![]() |
![]() | Ce e pacat si ce nu e pacat a face in ziua Sabatului | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
elder raspunsul meu este acelasi;
Galateni 3; 10. CĂŁci toĂži cei ce se bizuiesc pe faptele Legii, sunt sub blestem; pentru cĂŁ este scris: „Blestemat este oricine nu stĂŁruie ĂŽn toate lucrurile scrise ĂŽn cartea Legii, ca sĂŁ le facĂŁ.” 11. ÂŞi cĂŁ nimeni nu este socotit neprihĂŁnit ĂŽnaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este ĂŽnvederat, cĂŁci „cel neprihĂŁnit prin credinÞã va trĂŁi.” 12. ĂnsĂŁ Legea nu se ĂŽntemeiazĂŁ pe credinÞã; ci ea zice: „Cine va face aceste lucruri, va trĂŁi prin ele” . 13. Hristos ne-a rĂŁscumpĂŁrat din blestemul Legii, fĂŁcându-Se blestem pentru noi, - fiindcĂŁ este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn” - 14. pentru ca binecuvântarea vestitĂŁ lui Avraam sĂŁ vinĂŁ peste Neamuri, ĂŽn Hristos Isus, aÂşa ca, prin credinÞã, noi sĂŁ primim Duhul fĂŁgĂŁduit. |
|||||||||||
_________________ Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
ady, daca intreb "am voie sa fur?" imi vei raspunde la fel, adica sunt sub blestem daca ma stapanesc sa nu fur? Sau sunt sub blestem daca constiinta nu ma lasa sa ucid, sau sa mint, sa ma inchin la chipuri cioplite etc? Oare constiinta asta nu o am de la Duhul lui Dumnezeu? Acum la fel este intrebarea: sunt sub blestem daca tin Sabatul? Pai pana la urma Hristos il tine, prin mine - deci e clar ca eu nu voi calca nici porunca a IV-a asa cum nu le calc nici pe celelalte. Defapt nu eu ci Hristos prin mine. Si pentru ca Hristos este in mine, eu nu ma bizuiesc pe faptele Legii, ci ma bizuiesc pe Hristos.
|
|||||||||||
_________________ Hristos a fost tratat asa cum meritĂŁm noi, pentru ca noi sĂŁ putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrĂŁ, ca noi sĂŁ putem primi viata care era a Lui.
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
corect,elder vezi ca e simplu,nu e mare filozofie,.........dar trebuie ca ,cu adevarat HRISTOS ,sa locuiasca in inimile noastre,altfel ne inselam pe noi ,dar si pe ceilalti.
|
|||||||||||
_________________ Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Ma bucur. Acum reiau intrebarea din prima postare: in ce conditii/imprejurari am voie sa calatoresc in Sabat? Intrebarea o pun cu scopul de a-mi educa constiinta, avand o cunostinta mai buna.
|
|||||||||||
_________________ Hristos a fost tratat asa cum meritĂŁm noi, pentru ca noi sĂŁ putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrĂŁ, ca noi sĂŁ putem primi viata care era a Lui.
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
aici e problema ca voi incercati sa va educati constiinta,voi trebuie sa-l cunoasteti pe Dumnezeu ,cu adevarat ,si El va va educa.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
frate ady, fratii trebuie sa se invete unii pe altii, sa se indrepte unii pe altii, sa existe intre ei o comuniune sfanta si o armonie asa cum exista intre organele aceluia-si trup (cred ca nu e cazul sa-ti dau versete). Dar ceea ce spui tu, adica ceva de genul 'fiecare pentru el', nu e o atitudine biblica si cu atat mai putin crestineasca. Daca eu aflu un adevar in urma studiului facut, il spun si altora in loc sa le zic "cunoasteti si voi pe Dumnezeu si El va va invata". Pai Dumnezeu poate ca te foloseste pe tine pentru a se apropia de altii dar daca tu refuzi sa discuti si le trantesti cate-o vorba de pustnic asa cum e asta: 'cunoaste-l singur pe Dumnezeu si El te va educa', inseamna ca refuzi lucrarea pe care poate ca ti-a incredintat-o Dumnezeu. Iar daca nu ai suport biblic pentru invatatura ta si incerci sa te ascunzi dupa afirmatii de genul "invatatura asta mi-a descoperit-o Hristos in mod personal pt ca El locuieste in inima mea", si totusi nu ai suport biblic pentru ea, inseamna ca nu Hristos e cel care locuieste in inima ta. Daca ar fi fost Hristos in inima ta El nu m-ar fi lasat sa caut singur dupa adevar, nu crezi?
De remarcat e ca Isus nu a spus "Mergeti si sfatuiti pe oameni sa caute adevarul" ci "Mergeti in toata lumea si propovaduiti (vestiti, invatati) Evanghelia (adevarul)". Deci ramane intrebarea: 'in ce conditii/imprejurari am voie sa calatoresc in Sabat?' Te rog sa-mi ierti atitudinea dar nu sunt in cea mai buna forma in seara asta. Am 'vorbit in felul lumii' - vorba aceluia-si Pavel. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
frate elder,pai ,eu tocmai asta fac ,va propovaduiesc adevarul,problema nu e la mine ,ci cei care nu i-au seama la mesajul acesta de sfarsit de timp,Dumnzeu doreste ca toti copii sinceri ai lui Dumnezeu ,sa iasa din confuzia existenta,si sa se intoarca la crestinismul primar,apostolic,la practicile apostolice ,la botezul biblic,la toate invataturile apostolice,care pe parcursul secolelor,au fost rastalmacite ,si au creat aceasta confuzie sau babilon religios,cititi toate topicele care sunt postate ,dar nu cu superficialitate ci in duh de rugaciune,si fara prejudecati,si veti afla mai multe.
