilea la Iordan, la Ioan, ca sã fie botezat de el. 14 Dar Ioan cãuta sã-l opreascã. "Eu", zicea el, "am trebuinÞã sã fiu botezat de Tine, ºi Tu vii la mine?"

15 Drept rĂŁspuns, Isus i-a zis: "LasĂŁ-MĂŁ acum, cĂŁci aÂşa se cade sĂŁ ĂŽmplinim tot ce trebuie ĂŽmplinit." Atunci Ioan L-a lĂŁsat. [Matei 3 ]

nu s-a chemat nici un NUME ,deoarece EL ERA DOMNUL DOMNILOR,ALFA SI OMEGA,nu putea IOAN sa cheme un NUME ,peste CEL DINTAI,SI CEL DE PE URMA!!

Ioan, 17

6 Am fãcut cunoscut Numele Tãu oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tãi erau, ºi Tu Mi i-ai dat; ºi ei au pãzit Cuvântul Tãu.

Ioan, 17

26 Eu le-am fĂŁcut cunoscut Numele TĂŁu, Âşi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, sĂŁ fie ĂŽn ei, Âşi Eu sĂŁ fiu ĂŽn ei."

CONCLUZIE,intrebarea a fost naiva si ispititoare,si concluzia e una singura ;NUMELE TATATLUI E SI NUMELE FIULUI!!!

SI NUMELE DUHULUI SFANT E NUMELE FIULUI SI A TATALUI ; UNUL SINGUR ....DOMNUL ISUS HRISTOS!!

Faptele apostolilor, 4

12 În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiþi."

Coloseni, 3

17 ªi orice faceÞi, cu cuvântul sau cu fapta, sã faceÞi totul În Numele Domnului Isus, ºi mulÞumiÞi, prin El, lui Dumnezeu Tatãl.

Nou venit
Nou venit

ady_maris crezi in Sfanta Treime? ca sunt trei Persoane ela Dumnezeirii:Tatal, Fiul si Duhul Sfant( Dumnezeu Tatal, Isus Hristos ca Fiu si Duhul Sfant?)
CREDINTA!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
dellicu, ady_maris nu crede in Sfanta Treime asa cum credem noi cei 2 miliarde de crestini catolici,ortodocsi,adventisti,penticostli,baptisti!Practic el nu accepta conceptele de Persoana,nu intelege Nasterea din veci a Fiului din Tatal.Cel mai important text biblic rerefrior la Treime este de la I Ioan I,5.
citeste mai mult la:
http://www.crestinortodox.ro/Sfanta_Treime_in_Vechiul_Testament_si_Noul_Testament-33-6734.html

http://www.profamilia.ro/sftreime.asp?cbc
argumentul celor 2 miliarde de crestini de pe Terra care cred in Sfanta Treime este unul decisiv!
Domnul sa ne lumineze![/b]
dellicu
Nou venit
Nou venit

ca rezultat a ceea ce a spus ionescu_pop, ady _maris degeaba spun eu versetul din matei 28,19 referitor la cele trei Persoane ale Dumnezeirii dak tu nu crezi....si nu accepti....accepta tot ceea ce scrie in Biblie si nu folosi ca versete numai pe cele care iti plac sau care convin tie pt argumentare...cred ca nu mai am nimic de zis in privinta botezului...am spus destule....roaga-te ca sa crezi in tot ceea ce spune Biblia....si cerceteaza mai mult citind si acceptand orice verset, nu numai pe alese....
ady_maris
Avansat
Avansat

