BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Pagina de start a forumului Angelteam
Angelteam
Putem sluji fãrã iubire, dar nu putem iubi fãrã slujire
Raspunde la subiect
Atentie la invataturi eretice !!!
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
Secte care propaga invataturi eretice
Secte

Christian Science
Unity
Scientologie
The Way International
Unification Church
Church of the Living Word
Mormonism
Martorii lui Iehova
ChildrenofGod
Swedenborgianism
H.W. Armstrong
(Worlwide Church of God)
Unitarianism
Masonerie
New Age
Preterism(interpretari false)
Latter Rain (brahamistii)

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
Adevarul despre William M. Branham

WILLIAM BRANHAM
MISCAREA "LATTER RAIN" - "PLOAIE TARZIE"
Cea mai bine documentata si completa lucrare de cercetare a originilor Miscarii "Ploii Tarzii" este lucrarea lui Albert James Dager, numita Kingdom Theology. Majoritatea acestui material se inspira din lucrarea aceasta.
Conform celor spuse de Dager, Miscarea "Latter Rain" (deci, "Ploaie Tarzie"), a aparut la sfarsitul anilor 40 cu persoana lui Franklin Hall, cel care a infiintat un "mare centru de postire si rugaciune pentru trezire" in 1946, in San Diego, California. Pentru a putea sa-l analizam pe William Branham trebuie sa-l cunoastem mai intai pe Franklin Hall. Pe vremea aceea, Franklin Hall a scris cartea Putere Atomica prin Post si Rugaciune. Aceasta carte care amesteca idei din ocultism cu terminologia crestina a avut un impact semnficativ asupra unui numar de alte organizatii de pe atunci. Spre exemplu, Hall a afirmat ca rugaciunile crestinilor sunt impiedicate daca acestia nu postesc, iar rugaciunile paganilor primesc raspuns atunci cand postesc:
Fara indoiala ca Hall a fost sincer in dorinta lui de a dobandi iluminare spirituala, cum sunt si cei din zilele noastre ce considera experientele ca fiind etalonul spiritualitatii. Este insa clar ca ocultismul amestecat cu expresii crestine si cu referinte din Biblie a fost o piatra de poticnire pentru cei amagiti.
STIATI CA WILLIAM BRANHAM NU A MURIT ?
Un influent exponent din trecut al "vinului nou" si ale carui invataturi sunt reinviate astazi de invatatorii moderni ai "vinului nou" si ai "Binecuvantarii Toronto" ("trezirea rasului sfant"!?), este nimeni altul decat William Branham. Influentat de Franklin Hall, Branham s-a facut in 1948 din baptist, penticostal si a inceput sa invete ceea ce el a numit "Cea De-a Saptea Era a lui Dumnezeu pentru Biserica". Branham a crezut literalmente ca el este "ingerul" despre care se vorbeste in Apocalipsa 3:14 si 10:7, profetul Epocii Laodiceene, epoca sfarsitului. Branham a crezut ca mesajul sau va aduce ordinea in lume si dupa aceea Isus se va intoarce. Branham si urmasii lui au crezut ca dovada posesiunii Duhului Sfant era daca-l urmai pe "profetul lui Dumnezeu", William Branham ! Invataturile lui Branham sunt pline de crezuri eretice, printre care se numara, "doctrina samantei sarpelui", prin care afirma nasterea lui Cain (biblicul, nu Paul Cain !) din adulterul Evei cu Satana (?!), precum si "Armata lui Ioel" prin care el sustinea ca "ploaia tarzie" reprezinta Miscarea Penticostala a vremii lui. Branham a invatat ca doctrina Trinitatii, crezul ca Dumnezeu este din Trei Persoane, Tatal, Fiul si Duhul