Semnul acestei instituĂžii mondiale de unde pleacĂŁ prigonirea, este reprezentat prin capul ei ca autoritatea cea mai ĂŽnaltĂŁ ĂŽn ĂŽnvãÞãturĂŁ. Deci, dacĂŁ cineva ĂŽndrĂŁzneÂşte sĂŁ se ridice ĂŽmpotriva dogmei preasfinte a bisericii romane, Âşi anume ĂŽmpotriva trinitĂŁĂžii, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ a jignit-o de moarte Âşi este ĂŽn ochii ei un eretic, un copil al morĂžii. Vezi citatul din timpul nostru pentru viitor: "Deoarece Conciliul Vatican II a amintit ĂŽn decretul despre ecumenism (Nr. 20) numai despre astfel de creÂştini care cred ĂŽn trinitatea lui Dumnezeu, trebuie verificat ĂŽn ce mĂŁsurĂŁ mai sunt creÂştine comunitĂŁĂžile individuale care au respins credinĂža trinitarĂŁ." (EdiĂžia Herder, Lexiconul sectelor …, pag. 115). Pentru un dialog nu existĂŁ loc aici. Cu aceasta a fost datĂŁ decizia finalĂŁ. Ca Âşi la ĂŽnfiinĂžare, aÂşa va fi Âşi acum la unificarea confesiunilor catolice Âşi protestante, Âşi anume dogma trinitarĂŁ va deveni absolut obligatorie pentru creÂştini. Prin aceasta unitatea protestantĂŁ va deveni tare Âşi va obliga toate grupĂŁrile evanghelice la acceptarea semnului, ĂŽn timp ce statul ĂŽi va veni bisericii ĂŽn ajutor: "Âşi a fĂŁcut ca toĂži: mici Âşi mari, bogaĂži Âşi sĂŁraci, slobozi Âşi robi, sĂŁ primeascĂŁ un semn pe mâna dreaptĂŁ sau pe frunte, Âşi nimeni sĂŁ nu poatĂŁ cumpĂŁra sau vinde, fĂŁrĂŁ sĂŁ aibĂŁ semnul acesta …" (vers. 16-17). Faptul cĂŁ mai existĂŁ comunitĂŁĂži protestante care refuzĂŁ sĂŁ intre ĂŽn marea unificare, va deranja foarte mult Conciliul Mondial al Bisericilor. AceÂştia vor fi acei care cred ĂŽntr-un singur Dumnezeu adevĂŁrat Âşi veÂşnic, care s-a descoperit ĂŽn Isus Hristos spre salvarea Âşi mântuirea noastrĂŁ. Ei ĂŽl vor respinge pe Anticrist, pentru cĂŁ Ăl recunosc ca singurul Cap numai pe Hristos. AceastĂŁ dogmĂŁ caracterizeazĂŁ formaĂžiunea cu cunoÂştinÞã falsĂŁ despre Dumnezeu Âşi Hristos. De aceea instituĂžia aceasta a prigonit mai mult ca oricare altĂŁ organizaĂžie pe credincioÂşii de altĂŁ convingere Âşi gândire, vĂŁrsând Âşiroaie de sânge ĂŽn trecut. Tot aÂşa se va ĂŽntâmpla atunci din nou cu acei care nu vor accepta semnul bisericii-mamĂŁ Âşi vor fi prigoniĂži. Pe de altĂŁ parte, cine crede dogma trinitarĂŁ Âşi este botezat trinitar, poartĂŁ prin aceasta automat semnul. AÂşa dupĂŁ cum se Âştie, biserica romanĂŁ pretinde a fi singura autoritate mântuitoare, cĂŁ ĂŽn ea singurĂŁ se aflĂŁ scĂŁpare, pentru cĂŁ numai prin ea Âşi sacramentele ei se poate primi salvarea. Demnitarii din biserici exercitĂŁ practici religioase ĂŽn faĂža oamenilor de la naÂştere pânĂŁ la moarte — cu rezultatul cĂŁ membrii lor vor ajunge ĂŽn focul iadului cu toate sacramentele dĂŁtĂŁtoare de mântuire. Este aceasta mântuire? Sfânta ScripturĂŁ spune altceva (Fap. 4, 10-12). In aceasta generatie s-a auzit un mesaj din cer; Apocalipsa 18; 4. Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: [b]„IeÂşiĂži din mijlocul ei, poporul Meu, ca sĂŁ nu fiĂži pĂŁrtaÂşi la pĂŁcatele ei, Âşi sĂŁ nu fiĂži loviĂži cu urgiile ei! 5. Pentru cĂŁ pĂŁcatele ei s-au ĂŽngrĂŁmĂŁdit, Âşi au ajuns pânĂŁ ĂŽn cer; Âşi Dumnezeu ÂŞi-a adus aminte de nelegiuirile ei. Dumnezeu nu poate vorbii unor oameni ,care apara o dogma romana,si se complac in invataturi omenesti,care nu au nici un suport biblic(ma refer la botezul trinitar),Dumnezeu nu poate valida o biserica,care nu este in totalitate conform invataturilor apostolice si profetice,(efes 2;20) ,trebuie sa ne intoarcem la inceput ,la rusalii ,si sa vedem cum ucenicii au implinit voia lui Dumnezeu.Eu am aratat in amanuntime,pe celelalte topice devierea care s-a facut de la credinta data sfintilor odata ptr. totdeauna (Iuda 3). Intrebarea se pune este cineva dispus ,sa renunte la parerile omenesti,si sa se intoarca la Adevarul lui Dumnezeu??[/b] |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Eu asteptam un raspun concret la intrebarea mea. Poate ca Dumnezeru te-a ales pe tine 'sa ma educe' in aceasta privinta dar tu ai refuzat aceasta. Eu stiu in ce imprejurari am voie sa calatoresc pentru ca am o constiinta care-mi spune asta. Probabil ca Isus mi-a dat aceasta constiinta pt ca altfel as avea doar inclinatii spre pacat. Dar vroiam acest raspuns pentru altii care nu au aceasta lumina si sunt in pericol sa considere ca pacat lucruri absolut nevinovate, si am intalnit astfel de persoane cu idei 'fariseiste'. Pentru astfel de persoane vroiam sa dezbatem pe aceasta tema si sper ca in cele din urma sa gasesc o persoana 'binevoitoare', ca sa nu monopolizez eu topicul. A nu stiu cata oara repet intrebarea: 'in ce conditii/imprejurari am voie sa calatoresc in Sabat?' Frate ady, daca nu ai de spus nimic pe aceasta tema te rog sa nu mai postezi pe topicul acesta. Sunt topicuri special create pentru botez si Dumnezeire daca vrei sa vorbesti despre acestea. Multumesc. Cu stima si respect, |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
29. Vorbesc aici nu de cugetul vostru, ci de cugetul altuia. CĂŁci de ce sĂŁ fie judecatĂŁ slobozenia mea de cugetul altuia?
30. Dacã mãnânc, aducând mulÞumiri, de ce sã fiu vorbit de rãu pentru un lucru, pentru care mulÞumesc? 31. Deci, fie cã mâncaÞi, fie cã beÞi, fie cã faceÞi altceva: sã faceÞi totul pentru slava lui Dumnezeu. 23. Toate lucrurile sunt Îngãduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt Îngãduite, dar nu toate zidesc.[/b] |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
nigno
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Frate ady_maris, consider necesar sa-ti sugerez ca atunci cand postezi versete, sa precizezi si modul in care le intelegi tu. Este de laudat faptul ca aduci ca dovezi foarte multe texte biblice, dar este stiut faptul ca nu toti privesc din acelasi unghi, iar a posta niste versete fara a aduce vreo explicatie in privinta lor poate sa nu fie prea relevant pentru unii vizitatori ai acestui forum (pentru ca, la urma urmei, si pentru ei se fac discutiile astea, nu doar pentru cei care se implica activ).
Multumesc! |
|||||||||||
_________________ Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
frate nigno,consider pertinenta,cererea ta ,......dar nu ti se pare ineficienta,deoarece ,tocmai din cauza acesta s-a ajuns la atatea denominatiuni (secte),religioase,ptr. ca fiecare a dat o interpretare proprie,anumitor versete,de aceea este necesar ,ca fiecare sa primeasca ,darul Duhului Sfant,caci atunci toti am intelege la fel ,ce ne invata Scriptura.Pavel a scris aceste versete prin Duhul Sfant ,el nu a mai dat o alta explicatie ulterioara,ci noi trebuie sa intelegem tot prin acelasi Duh Sfant,fara o explicatie filozofica.