Pentru marea majoritate a oamenilor din cadrul creÂştinismului, ĂŽnvãÞãtura tradiĂžionalĂŁ despre „trinitate“ este ceva »de la sine ĂŽnĂželes«, ba chiar mai mult: cine nu o recunoaÂşte, bineĂŽnĂželes, nu este recunoscut. Pentru iudei, dimpotrivĂŁ, aÂşa ceva este inacceptabil, cĂŁci ei pot crede numai ceea ce a spus Dumnezeu Âşi proorocii Lui. Pentru ei, monoteismul strict, credinĂža ĂŽn Unul, Singurul Dumnezeu, ĂŽn afara CĂŁruia Âşi lângĂŁ care nu mai existĂŁ altul, este prima Âşi cea mai ĂŽnaltĂŁ poruncĂŁ pe care nu are voie s-o calce nici unul dintre ei. InvãÞãtura despre »mai-multe-persoane ĂŽn dumnezeire« este o ĂŽncĂŁlcare grosolanĂŁ a primei porunci adresatĂŁ lor ieÂşitĂŁ din gura lui Dumnezeu. Pentru musulmani, gândul cĂŁ Dumnezeu, pe care ei Îl numesc Allah, ar avea un fiu ĂŽn ceruri, reprezintĂŁ cea mai ĂŽnjositoare hulĂŁ care existĂŁ pe pĂŁmânt. Cea mai importantĂŁ mĂŁrturie de credinÞã din islam sunĂŁ astfel: „Nu existĂŁ nici un Dumnezeu ĂŽn afarĂŁ de Allah!“

. Dar dacĂŁ aceasta exprimĂŁ faptul cĂŁ Dumnezeul Cel VeÂşnic a dat naÂştere unei a doua Âşi a treia persoane ale dumnezeirii Âşi cei trei sunt una ĂŽn toate, atunci ar trebui sĂŁ cercetĂŁm Âşi sĂŁ ĂŽntrebĂŁm mai ĂŽntâi: „Unde scrie aÂşa ceva ĂŽn Biblie?“ Acestei ĂŽntrebĂŁri trebuie sĂŁ i se rĂŁspundĂŁ cu: „NicĂŁieri!“ Apoi vrem sĂŁ vedem cum, prin cine Âşi când s-a ajuns la modul acesta de gândire Âşi la interpretarea aceasta nebiblicĂŁ. Scrierile pe aceastĂŁ temĂŁ abundĂŁ ĂŽn »absurditĂŁĂži« pe care nu le putem prezenta pe fiecare ĂŽn parte. Ne este foarte clar cĂŁ noĂžiunile Âşi denumirile nebiblice nu pot avea un conĂžinut biblic.

Iar când cineva se ocupĂŁ ĂŽn mod critic de aceastĂŁ temĂŁ, poate desigur, sĂŁ ĂŽntrebe dacĂŁ reprezentanĂžii ĂŽnvãÞãturii trinitare au, de fapt, vreo imagine despre »un Dumnezeu ĂŽn trei persoane«.

PermiteĂži-ne sĂŁ mai citĂŁm câteva lucrĂŁri istorice care se ocupĂŁ de aceastĂŁ temĂŁ. Acestea vor ajuta pe fiecare sĂŁ reflecteze puĂžin Âşi poate ĂŽi va scoate pe mulĂži din siguranĂža de sine. În lucrarea istoricĂŁ The paganism in our Christianity, este scrisĂŁ o afirmaĂžie demnĂŁ de amintit: »AceastĂŁ noĂžiune ›trinitate‹ ĂŽÂşi are originea numai ĂŽn pĂŁgânism.«

În Encyclopaedia of Religion este scris: »Teologii de astĂŁzi sunt de acord cĂŁ ĂŽnvãÞãtura trinitarĂŁ nu este de gĂŁsit ĂŽn Biblia ebraicĂŁ.« Mai departe gĂŁsim mĂŁrturia: »Teologii sunt de aceeaÂşi pĂŁrere Âşi anume, cĂŁ nici Noul Testament nu conĂžine o ĂŽnvãÞãturĂŁ clarĂŁ despre trinitate.«

În New Encyclopaedia Britannica se face observaĂžia: »Nici cuvântul ›trinitate‹ Âşi nici ĂŽnvãÞãtura despre aceasta nu este de gĂŁsit ĂŽn Noul Testament.«