Sfant, se bazeaza pe un mit babilonian. In vehementa cu care neaga doctrina Trinitatii William Branham nu este cu nimic diferit de Martorii lui Iehova. El a sustinut ca Dumnezeu este doar o Singura Persoana care si-a manifestat (aratat) trei atribute diferite. El a mai invatat ca Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu ne-a fost oferit sub trei forme diferite: Zodiacul, piramidele egiptene, si Scripturile ?! Insa pretentia lui cea mai mare la faima au fost, inchipuitul lui dar al vindecarii si al descoperirilor care el spune ca ii erau facute de "glasul" pe care-l identificase ca fiind al unui inger. De obicei, Branham cadea in transa in timpul serviciilor de vindecare si atunci ingerul sau lucra prin el. Cand era intrebat daca vindecarile sale erau savarsite de catre Duhul Sfant, Branham raspundea, "Nu, ingerul meu le face"!?
Viata lui William Branham s-a curmat brusc in anul 1965, la sase zile dupa ce masina lui a fost lovita frontal de un sofer beat. Multi din urmasii lui Branham au crezut ca intr-adevar el venise in duhul lui Ilie. Altii, au crezut ca era Dumnezeu, nascut dintr-o fecioara - Fiul Omului. S-au asteptat sa invie din morti dupa trei zile ?! Insa, pana in aceasta zi trupul lui Branham zace in mormant. Piatra sa funerara, o piramida, se poate vedea intr-un cimitir din Jefferson, statul Indiana. Inscrisa pe ea este pretentia lui ca ar fi fost "profetul" bisericii din zilele din urma. Acum, desi Branham este mort, invataturile sale ocultice sunt inca vii prin cei care-i poarta mesajul sau.
WILLIAM BRANHAM SI PLOAIA TARZIE
La sfarsitul anilor 40, Branham a exercitat o puternica influenta asupra unui grup din North Battleford, din districtul Saskatchewan, Canada, grup cunoscut sub numele de Fratii Sharon. Invataturile raspandite de acest grup, cunoscute sub numele de "Miscarea Ploii Tarzii" ("Latter Rain Movement") s-au bazat pe ereziile lui Franklin Hall si William Branham. Aceasta invatatura a "Ploii Tarzii", care este o combinatie a invataturilor lui Hall si Branham, sugereaza ca toate pasajele din Scriptura referitoare la refacerea Israelului in zilele din urma, privesc de fapt Biserica. Adeptii acestei invataturi, numiti "biruitori" ("overcomers") sau "Fii Descoperiti ai lui Dumnezeu" ("Manifested Sons of God"), deveneau sfintii desavarsiti si puternici care puneau stapanire pe Pamant pentru a intemeia Imparatia lui Dumnezeu. Acest grup este un cult despre care organizatiile anti-cultice si apologetice din Statele Unite avertizeaza crestinii de pretutindeni.
O alta parte importanta a acestei miscari o constituie doctrina cunoscuta sub numele de "Armata lui Ioel". Sustinatorii "Ploii Tarzii" isi intaresc teoria lor bizara a "Fiilor Descoperiti ai lui Dumnezeu", interpretand armata de lacuste din capitolele 1 si 2 (din Ioel) ca fiind o puternica armata a lui Dumnezeu - de fapt adevarata biserica (adica, ei) care pune stapanire pe planeta pentru a o pregati pentru venirea lui Isus.
FII DESCOPERITI AI LUI DUMNEZEU
Un bun semnal al prezentei unei doctrine false intr-o biserica este atunci cand o invatatura il proiecteaza pe om ca fiind mai mare si mai puternic iar pe Dumnezeu manipulat si supus planurilor si intentiilor omului. Este limpede ca aceasta idee a "Fiilor Descoperiti ai lui Dumnezeu" se incadreaza in aceasta categorie.