2PETRU 1; 20. FiindcĂŁ mai ĂŽntâi de toate, sĂŁ ÂştiĂži cĂŁ nici o prorocie din ScripturĂŁ nu se tâlcuieÂşte singurĂŁ. 21. CĂŁci nici o prorocie n-a fost adusĂŁ prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaĂži de Duhul Sfânt.[b] 1TIMOTEI 1; 6. Unii, fiindcĂŁ s-au depĂŁrtat de aceste lucruri, au rĂŁtĂŁcit Âşi s-au apucat de flecĂŁrii. 7. Ei vor sĂŁ fie ĂŽnvãÞãtori ai Legii, Âşi nu Âştiu nici mĂŁcar ce spun, nici ce urmĂŁresc.[/b] Cuvântul, ca Âşi literĂŁ, poate sĂŁ fie interpretat cu ajutorul minĂžii. Din cea mai mare descoperire, poĂži face o cunoÂştinÞã mintalĂŁ, cu care te poĂži Âşi certa. Dar Dumnezeu nu doreÂşte acest lucru, ci El doreÂşte ca Cuvântul Lui ĂŽntreg, cu toate fĂŁgĂŁduinĂžele care sunt cuprinse ĂŽn Cuvântul SĂŁu, sĂŁ fie ĂŽmplinite prin noi, astfel ca noi sĂŁ fim scrisoarea scrisĂŁ a lui Hristos - nu doar scrisoare scrisĂŁ bisericii din Corint, din Efes sau din Filipi, ci, dacĂŁ fraĂžii Âşi surorile din biserici separate au trĂŁit ceea ce au scris apostolii, prin care au primit acces prin Hristos, atunci ei sunt dovada lui Dumnezeu cĂŁ Dumnezeu Âşi-a ĂŽmplinit Cuvântul SĂŁu aici pe acest pĂŁmânt ĂŽn mijlocul celor ce sunt ai Lui. La fel cum ĂŽn Hristos, Mântuitorul nostru, s-au ĂŽmplinit toate cuvintele care s-au referit la El, tot aÂşa trebuie sĂŁ se ĂŽmplineascĂŁ cu noi Âşi ĂŽn noi fiecare cuvânt, prin ĂŽndurarea Lui. Pavel, care a lucrat dupĂŁ porunca lui Dumnezeu Âşi care i-a ĂŽnvĂŁĂžat pe credincioÂşi, ne-a scris: "Ăn El - ĂŽn Isus Hristos - toate fĂŁgĂŁduinĂžele lui Dumnezeu sunt "da" Âşi "Amin", pe care-l spunem noi spre slava lui Dumnezeu", - deci, prin noi, nu fĂŁrĂŁ noi, ci prin noi. Dumnezeu nu poate sĂŁ lucreze pe lângĂŁ noi. EL trebuie sĂŁ-Âşi ĂŽmplineascĂŁ voia Lui cu noi pe acest pĂŁmânt. Dar noi dĂŁm cinste Domnului nostru, Lui, care a zis: "Acesta este sângele legĂŁmântului celui nou." Toate fĂŁgĂŁduinĂžele Lui sunt "da" Âşi "Amin"; EL le Âşi ĂŽmplineÂşte. Eu recitesc ĂŽncĂŁ o datĂŁ: "Ăn adevĂŁr, fĂŁgĂŁduinĂžele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate ĂŽn El sunt "da", de aceea Âşi "Amin", pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu." UrmĂŁtorul verset este, de asemenea, foarte important: " ÂŞi Cel ce ne ĂŽntĂŁreÂşte ĂŽmpreunĂŁ cu voi, ĂŽn Hristos, Âşi care ne-a uns, este Dumnezeu." Ăn Vechiul Testament, ĂŽmpĂŁraĂžii Âşi preoĂžii erau unÂşi. Ei erau puÂşi ĂŽn slujba lor ĂŽn faĂža lui Dumnezeu. Ăn Noul Testament, noi suntem un popor de ĂŽmpĂŁraĂži Âşi preoĂži Âşi noi trebuie sĂŁ fim unÂşi cu Duhul Sfânt, ca sĂŁ ne putem ocupa locul ĂŽn cadrul Trupului lui Isus Hristos. Voi cunoaÂşteĂži cu toĂžii predica pe care a Ăžinut-o fratele Branham cu privire la Mesia - Unsul. Acolo el spune: "EL, Domnul nostru, este Unsul, iar noi suntem unÂşii, pentru cĂŁ noi suntem unÂşi cu acelaÂşi Duh Sfânt Âşi am primit aceeaÂşi putere a lui Dumnezeu, iar dacĂŁ acest lucru nu s-a ĂŽntâmplat cu cineva, atunci sĂŁ se ĂŽntâmple ĂŽn curând.” Acest lucru ĂŽl putem citi Âşi ĂŽn alte versete biblice: "ÂŞi dacĂŁ Duhul Celui ce a ĂŽnviat pe Isus dintre cei morĂži locuieÂşte ĂŽn voi, Cel ce a ĂŽnviat pe Hristos Isus dintre cei morĂži va ĂŽnvia Âşi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului SĂŁu care locuieÂşte ĂŽn voi." Mai departe noi am citit cĂŁ, dupĂŁ ce am primit Cuvântul adevĂŁrului, El ne-a pecetluit cu Duhul Sfânt, fĂŁgĂŁduit pentru ziua eliberĂŁrii trupurilor noastre." Fratele Branham a mai reamintit aproape la sfârÂşit: "Unii vor avea pecetea lui Dumnezeu, iar ceilalĂži vor avea icoana