În Encyclopaedia of Religion and Ethics este scris: »La ĂŽnceput, credinĂža creÂştinĂŁ nu a fost trinitarĂŁ. … Nu a fost aÂşa nici ĂŽn timpul apostolilor Âşi nici ĂŽn perioada urmĂŁtoare lor, dupĂŁ cum rezultĂŁ din Noul Testament Âşi din alte scrieri ale creÂştinilor de la ĂŽnceput.«

În Encyclopaedia Americana gĂŁsim aceastĂŁ exprimare plinĂŁ de miez: »ĂŽnvãÞãtura trinitarĂŁ a sec. al-IV-lea nu oglindeÂşte corect ĂŽnvãÞãtura primilor creÂştini despre natura lui Dumnezeu; dimpotrivĂŁ, ea a deviat de la aceastĂŁ ĂŽnvãÞãturĂŁ.«

Istoricul Will Durand a fĂŁcut urmĂŁtoarea observaĂžie: »CreÂştinismul nu a distrus pĂŁgânismul, ci l-a preluat ĂŽn sine. … Închipuirile despre o trinitate divinĂŁ provin de la egipteni.«

În cartea The Symbolism of Hindhu Gods and Rituals, se spune despre o trinitate a hinduÂşilor care a existat cu multe secole ĂŽnainte de Hristos: »Unul dintre dumnezeii trinitĂŁĂžii este Shiva; el este distrugĂŁtorul. CeilalĂži doi dumnezei sunt Brahma, creatorul Âşi Vishnu, susĂžinĂŁtorul.«

New Schaff-Herzog Encyclopaedia of Religious Knowledge confirmĂŁ: »ĂŽnvãÞãtura logos Âşi trinitarĂŁ a fost formulatĂŁ de pĂŁrinĂžii greci ai bisericii, care … au fost influenĂžaĂži, direct sau indirect, de filozofia platonicĂŁ.«

Ce mĂŁrturie puternicĂŁ din diferite surse! Fie ca aceste mĂŁrturii limpezi sĂŁ-l aducĂŁ pe fiecare cititor sĂŁ reflecteze.

de ce nu s-au botezat apostolii in formula trinitara?

deoarece ei nu au primit porunca acesta ci au primit o porunca corecta ;BOTEZATII IN NUMELE ........nu la plural ci la singular....tata ,fiu si dh sfant nu sunt nume ci calitati sau atribute ale aceuiasi UNIC DUMNEZEU (ELOHIM)......CARE ESTE NUMELE TATALUI SI FIULUI SI DUHULUI SFANT???

RASPUNSUL IL GASIM IN BIBLIE (FAPTE 2;38. 8;16 10;48 19;5)

Nou venit
Nou venit

ady nu te lega de patru texte biblice cand sunt multe altele care zic contrariul.....si nu imi veni cu paragrafe din n carti pt k nu reusesti sa ma convingi asa....in versetele in care Isus spune ca va voi da un Mangaietor? sau cand Isus se ruga in gradina Ghetsemani Tatalui...vrei sa spui k nu exista mai multe Persoane ale Dumnezeirii?de ce spune ca nimeni nu L-a vazut pe Tatal decat Fiul?de ce in geneza 1,2 spune si Duhul lui Dumnezeu se plimba deasupra apelor?
exista trei Persoane ale Dumnezeirii si ele impreuna Lucreaza pt acelasi scop...salvarea noastra...citeste si tu mai atent Biblia si nu evita unele texte doar pt k nu sunt in corcodanta cu ceea ce spun teologii citati de tine....
TOTUSI SUNTEM MAI MULTI!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

unii oamenii cred ce vor.ady,lasa-ne si pe noi sa credem ceea ce cred 2 miliarde de oameni adica:TATAL FIUL SI SFATUL DUH ESTE UN DUMNZEU!ASTA E TAINA CRESTINATATII!NOI SUNTEM LIMITATI IN TIMP, SPATIU INTELEGERE!e mai bine sa ne rugam lui Dumnzeu pentru binele lumii,pentru pace in lume,pentru ca sa nu ne pedepseasca dupa rautatea si egoismul nostru!Nu uita ca nu versetele si discutiile teologice te mantuie,ci credinta izvorata dintr-o inima curata,plina de iubire fata de aproapele!
Dumnezeu sa ne ajute!
ady_maris
Avansat
Avansat