Luata izolat, teologia lui William Branham este in intregime bazata pe propria sa interpretare a cartii Apocalipsei. Astfel, el a pretins ca cele sapte stele din Apocalipsa 1:20 au fost urmatoarele personaje care au fost repartizate fiecarei perioade a Bisericii: Sf.Pavel a fost trimisul sau mesagerul catre Efes, intre 53-170 d.H (dupa Hristos); Ireneu a fost trimisul catre Smirna, intre 170-312 d.H.; Martin catre Pergam ?; Sf.Columba 606-1520 d.H.?; Wesley catre Filadelfia, 1750-1906 d.H.; iar William Branham catre Laodicea 1906- ? (din, "O Expunere a Epocilor celor Sapte Biserici", pag.4).
Inutil sa o mai spunem, dar acestea sunt pure nascociri care nu se pot argumenta scriptural (chiar daca adeptii lor pretind ca se poate, n.tr.), iar cei pe care Branham i-a ales ca "mesageri" se afla in totala contradictie cu el devreme ce acestia au sustinut doctrina Trinitatii pe cand el o neaga.
El s-a auto-intitulat profetul pentru aceasta dispensatie (adica pentru aceasta perioada a Bisericii - n.tr.), spunand ca la fel cum Ioan Botezatorul a avut puterea si duhul lui Ilie si a pregatit calea Domnului tot asa William Branham a venit ca sa implineasca restul din Maleahi 4:5, verset care din punctul de vedere al Bibliei este o profetie ce priveste sfarsitul vremurilor, "ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata". Cu alte cuvinte, el pretinde ca este chiar prevestitorul Zilei Judecatii lui Dumnezeu, parand sa inteleaga bine la ce se refera acel "restul" din Maleahi, insa nefiind persoana potrivita pentru asumarea acelei insarcinari (el afirma aceasta in "Epoca Bisericii Laodiceene", pag.9-11).
Branham a fost la inceput ordinat ca predicator baptist, dar dupa participarea la o adunare penticostala a decis ca nu avea tot ce-i trebuie pentru a predica (a afirmat-o in "Evanghelia Supranaturala", pag.11). Astfel, a continuat sa-l caute pe Dumnezeu si apoi a pretins ca i s-au facut revelatii, aratari ale ingerilor, a auzit glasuri care i-au vorbit si a primit viziuni ale viitorului (vezi, "Asa vorbeste Domnul", vol.2, nr.5, pag.28-29). Una din aceste pretinse revelatii este tiparita cu constanta in diversele publicatii pe care adeptii teologiei lui le raspandesc si este aceea a norului circular chipurile format de ingerii care i-au descoperit taina celor sapte peceti. Recent despre acelasi nor s-a afirmat ca ar fi chipul Domnului Isus (vezi, "Impactul Descoperirii").
Cu privire la el s-au mai facut si alte afirmatii extraordinare, incluzandu-se printre acestea si cea proprie ca el a venit ca "slujitor al lui Dumnezeu care a avut o multime de vedenii, dintre care nici una nu a dat gres vreodata... " (vezi, "Epoca Bisericii Laodicene", pag.6). Adeptii sai de la Cortul lui Branham (Branham Tabernacle) cred ca adevarata biserica sunt ei si ca aceasta a fost refacuta si resturata prin lucrarea lui Branham ("Asa vorbeste Domnul", vol.2, nr.5, pag.11). La randul sau, Branham numeste Biserica Romano-Catolica, "marea curva" a cap.17 al Apocalipsei, iar Bisericile Protestante le numeste "stricate" (idem, pag.13).