fiarei.” Unii sunt legitimaĂži, unÂşi de Dumnezeu Âşi zidiĂži pe Hristos ĂŽn Cuvântul adevĂŁrului. Cum am citit ĂŽn introducere ĂŽn Efeseni 1, El nu ne-a chemat doar, ci ne-a rânduit dinainte sĂŁ fim ĂŽnfiaĂži prin Isus Hristos, dupĂŁ buna plĂŁcere a voii Sale. Iar dupĂŁ ce am primit Cuvântul adevĂŁrului, El ne-a pecetluit cu Duhul Sfânt, fĂŁgĂŁduit pentru ziua eliberĂŁrii trupului nostru. Dragii mei, permiteĂži-mi sĂŁ vĂŁ mai fac o datĂŁ atenĂži. Nu este de-ajuns ca noi sĂŁ discutĂŁm doar ĂŽntr-un mod teoretic despre astfel de versete biblice, ci noi sĂŁ-I spunem Domnului prin credinÞã: "Dumnezeule veÂşnic credincios, eu vreau ca Tu sĂŁ-Ăi ĂŽmplineÂşti Cuvântul fĂŁgĂŁduinĂžei, Cuvântul adevĂŁrului pe care noi l-am primit Âşi l-am crezut. Tu, Doamne, prin Duhul adevĂŁrului, prin ungerea cu Duhul Sfânt sĂŁ pecetluieÂşti acest Cuvânt ĂŽn mine, sĂŁ pui pecetea Ta ca semn cĂŁ Tu m-ai primit Âşi cĂŁ eu am devenit proprietatea Ta veÂşnicĂŁ. Aici ne este spus cĂŁ El este Cel care ne-a pecetluit Âşi ne-a pus ĂŽn inimi arvuna Duhului. Dragi fraĂži Âşi surori, vĂŁ rog frumos credeĂži-mĂŁ: noi cu toĂžii avem nevoie de un botez adevĂŁrat cu Duh Âşi cu foc, o trĂŁire adevĂŁratĂŁ cu Dumnezeu care ne schimbĂŁ ĂŽn adâncul inimilor noastre, Âşi avem nevoie sĂŁ ne punem ĂŽn slujba Duhului Âşi sĂŁ ne zidim pe Isus Hristos, Domnul nostru, ca nimeni sĂŁ nu ne mai poatĂŁ miÂşca ĂŽn stânga Âşi ĂŽn dreapta, ci noi, cu adevĂŁrat, sĂŁ fim zidiĂži ca o stâncĂŁ, conform Cuvântului Domnului nostru. Noi sĂŁ ne asemĂŁnĂŁm cu un om care Âşi-a zidit casa pe stâncĂŁ, nu pe nisip. DacĂŁ vine ploaia, dacĂŁ bate vântul Âşi vine furtuna, pe noi sĂŁ nu ne deranjeze, pentru cĂŁ suntem zidiĂži puternic, ca Âşi o stâncĂŁ. Dorim cu toĂžii acest lucru? Avem ĂŽn inimile noastre dorinĂža pentru acest lucru, astfel ca Dumnezeu, aÂşa cum a trimis la ĂŽnceput ploaia timpurie, sĂŁ dea Âşi ploaia târzie, o revĂŁrsare adevĂŁratĂŁ a Duhului Sfânt, o lucrare a lui Dumnezeu din cer la care toĂži sĂŁ avem parte, pentru ca Duhul lui Dumnezeu sĂŁ se poatĂŁ revĂŁrsa peste tot poporul lui Dumnezeu Âşi toate limbile sĂŁ fie strĂŁbĂŁtute de acest foc, astfel ca mĂŁrturia noastrĂŁ sĂŁ aibĂŁ putere de strĂŁpungere Âşi ca Duhul sĂŁ poatĂŁ lucra, iar noi sĂŁ nu dĂŁm doar niÂşte cuvinte ca mĂŁrturii, ci Dumnezeu sĂŁ lucreze personal Âşi sĂŁ-Âşi dovedeascĂŁ Cuvântul pe care noi ĂŽl credem Âşi ĂŽl vestim. Noi ne gândim Âşi la o altĂŁ expresie a fratelui Branham din predica "Restituirea". Acolo el spune: "Când Domnul a zidit Biserica, ea a fost ĂŽn felul cutare Âşi cutare." El spune toate detaliile care au fost ĂŽn Biserica dintâi, apoi spune foarte simplu: "DacĂŁ Dumnezeu dĂŁ din nou viaÞã Bisericii Sale, atunci va fi ca la ĂŽnceput. Ea va fi ĂŽnarmatĂŁ cu aceeaÂşi putere, aceeaÂşi ĂŽnvãÞãturĂŁ, acelaÂşi botez - totul va fi cum a fost la ĂŽnceput." AÂşa trebuie sĂŁ fie Âşi la sfârÂşit. CredeĂži cu toĂžii? Eu o cred din toatĂŁ inima, pentru cĂŁ El este acelaÂşi Âşi ĂŽÂşi va duce la ĂŽmplinire fĂŁgĂŁduinĂža Lui. NecredinĂža este un rĂŁu doar pentru cel care nu crede, dar credinĂža ĂŽi va ajuta pe toĂži cei care L-au crezut pe Dumnezeu. Eu cred cĂŁ Âşi noi facem parte din rândul celor care cred. Ăn Romani 8:23 citim: "ÂŞi nu numai ea - creaĂžiunea - dar Âşi noi, care avem cele dintâi roade ale Duhului, suspinĂŁm ĂŽn noi Âşi aÂşteptĂŁm ĂŽnfierea, adicĂŁ rĂŁscumpĂŁrarea trupului nostru." Arvuna, noi am primit-o deja, dacĂŁ Duhul Sfânt poate locui ĂŽn noi. Una este ĂŽnnoirea Âşi naÂşterea din nou prin Duhul, iar cealaltĂŁ este umplerea aceluiaÂşi vas cu acelaÂşi Duh Sfânt. DacĂŁ noi privim versetele biblice care fac parte din acest context, atunci suntem bucuroÂşi. Dumnezeu nu doreÂşte ca unul sau altul sĂŁ ducĂŁ lipsĂŁ de untdelemn la revenirea Mirelui. EL doreÂşte ca lĂŁmpile noastre sĂŁ fie pline, dar mai doreÂşte ca Âşi vasele sĂŁ fie umplute cu untdelemnul Duhului Sfânt. Noi sĂŁ fim niÂşte oameni care ĂŽl aÂşteaptĂŁ pe Domnul lor, niÂşte oameni care nu doar aÂşteaptĂŁ, ci care sunt chemaĂži afarĂŁ Âşi pregĂŁtiĂži, ale cĂŁror lĂŁmpi sunt pregĂŁtite Âşi curĂŁĂžite, niÂşte oameni care au ascultat chemarea Âşi care o dau mai departe, spunând: "Mirele vine, sculaĂži-vĂŁ ca sĂŁ-L ĂŽntâlniĂži!" Noi dorim sĂŁ facem parte din rândul celor care nu duc lipsĂŁ ĂŽn acel moment când Domnul va reveni. Chiar dacĂŁ noi nu ĂŽnĂželegem acest lucru ĂŽntotdeauna, permiteĂži-mi sĂŁ spun cĂŁ noi nu trĂŁim niciodatĂŁ prea mult cu Dumnezeu, ci se poate ĂŽntâmpla sĂŁ avem prea puĂžin din partea lui Dumnezeu. Dar acest lucru nu trebuie sĂŁ se ĂŽntâmple. Noi am primit vestirea ĂŽntregii Evanghelii cu toate fĂŁgĂŁduinĂžele. FĂŁgĂŁduinĂžele acestea, noi nu doar le-am auzit, ci ele trebuie sĂŁ devinĂŁ o realitate ĂŽn vieĂžile noastre. VĂŁ rog frumos credeĂži-mĂŁ: la revenirea Domnului, mulĂži vor avea prea puĂžin. Fratelui Branham, care a fost un bĂŁrbat trimis de Dumnezeu, - noi credem acest lucru - i-a fost spus: "Precum Ioan BotezĂŁtorul a fost trimis ĂŽnaintea primei veniri a lui Isus Hristos, tot aÂşa eÂşti trimis tu cu un mesaj care va precede cea de-a doua venire a lui Isus Hristos." DacĂŁ noi Âştim Âşi credem acest lucru, atunci trebuie sĂŁ existe o restituire ĂŽn cea dintâi stare a Bisericii. Dumnezeu nu poate sĂŁ lucreze pe lângĂŁ noi, ci El trebuie sĂŁ-Âşi ĂŽmplineascĂŁ Cuvântul ĂŽn toĂži cei care cred Cuvântul. Iar dacĂŁ noi suntem copii ai fĂŁgĂŁduinĂžei Âşi dacĂŁ am primit aceste fĂŁgĂŁduinĂže ĂŽn inimile noastre, atunci Dumnezeu pĂŁzeÂşte asupra Cuvântului SĂŁu ca sĂŁ-l ĂŽmplineascĂŁ ĂŽn toĂži acei care cred acest Cuvânt aÂşa cum este scris. Ăn aceastĂŁ legĂŁturĂŁ, haideĂži ca sĂŁ uitĂŁm tot ceea ce am Âştiut sau am gândit noi ĂŽn trecutul nostru! SĂŁ uitĂŁm, Âşi sĂŁ spunem: "O, Doamne, ĂŽnvaÞã-mĂŁ Tu! Eu doresc sĂŁ gândesc biblic, eu doresc sĂŁ cred biblic Âşi aÂş dori sĂŁ cred ceea ce ai fĂŁgĂŁduit Tu." Noi venim din diferite direcĂžii de credinÞã, iar câteodatĂŁ ĂŽn capul nostru mai umblĂŁ câte o cunoÂştinÞã. Dar noi dorim sĂŁ fim ĂŽnvĂŁĂžaĂži de Dumnezeu, binecuvântaĂži Âşi unÂşi de El; dorim sĂŁ fim dedicaĂži Lui. Noi dorim sĂŁ fim un popor adevĂŁrat de ĂŽmpĂŁraĂži Âşi preoĂži, care ĂŽl cinstesc pe Dumnezeul nostru Âşi care trĂŁiesc tot ce a fĂŁgĂŁduit El. SĂŁ citim Âşi acel verset din Efeseni 4:30: "SĂŁ nu ĂŽntristaĂži pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care aĂži fost pecetluiĂži pentru ziua rĂŁscumpĂŁrĂŁrii. Orice amĂŁrĂŁciune, orice iuĂžime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire Âşi orice fel de rĂŁutate sĂŁ piarĂŁ din mijlocul vostru. DimpotrivĂŁ, fiĂži buni unii cu alĂžii, miloÂşi, Âşi iertaĂži-vĂŁ unul pe altul, cum v-a iertat Âşi Dumnezeu pe voi ĂŽn Hristos." Ce Cuvânt minunat! Noi mulĂžumim Domnului, Dumnezeului nostru, pentru tot Cuvântul profetic, Âşi noi Ăi mulĂžumim, de-asemenea, pentru toatĂŁ ĂŽnvãÞãtura clarĂŁ, pentru toate scrisorile apostolilor; noi Ăi mulĂžumim pentru Vechiul Âşi Noul Testament. Ăn Vechiul Testament, El a vorbit prin prorocul Ioel: "DupĂŁ acele zile voi turna Duhul Meu peste orice fĂŁpturĂŁ", iar de