« Unde stĂŁ scris ĂŽn Biblie cĂŁ ĂŽn ceruri, Dumnezeu a nĂŁscut ĂŽn veÂşnicie o altĂŁ persoanĂŁ a Dumnezeirii, un Fiu? BinenĂželes cĂŁ nicĂŁieri! Un astfel de gând nu este doar ĂŽn totalitate nebiblic, ci este chiar ĂŽmpotriva raĂžiunii. PânĂŁ acum numai mamele au nĂŁscut copii zĂŁmisliĂži de taĂžii lor. NaÂşterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost ĂŽnÂştiinĂžatĂŁ ĂŽn tot Vechiul Testament, ĂŽncepând cu prima fĂŁgĂŁduinÞã datĂŁ ĂŽn Genesa 3:15, dupĂŁ ce avusese loc cĂŁderea ĂŽn pĂŁcat, din grĂŁdina Eden. NaÂşterea a avut loc, aÂşa cum a fost prezis ĂŽn Mica cap. 5 Âşi cum este relatat ĂŽn Evanghelii, aici pe pĂŁmânt, la »Betleem«, care ĂŽnseamnĂŁ »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i ĂŽn ceea ce-L priveÂşte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sĂŁ rĂŁmânem nu numai la temĂŁ, ci Âşi la adevĂŁrul Cuvântului lui Dumnezeu.

7. DacĂŁ m-aĂži fi cunoscut pe Mine, aĂži fi cunoscut Âşi pe TatĂŁl Meu. ÂŞi de acum ĂŽncolo Îl veĂži cunoaÂşte; Âşi L-aĂži Âşi vĂŁzut.”
8. „Doamne” , i-a zis Filip, „aratĂŁ-ne pe TatĂŁl, Âşi ne este de ajuns.”
[b]9. Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi, Âşi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vĂŁzut pe Mine, a vĂŁzut pe TatĂŁl. Cum zici tu dar: ,AratĂŁ-ne pe TatĂŁl?

10. Nu crezi cĂŁ Eu sunt ĂŽn TatĂŁl, Âşi TatĂŁl este ĂŽn Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci TatĂŁl, care locuieÂşte ĂŽn Mine, El face aceste lucrĂŁri ale Lui.

AÂşa cum Dumnezeu S-a fĂŁcut de cunoscut ĂŽn chip vizibil ca »DOMNUL« ĂŽn Vechiul LegĂŁmânt, tot aÂşa a venit El ĂŽn trup omenesc ĂŽn Noul LegĂŁmânt. „… ci Mi-ai pregĂŁtit un trup … vin sĂŁ fac voia Ta, Dumnezeule.“ (Ps. 40:8; Evrei 10:5-10). Abia din acest moment ĂŽl vedem pe Fiul lângĂŁ TatĂŁl. EU SUNT este acum Âşi »Tu eÂşti«, al doilea Adam (1 Cor. 15:45-49), ĂŽnceputul noii creaĂžii a lui Dumnezeu (Apoc. 3:14), Cel dintâi nĂŁscut dintre mai mulĂži fraĂži (Rom. 8:29), la fel Âşi Cel dintâi nĂŁscut dintre cei morĂži (Col. 1:18; Apoc. 1:5) etc. Toate acestea s-au ĂŽntâmplat din cauza noastrĂŁ. EL a trebuit sĂŁ fie Mielul lui Dumnezeu care ridicĂŁ pĂŁcatul lumii (Ioan 1:29); EL a trebuit sĂŁ fie Marele Preot care a intrat ĂŽn Locul prea sfânt ceresc cu ĂŽnsuÂşi sângele Lui (Evrei 9:11-12); EL a trebuit sĂŁ devinĂŁ Mijlocitor ĂŽntre Dumnezeu Âşi oameni (1 Tim. 2:5); EL trebuia sĂŁ rĂŁmânĂŁ Avocat (1 Ioan 2:1) la TatĂŁl pânĂŁ la desĂŁvârÂşirea celor rĂŁscumpĂŁraĂži.

Tot ce a fost scris ĂŽn Vechiul Testament referitor la Fiul, era atunci la viitor:

„… totuÂş din tine Îmi va ieÂşi Cel ce va stĂŁpâni peste Israel, Âşi a cĂŁrui obârÂşie se suie pânĂŁ ĂŽn vremuri strĂŁvechi, pânĂŁ ĂŽn zilele veÂşniciei. De aceea ĂŽi va lĂŁsa, pânĂŁ ĂŽn vremea când va naÂşte cea care are sĂŁ nascĂŁ …“ (Mica 5:2-3).

„EU ĂŽi voi fi TatĂŁ Âşi el Îmi va fi fiu …“ (2 Sam. 7:14; Evrei 1:5).

„TU eÂşti Fiul Meu, astĂŁzi Te-am nĂŁscut.“ (Ps. 2:7; Fap. 13:33; Evrei 1:5; 5:2). VeÂşnicia nu are un »astĂŁzi« sau un »mâine«. Conform Evrei 4:7 Âşi altor texte, »astĂŁzi« este »ziua mântuirii«, »timpul harului« (2 Cor. 6:2).

„Da, Tu m-ai scos din pântecele mamei, …“ (Ps. 22:10; Luca 1:26-38).

„De aceea DOMNUL ĂŽnsuÂş vĂŁ va da un semn: IatĂŁ fecioara va rĂŁmânea ĂŽnsĂŁrcinatĂŁ, va naÂşte un fiu, Âşi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).“ (Isa. 7:14; Mat. 1:18-25).

„CĂŁci un Copil ni s-a nĂŁscut, un Fiu ni s-a dat, Âşi domnia va fi pe umĂŁrul Lui; Îl vor numi: ,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, PĂŁrintele veÂşniciilor, DOMN al pĂŁcii.‘“ (Isa. 9:5; Luca 1:31-35).

„EL Îmi va zice: ,TU eÂşti TatĂŁl meu, Dumnezeul meu Âşi Stânca mântuirii mele!‘ Iar Eu ĂŽl voi face ĂŽntâiul nĂŁscut.“ (Ps. 89:26-27).

Împlinirea tuturor acestor texte biblice care se referĂŁ la naÂşterea Fiului lui Dumnezeu poate fi cititĂŁ de oricine ĂŽn evanghelii. Luca relateazĂŁ: când Maria a primit din gura ĂŽngerului Gavril ĂŽnÂştiinĂžarea despre naÂşterea Fiului, a fost foarte surprinsĂŁ Âşi a zis: „,Cum se va face lucrul acesta, fiindcĂŁ eu nu Âştiu de bĂŁrbat?‘ Îngerul i-a rĂŁspuns: ,Duhul Sfânt Se va pogorĂŽ peste tine, Âşi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naÂşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.‘“ (Luca 1:34-35).

Nu un TatĂŁ din cer L-a nĂŁscut pe Fiul, ci fecioara, aici, pe pĂŁmânt. Acesta este adevĂŁrul curat. TatĂŁl este Cel ce a zĂŁmislit Âşi astfel Fiul a fost nĂŁscut din pântecele mamei; de aici accentul pus pe credinĂža ĂŽn »singurul Fiu zĂŁmislit Âşi nĂŁscut al lui Dumnezeu« (Ioan 3:16-18).