Cu toate acestea, eroarea cea mai grava pentru care William Branham nu poate fi un profet al lui Dumnezeu iar teologia lui nu se poate numi crestina, este negarea doctrinei Trinitatii. Argumentul sau este ca, "la Consiliul Nicean, invataturile apostolilor au fost inlocuite cu mult mai noua si recenta doctrina a Trinitatii". Sau ca, "fiecare grup religios care s-a format pana in aceea clipa a anului 1914 este un ferm sustinator al Trinitatii. Aceasta este parte a temeliei lor babiloniene" (idem, pag.4-7). Ostilitatea fata de orice alte grupuri crestine este o trasatura comuna a cultelor. Martorii lui Iehova, mormonii, sunt doar unii dintre cei care impartasesc acest crez comun.
Reinterpretarea pe care Branham o ofera Trinitatii este urmatoarea: Dumnezeu este o singura persoana care se poate descoperi/manifesta/arata sub trei forme diferite - ca Tata, ca Fiu si ca Duh. Si in privinta acestei interpretari este adevarata zicala, "erezii vechi in vestminte noi", deoarece aceasta este doctrina cunoscuta in istorie sub numele de modalism sau sabelianism, dupa numele promotorului ei timpuriu, Sabelius, care a afirmat ca Dumnezeu s-a aratat in trei "moduri" (sau "chipuri") diferite, dar El fiind o singura persoana. Aceasta invatatura se afla in clara contradictie cu Scriptura care invata ca in natura unui singur si adevarat Dumnezeu se afla trei persoane distincte si egale intre ele, care exista in mod simultan: Tatal, Fiul, si Duhul Sfant. Biblia spune ca:
1. Exista un singur Dumnezeu: Isaia 43:10; 44:6; Deut.4:35; 6:4; 1Tim.2:5, etc.
2. Tatal este Dumnezeu: Filip.2:11-12; Ioan 17:3; 1Cor.8:4-6; 1Petru 1:3, etc.
3. Fiul este Dumnezeu: Ioan 1:1,14,18; 8:58; Exod.3:14,15, Ioan 10:30; 20:28; Rom.9:5; Filip.2:6; Evrei 1:8; Isaia 9:6, etc.
4. Duhul Sfant este Dumnezeu: Fapte 5:1-4; 13:2, comparati cu 1Cor.1:1; 2Cor.3:17 si cu Exodul 34:34; Matei 28:19.
De asemenea, Biblia afirma ca exista o deosebire, o distinctie intre persoanele Trinitatii fiindca Fiul spune Tatalui, "nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu" (vers.Cornilescu), sau "faca-se nu voia Mea ci voia Ta" (din engleza) (Matei 26:39), iar in afirmatia din Ioan 10:30 redata cu acuratetea limbii grecesti ne spune, "Eu si Tatal (noi) una suntem". Datorita formei verbului, ei sunt acelasi Dumnezeu, dar ca persoane diferite. O alta distinctie, deosebire de persoane observam ca exista intre Isus si Duhul Sfant si intre Tatal si Duhul Sfant atunci cand Isus spune in Ioan 14:15-16 ca Tatal ne va trimite "un altul", "un alt Mangaietor" (cuvantul grecesc pentru "un altul" insemnand "un altul de acelasi fel").
Concluzia la care ajungem este ca invataturile lui Branham sunt gresite si ca in consecinta el vesteste "un alt Isus" (2Cor.11:3-4), (care nu este acelasi cu cel ce este vestit in Biblie !), iar mesajul lui este "o alta evanghelie" decat cea biblica ! Crestinii care respecta Cuvantul lui Dumnezeu nu ar trebui sa sustina aceste crezuri ci sa le demaste ! Iar adeptiilor teologiei si crezurilor popularizate de William Branham ar trebui sa li se dovedeasca adevarata lor origine si sa fie incurajati ca vina la adevaratul Isus. A-l cunoaste pe El inseamna a avea viata vesnica!
de Carl Beisner, Consultantul Cercetarii
tradus si adaptat de Teodor Macavei
SURSE FOLOSITE:
CHRISTIAN RESEARCH INSTITUTE - FACT SHEET 21: WILLIAM BRANHAM
NEW WINE OR OLD DECEPTION ? A Biblical Perspective of Experience-Based Christianity - by Roger Oakland
CAPELA CRESTINA PETROSANI - str.Radu sapca 2B, Petrosani, 2675, HD.