Rusalii, Petru se referĂŁ ĂŽn predica lui, exact la acest Cuvânt din prorocul Ioel. El spune ĂŽntregului popor: "Oamenii aceÂştia nu sunt beĂži, cum vĂŁ ĂŽnchipuiĂži voi, cĂŁci nu este decât al treilea ceas din zi. Ci aceasta este ce a fost spus prin prorocul Ioel." ÂŞi toate fĂŁgĂŁduinĂžele lui Dumnezeu sunt "da" Âşi "Amin", prin Isus Hristos, Domnul nostru. Peste El, Cel dintâi nĂŁscut, cerul s-a deschis; peste El s-a pogorât Duhul Sfânt, astfel ca toĂžii copiii lui Dumnezeu sĂŁ poatĂŁ fi botezaĂži cu Duhul Sfânt. Ioan a zis: "Eu vĂŁ botez cu apĂŁ spre pocĂŁinÞã, dar Acela care vine dupĂŁ mine este mai mare decât mine; El vĂŁ va boteza cu Duh Sfânt Âşi cu foc." Eu o mai repet ĂŽncĂŁ o datĂŁ Âşi doresc sĂŁ subliniez acest lucru ĂŽncĂŁ o datĂŁ: este posibil ca noi sĂŁ avem prea puĂžine trĂŁiri cu Dumnezeu, dar nu se va ĂŽntâmpla sĂŁ avem prea multe trĂŁiri cu Dumnezeu. Din acest motiv, sĂŁ ne rugĂŁm Âşi sĂŁ credem ĂŽn continuare. Eu cunosc unele feluri de gânduri care ĂŽÂşi dau târcoale: dacĂŁ eu mĂŁ mai rog pentru un lucru oarecare, aceasta este ca Âşi când eu nu aÂş crede Âşi nu aÂş fi primit-o. Nu, noi trebuie sĂŁ punem la o parte acest gând. Cine cere conform Scripturii, acela nu cere ĂŽn necredinÞã, ci acela cere prin credinÞã, astfel ca Cuvântul fĂŁgĂŁduinĂžei sĂŁ se ĂŽmplineascĂŁ ĂŽn el, ĂŽn ea Âşi ĂŽn noi. Ăn acest punct, noi dorim sĂŁ ne rânduim corect gândurile, pentru ca Dumnezeu sĂŁ poatĂŁ merge mai departe cu noi Âşi sĂŁ ne binecuvânteze pe toĂži, sĂŁ ne dĂŁruiascĂŁ o nouĂŁ trĂŁire de Rusalii, o revĂŁrsare adevĂŁratĂŁ a Duhului Sfânt, care este ĂŽnsoĂžitĂŁ de o lucrare supranaturalĂŁ a lui Dumnezeu. Atunci nu mai lucreazĂŁ oamenii, ci Dumnezeu ĂŽnsuÂşi lucreazĂŁ ĂŽn oamenii respectivi, ĂŽn oamenii plĂŁcerii Sale; atunci El ĂŽÂşi exprimĂŁ plĂŁcerea Lui faÞã de tine Âşi de mine, aÂşa cum a fĂŁcut-o deja la ĂŽnceput. Petru a zis: "Noi am auzit aceastĂŁ chemare din cer, Âşi anume: "Acesta este Fiul Meu preaiubit ĂŽn care Ămi gĂŁsesc plĂŁcerea." Cerul s-a deschis, Duhul s-a pogorât, glasul a fost auzit de toĂži: "Acesta este Fiul Meu preaiubit ĂŽn care Ămi gĂŁsesc plĂŁcerea." Dumnezeu sĂŁ ĂžinĂŁ deschis cerul Âşi peste noi, pentru ca Âşi noi, ca fii Âşi fiice ai lui Dumnezeu, sĂŁ-L credem pe El, pentru ca Duhul sĂŁ poatĂŁ sĂŁ se pogoare ĂŽn acelaÂşi mod Âşi sĂŁ rĂŁmânĂŁ peste noi, tot aÂşa cum este scris ĂŽn Evanghelia lui Ioan Âşi cum am citit-o ĂŽnainte. Nu doar o ĂŽnviorare trecĂŁtoare, ci Duhul, aÂşa cum o spune Domnul nostru ĂŽn Ioan 14 Âşi 16: "Acela care rĂŁmâne la voi ĂŽn vecii vecilor, astfel ca voi sĂŁ fiĂži tot timpul conduÂşi de Duhul lui Dumnezeu" Âşi sĂŁ ne punem la dispoziĂžia Lui ca o mĂŁrturie permanentĂŁ a Lui pe acest pĂŁmânt, ca niÂşte copii adevĂŁraĂži ai lui Dumnezeu. Noi trĂŁim pe acest pĂŁmânt ca sĂŁ stĂŁm la dispoziĂžia Lui. EL, care ne-a rĂŁscumpĂŁrat, care ne-a vorbit prin Cuvântul SĂŁu Âşi a dat fĂŁgĂŁduinĂžele, El sĂŁ ne dĂŁruiascĂŁ ĂŽndurarea Lui Âşi El sĂŁ ne dĂŁruiascĂŁ acea credinÞã ca sĂŁ credem cĂŁ toate fĂŁgĂŁduinĂžele lui Dumnezeu sunt "da" Âşi "Amin" ĂŽn El. Ăn El a fost fĂŁcut legĂŁmântul cel nou, ĂŽn sângele Lui, pe crucea de pe Golgota, Âşi toĂži copiii noului legĂŁmânt au parte de tot ce a fĂŁgĂŁduit Dumnezeu Âşi au parte de tot ce face Dumnezeu. Lui, Dumnezeului Atotputernic, Ăi aducem ĂŽn aceastĂŁ zi mulĂžumirile noastre, fiindcĂŁ El este acelaÂşi Âşi El va face acelaÂşi lucru acum la sfârÂşit, pe care l-a fĂŁcut la ĂŽnceput. Cinste Numelui SĂŁu! |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