Fiul fĂŁgĂŁduit a fost zĂŁmislit Âşi nĂŁscut numai o singurĂŁ datĂŁ, Âşi anume, aici, pe pĂŁmânt. Nu existĂŁ doi fii, aÂşa cum nu existĂŁ nici o dublĂŁ paternitate. Înainte sĂŁ aparĂŁ ca »Fiu«, El a fost Cuvântul, Logosul, »DOMNUL« care a luat chip de rob. „DupĂŁ ce a vorbit ĂŽn vechime pĂŁrinĂžilor noÂştri prin prooroci, ĂŽn multe rânduri Âşi ĂŽn multe chipuri, Dumnezeu, la sfârÂşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moÂştenitor al tuturor lucrurilor, Âşi prin care a fĂŁcut Âşi veacurile.“ (Evrei 1:1-2).

ÎnvãÞãtorii bisericii care au venit din pĂŁgânitate, au rĂŁmas la temĂŁ, dar nu Âşi la singurul adevĂŁr mĂŁrturisit ĂŽn ĂŽntreaga ScripturĂŁ. Cu concepĂžiile lor babiloniene, egiptene Âşi greceÂşti despre zei, ei au produs o greÂşealĂŁ de neiertat, care nu a mai putut fi corectatĂŁ niciodatĂŁ Âşi care a ajuns regulĂŁ de ĂŽnvãÞãturĂŁ adoptatĂŁ de aproape toate bisericile. Ei au stabilit teza paradoxalĂŁ, dar total nebiblicĂŁ, cĂŁ Fiul a existat deja ĂŽn cer ca persoanĂŁ divinĂŁ individualĂŁ Âşi cĂŁ Fiul preexistent a fost nĂŁscut apoi pe pĂŁmânt. Unde este scris acest lucru ĂŽn Biblie? Desigur, nicĂŁieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalĂŁ-mesopotamianĂŁ, expresia »mama lui Dumnezeu« folositĂŁ pentru Maria. AÂşa a fost ea declaratĂŁ de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existĂŁ nici mĂŁcar o singurĂŁ dovadĂŁ ĂŽn Biblie.

De multe ori se argumenteazĂŁ cu trimiterea Fiului, fĂŁrĂŁ sĂŁ se ĂŽnĂželeagĂŁ cĂŁ Fiul a fost ĂŽnainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La ĂŽnceput era Fiul …“, ci: „La ĂŽnceput era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fĂŁcut trup.“

În tot Vechiul Testament, Dumnezeu a trimis slujitorii Âşi proorocii SĂŁi. Moise a fost un bĂŁrbat trimis de Dumnezeu: „DOMNUL Dumnezeul evreilor, m-a trimis la tine, sĂŁ-Ăži spun: ,LasĂŁ poporul Meu sĂŁ plece…‘“ (Exod 7:16).

Ioan BotezĂŁtorul a fost trimis de Dumnezeu, dupĂŁ cum am amintit deja, ca premergĂŁtor al DOMNULUI: „IatĂŁ, trimit ĂŽnaintea Ta pe solul Meu, care Îþi va pregĂŁti calea …“ (Mar. 1:2).
S¸i cei doisprezece apostoli au fost trimiÂşi (Mat. 10:5), la fel Âşi cei Âşaptezeci (Luca 10:1); Pavel a fost trimis, aÂşa cum i s-a spus: „Du-te, cĂŁci te voi trimite departe la neamuri …“ (Fap. 22:21).

DOMNUL ĂŽnsuÂşi a spus: „AdevĂŁrat, adevĂŁrat, vĂŁ spun cĂŁ, cine primeÂşte pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine MĂŁ primeÂşte; Âşi cine MĂŁ primeÂşte pe Mine, primeÂşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.“ (Ioan 13:20).

AÂŞA VORBEÂŞTE DOMNUL: „Cum M-a trimis pe Mine TatĂŁl, aÂşa vĂŁ trimit Âşi Eu pe voi.“ (Ioan 20:21).
„De aceea, iatĂŁ, vĂŁ trimit prooroci, ĂŽnĂželepĂži Âşi cĂŁrturari.“ (Mat. 23:34).

„Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci Âşi ucizi cu pietre pe cei trimiÂşi la tine!“ (Mat. 23:37). ToĂži aceÂştia care au fost trimiÂşi, au fost nĂŁscuĂži aici, pe pĂŁmânt, la fel ca Fiul lui Dumnezeu. Astfel a putut El sĂŁ spunĂŁ: TatĂŁl „care M-a trimis, este cu Mine.“ (Ioan 8:16). [/b]

Nou venit
Nou venit

ady_maris, ionescu_pop aici au luat sfarsit comentariile mele... ady_maris am un raspuns pt tine si anume stii de ce ucenicii foloseau denumirea botezul prin Isus Hristos¿ pt a se diferentia de botezul lui Ioan, botezul pocaintei,si prin denumirea aceasta se cunostea ca e vb de un nou botez, cu care a fost botezat si Isus pt k El a lasat un exemplu si anume ca botezul are o alta simnificatie si anume: ingroparea omului vechi si nasterea unui om nou.Isus spune lui Nicodim in Ioan 3,3: drept rapusn Isus i-a zis:adevarat iti spun ca, dak un om nu se naste din nou nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu"aici vb de botez. vreau sa te gandesti la un lucru si anume textul din Ioan 3,16 si anume: fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea k a dat pe singurui lui Fiu, pentru ca orice crede in EL sa nu moara ci sa aiba viata vesnica".
ady_maris datoria mea a fost sa imi spun parerea, sa stii k exista trei Persoane ale Dumnezeirii...dak tu nu vrei sa accepti este problema ta..nu stau acuma sa te fortez sau sa astept sa accepti ceea ce zic pt k nu are sens....am primit un sfat si a fost sa o las balta pt k nu se ajunge la nimik....sunt dovezi si texte in Biblie f evidente de exista a trei Persoane ale Dumnezeirii....e problema ta dak crezi sau nu sau dak accepti sau nu...Dumnezeu vede si judeca si cu asta am incheiat participarea mea aici:|...
ady_maris
Avansat
Avansat

1 Corinteni, 14

34 Femeile sã tacã În adunãri, cãci lor nu le este Îngãduit sã ia cuvântul În ele, ci sã fie supuse, cum zice ºi Legea. 35 Dacã voiesc sã capete ÎnvãÞãturã asupra unui lucru, sã Întrebe pe bãrbaÞii lor acasã; cãci este ruºine pentru o femeie sã vorbeascã În Bisericã.

1 Timotei, 2

11 Femeia sã ÎnveÞe În tãcere, cu toatã supunerea. 12 Femeii nu-i dau voie sã ÎnveÞe pe alÞii, nici sã se ridice mai presus de bãrbat, ci sã stea În tãcere. 13 Cãci Întâi a fost Întocmit Adam, ºi apoi Eva. 14 ªi nu Adam a fost amãgit; ci femeia, fiind amãgitã, s-a fãcut vinovatã de cãlcarea poruncii.

Avansat
Avansat

Pentru marea majoritate a oamenilor din cadrul creÂştinismului, ĂŽnvãÞãtura tradiĂžionalĂŁ despre „trinitate“ este ceva »de la sine ĂŽnĂželes«, ba chiar mai mult: cine nu o recunoaÂşte, bineĂŽnĂželes, nu este recunoscut. Pentru iudei, dimpotrivĂŁ, aÂşa ceva este inacceptabil, cĂŁci ei pot crede numai ceea ce a spus Dumnezeu Âşi proorocii Lui.

Pentru ei, monoteismul strict, credinÞa În Unul, Singurul Dumnezeu, În afara Cãruia ºi lângã care nu mai existã altul, este prima ºi cea mai Înaltã poruncã pe care nu are voie s-o calce nici unul dintre ei.