<--Apologetica

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
nigno
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 16/Aug/2005
Mesaje: 78
Raspunde cu citat (quote)
Nu stiu daca este foarte potrivita afisarea unei liste a sectelor. DAR esti asteptat cu informatii si despre celelalte, pentru a nu aparea discutii. Poate ca ar fi fost potrivit sa incepi prin a defini "secta"...

_________________
Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCodul Yahoo MessengerCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Fiecare om se naºte într-o anumitã concepþie despre viaþã, ºi cei mai mulþi dintre ei rãmân în aceasta pânã la sfârºitul vieþii lor, fãrã sã-ºi facã gânduri, cu atât mai puþin sã se convingã de corectitudinea sau respectiv de incorectitudinea acesteia. Ei nu cunosc singurul dreptar valabil care este Cuvântul lui Dumnezeu.

Face parte din prejudecãþile generale, sã se rãmânã credincios tradiþiilor moºtenite. ªi mulþi dintre acei care îºi îndeplinesc datoriile lor religioase, vor de fapt sã fie lãsaþi în pace cu Isus Hristos ºi subiectele biblice.

Un numãr tot mai mare de oameni ajunge la concluzia cã au fost duºi în eroare ºi înºelaþi, în politicã ºi în religie, cu sau fãrã Dumnezeu. Cauza acestei stãri ºi evoluþii este, nu în ultimul rând, în diferitele religii. Desigur, cei mai mulþi oameni sunt sub impresia cã liderii lor religioºi fac totul ca sã-i cãlãuzeascã pe calea cea dreaptã.

De la naºtere pânã la moarte oamenii sunt trataþi cu ritualuri ºi ceremonii deºarte, fãrã sã afle vreodatã mesajul de mântuire, fãrã sã trãiascã personal mântuirea ºi fãrã sã gãseascã pacea lãuntricã cu Dumnezeu.
Marile confesiuni creºtine cu structurile lor organizate nu sunt o excepþie. Toate pãstreazã o aparenþã evlavioasã, dar a sosit vremea când ar trebuie sã accepte „proba Cuvântului”, sã accepte sã fie comparate cu unicul standard valabil ºi care este biserica de la început. Momentul adevãrului a venit![/b]

O referire deºartã la Hristos, apostoli ºi Biblie nu ajutã nimãnui. Biserici ºi biserici libere, pânã la grupãrile cele mai mici, folosesc texte biblice care sunt modelate dupã conceptul lor. Aceasta este apoi numitã «Unitatea în diversitate». De fapt, creºtinismul tradiþional de astãzi nu mai are nimic comun cu biserica primarã. Nici biserica romano-catolicã nu-ºi are originea în Hristos sau în Petru, cum se crede în general, ci ea s-a format ca organizaþie ierarhicã ºi împãrãþie bisericeascã abia în timpul lui Constantin dupã Conciliul din 325 d. Hr. în «Imperium Romanum». Doar în decursul timpului aºa-numita „bisericã de stat” a devenit o organizaþie cu propria ei ierarhie. Primele secole din istoria bisericii au trecut fãrã sã se cunoascã ceva despre un papã sau bisericã de stat.

ÃŽn anul 380 împãraþii romani Teodosiu ºi Graþian au interzis libertatea religioasã generalã. Un an mai târziu, „creºtinismul” a fost declarat ca religie de stat ºi a fost obligatoriu pentru toþi cetãþenii imperiului. Abia în anul 441, Leo I. s-a bazat pe textul din Matei 16:18 ºi a vorbit despre o «succesiune apostolicã». Acest proces a fost încheiat prin împãratul roman Iustinian (527-565), care i-a fãcut pe preoþi funcþionari de stat. De fapt se poate vorbi abia din timpul acesta despre biserica catolicã în general.
Aceeaºi Biblie este tãlmãcitã astãzi în sute de feluri diferite, dupã tradiþia pãrinþilor bisericii. În locul Cuvântului descoperit în mod divin, sunt puse mereu învãþãturi noi omeneºti, interpretãri, doctrine ºi dogme, dar care nu au nici o bazã biblicã. Nu este aºa, cã toþi ºi-au ridicat propria lor împãrãþie religioasã sub pretextul cã este Împãrãþia lui Dumnezeu?

[b]În ciuda tuturor lucrurilor, totuºi rãmâne adevãrat cã Isus Hristos îºi zideºte ºi îºi desãvârºeºte propria Lui Bisericã în mijlocul bisericilor acestei lumi. Dumnezeu are un plan cu omenirea pe care El îl îndeplineºte. Pentru a-L înþelege, trebuie sã ne eliberãm de pãrerile moºtenite ºi sã ne întoarcem la punctul de plecare, ºi anume la Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cere de la nici un om o credinþã oarbã. Credinþa adevãratã are doi ochi spirituali sãnãtoºi ºi douã picioare spirituale stabile, sãnãtoase. Ea stã pe fundamentul neclintit al Vechiului ºi Noului Testament ºi vede în acestea planul lui Dumnezeu cu omenirea de la început pânã la sfârºit.


orice erezie se poate combate doar cu SCRIPTURA ....nu cu traditiile mostenite ,daca nu corespunde cu marturia VECHIULUI SI NOULUI TESTAMENT....atunci se poate numii erezie,iar astazi ce se pare ca este ADEVARUL este o invatatura eretica ,totul a fost schimbat si rastalmacit de teologi si carturari ,ne nascuti din nou !!