1 Corinthians 14:40 Dar toate să se facă ĂŽn chip cuviincios şi cu rĂŽnduială.
Frate ady, pentru ca si acest forum sa respecte invatatura biblica cu privire la organizare, deci pentru ca toate sa se faca in chip cuviincios si cu randuiala, este nevoie ca postarile sa nu se faca in afara subiectului din titlul topicului, pt o navigare mai usoara a celui care viziteaza site-ul si totodata pentru o intelegere mai buna a subiectului dezbatut, conform cu titlul topicului. Iar daca nu vrei sa explici versetele pe care le dai, este in defavoarea ta si poate chiar a adevarului. Adevarul trebuie propovaduit si explicat. Isus dupa ce spunea o pilda, o explica daca era cazul, este bine asadar sa invatam si noi de la El. Multa pace! |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
Eu nu vb. in pilde ,elder ,eu vb. prin versete,Pavel nu a explicat ce a scris in epistole,ci el ,era convins ca cei ce vor citii aceste epistole sunt frati nascuti din nou ,care vor intelege prin duhul,ce vrea sa exprime epistolele.
2Petru 3; 15. SĂŁ credeĂži cĂŁ ĂŽndelunga rĂŁbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris Âşi preaiubitul nostru frate Pavel, dupĂŁ ĂŽnĂželepciunea datĂŁ lui, 16. ca Âşi ĂŽn toate epistolele lui, când vorbeÂşte despre lucrurile acestea. Ăn ele sunt unele lucruri grele de ĂŽnĂželes, pe care cei neÂştiutori Âşi nestatornici le rĂŁstĂŁlmĂŁcesc ca Âşi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. 17. Voi deci, preaiubiĂžilor, Âştiind mai dinainte aceste lucruri, pĂŁziĂži-vĂŁ ca nu cumva sĂŁ vĂŁ lĂŁsaĂži târâÞi de rĂŁtĂŁcirea acestor nelegiuiĂži, Âşi sĂŁ vĂŁ pierdeĂži tĂŁria;[b][/b] |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Si Isus a vorbit prin 'versete', pentru ca pildele Lui au fost grupate pe versete. In fine.. oricum daca vom respecta subiectul topicului as fi totusi multumit.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Deci preferi sa-l ai pe Pavel ca exemplu? Esti suta la suta sigur de ce ai spus in fraza subliniata de mine? Nu-ti raspund la asta cu versete, te las sa te mai gandesti. Daca esti nascut din nou nu va fi o problema pt tine sa stii daca e 100% adevarat, nu? ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
1Corint 11;
1. CãlcaÞi pe urmele mele, Întrucât ºi eu calc pe urmele lui Hristos. 2. Vã laud cã În toate privinÞele vã aduceÞi aminte de mine, ºi cã ÞineÞi ÎnvãÞãturile Întocmai cum vi le-am dat. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Pai vezi? Pavel le-a dat invataturile, iar ei le tineau exact asa. ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
VOI LE TINETI ,ASA ,VA BOTEZATI CUM S-A BOTEZAT PAVEL ?
ROMANI 6; 3. Nu ÂştiĂži cĂŁ toĂži câÞi am fost botezaĂži ĂŽn Isus Hristos, am fost botezaĂži ĂŽn moartea Lui? BOTEZATI CUM A BOTEZAT PETRU ; FAPTE 2; 37. DupĂŁ ce au auzit aceste cuvinte, ei au rĂŁmas strĂŁpunÂşi ĂŽn inimĂŁ, Âşi au zis lui Petru Âşi celorlalĂži apostoli: „FraĂžilor, ce sĂŁ facem?” 38. „PocĂŁiĂži-vĂŁ” , le-a zis Petru, „Âşi fiecare din voi sĂŁ fie botezat ĂŽn Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pĂŁcatelor voastre; apoi veĂži primi darul Sfântului Duh. BOTEZATI CUM A BOTEZAT FILIP;; FAPTE 8; 16. CĂŁci nu Se pogorâse ĂŽncĂŁ peste nici unul din ei, ci fuseserĂŁ numai botezaĂži[b] ĂŽn Numele Domnului Isus. DACA NU FACETI LA FEL ,SUNTETI PE LANGA SCRIPTURI,SUNTETI DUB SEMNUL BOTEZULUI FARA NUME ,TRINITAR ROMAN ,AL ANTIHRISTULUI!!!![/b] |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Sa inteleg ca tu tii Sabatul biblic, adica ziua a saptea, SINGURA sfintita de Dumnezeul cel Atotputernic?
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | Ce e pacat si ce nu e pacat a face in ziua Sabatului | ![]() |
|
|||
![]() |
![]() |