InvãÞãtura despre »mai-multe-persoane ĂŽn dumnezeire« este o ĂŽncĂŁlcare grosolanĂŁ a primei porunci adresatĂŁ lor ieÂşitĂŁ din gura lui Dumnezeu. Pentru musulmani, gândul cĂŁ Dumnezeu, pe care ei Îl numesc Allah, ar avea un fiu ĂŽn ceruri, reprezintĂŁ cea mai ĂŽnjositoare hulĂŁ care existĂŁ pe pĂŁmânt. Cea mai importantĂŁ mĂŁrturie de credinÞã din islam sunĂŁ astfel: „Nu existĂŁ nici un Dumnezeu ĂŽn afarĂŁ de Allah!“

ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

ady,se pare ca ai cam ramas singurul care posteaza pe acest forum(in afara de mine).Biblia spune:legea prin Moise a venit si harul si adevarul Prin Iisus Hristos!deci iti propun o logica simpla:crestin inseamna urmas al lui Hristos(vine de la christianus=Hristos).Deci Hristos a fost prezis in Noul Testament,El este implinirea profetiilor!E SIMPLU SI LOGIC!Noi credem suntem cu Hristos!
[/b]
dellicu
Nou venit
Nou venit

ady_maris mai facut sa rad...ce s-a intamplat cand ai vazut ca am un raspuns pt textul mentionat de tine ai inceput sa te aperi atacandu-ma pe mine? pai bine domnu ady....de ce nu ati zis de la inceput ca dak sunt fata trebuie sa tac si sa nu comentez in fatza lucrurilor pe care le ziceti...? data viitoare faceti-o din timp ca sa stie lumea sa nu isi mai piarda timpul cu dumneavoastra degeaba...
ady_maris
Avansat
Avansat

problema se puna in felul urmator ......nu poti da lectii ....daca inca nu ai devenit profesor.....dar astazi toti se considera cunoscatori ai SCRIPTURII ,de aceea s-a creat atata confuzie si babilonie religioasa,din cauza teologilor si asa zis "carturarilor",care habar nu au de BIBLIE !!

Marcu, 7

13 ªi aºa, aÞi desfiinÞat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastrã. ªi faceÞi multe alte lucruri de felul acesta!"

Matei, 15

8 ,Norodul acesta se apropie de Mine cu gura ºi mã cinsteºte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. 9 Degeaba Mã cinstesc ei, ÎnvãÞând ca ÎnvãÞãturi niºte porunci omeneºti." [Matei 15 ]

Site Admin
Site Admin

Galateni 3:28 Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una ĂŽn Hristos Isus.

ady_maris, cand iti mai trec prin cap asemenea copilarii stupide (cum ca partea femeiasca nu are dreptul sa-si dea cu parerea), te rog sa-ti amintesti de versetul acesta.

ady_maris a scris:
Pentru musulmani, gândul cĂŁ Dumnezeu, pe care ei Îl numesc Allah, ar avea un fiu ĂŽn ceruri, reprezintĂŁ cea mai ĂŽnjositoare hulĂŁ care existĂŁ pe pĂŁmânt. Cea mai importantĂŁ mĂŁrturie de credinÞã din islam sunĂŁ astfel: „Nu existĂŁ nici un Dumnezeu ĂŽn afarĂŁ de Allah!

Dragule ady_maris, hai sa ne apucam de studiat Coranul, poate macar pe ala il vom intelege in acelasi fel! zambet ca si-asa prin replica aia ai cam lasat de inteles ca iti cam plac invataturile lui Mohamed al lor. /zambet

dellicu a scris:
ady_maris, ionescu_pop aici au luat sfarsit comentariile mele

dellicu... nu e deloc o idee buna...

Romani 12:7 Cine este chemat la o slujba, sa se tina de slujba lui. Cine ĂŽnvata pe altii, sa se tina de invatatura.

Timotei 4:2 Propovaduieste Cuvantul, staruieste asupra lui la timp si ne la timp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura.

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 2 din 3  

Raspunde la subiect  

Statcounter