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
O secta este o miscare religioasa falsa care se prezinta drep detinatoarea exclusiva a adevarului si refuza sa recunoasca alte miscari religioase crestine.
Iar despre erezii,am gasit urmatoarele citate;

Eroarea, într-adevãr, nu este niciodatã expusã în deformarea ei goalã, ca nu cumva, fiind astfel expusã, sã fie deodatã detectatã. Aceasta însã este ornatã cu ºiretenie într-o hainã atractivã, ca prin aceastã formã exterioarã, sã o facã sã aparã pentru cel neexperimentat (pe cât de ridicolã parã sã fie expresia) mai adevãratã decât adevãrul în sine” (Irineu, ÃŽmpotriva Ereziilor 1.2).



Cuvântul „erezie” provine de la grecescul hairesis, care înseamnã „alegere”, sau „sciziune”. La început termenul de erezie nu purta cu sine înþelesul negativ pe care îl are acum. Dar, pe mãsurã ce biserica timpurie a crescut în scopul ºi influenþa ei în zona Mediteraneanã, diferiþi învãþãtori au propus idei controversate cu privire la Hristos, Dumnezeu, mântuire, ºi alte teme biblice. Devenise necesar pentru bisericã sã determine ce era ºi nu era adevãrat conform Bibliei. De exemplu, Arius de Alexandria (320 d. Hr.) a învãþat cã Isus era o creaþie. Era aceasta adevãrat? Era aceasta important? Ulterior au apãrut alte erori. Docetiºtii au învãþat cã Isus nu era uman. Modaliºtii au negat Trinitatea. Gnosticii au negat întruparea lui Hristos. Din necesitate, biserica a fost forþatã sã se confrunte cu aceste erezii prin a proclama ortodoxia. ªi prin a face astfel, a adus condamnare asupra acestor erezii ºi ereticii au devenit o realitate.

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
PATRU PRIMEJDII REPREZENTATE DE CATRE ORGANIZATIA MARTORILOR LUI IEHOVA, TURNUL DE VEGHERE


--------------------------------------------------------------------------------

Organizatia Martorilor lui Iehova, pretinde a fi singurul grup crestin adevarat din intreaga lume. Sustine ca toate celelalte biserici, fie catolice, ortodoxe sau protestante, invata erori si ca toti cei ce nu sunt Martori ai lui Iehova vor fi nimiciti de catre Dumnezeu. Cu toate acestea, realitatea ne demonstreaza ca acest grup reprezinta o secta amagitoare. Iata, in continuare, patru motive pentru care acestia ar trebui evitati.

1. Martorii lui Iehova neaga principalele invataturi ale Bibliei.

Organizatia Martorilor lui Iehova neaga ca Isus Hristos este Dumnezeu. In schimb, Martorii sustin ca Isus Hristos este un inger creat. Arhanghelul Mihail.

Cu toate acestea, Biblia ne invata cu claritate ca Isus Hristos, Fiul, este Dumnezeu. De pilda, Evrei 1:8 afirma ca: "Fiului I-a zis: ,,Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci…" Multe alte versete biblice sustin acelasi lucru. Vezi, Ioan 1:1, 14, Ioan 20:26-28, Faptele Apostolilor 20:28, Romani 1:3, 8-9, 2Petru 1:1.

Martorii lui Iehova, de asemenea, neaga invierea trupeasca a Domnului Isus Hristos. In schimb ei sustin ca trupul lui Isus s-a dizolvat in gaze. Charles Taze Russell, fondatorul organizatiei lor a afirmat ca, "Omul Isus, este mort, mort pentru totdeauna" (din, "Studii in Scripturi", vol.5, 1899, pag.454).

Cu toate acestea Biblia ne invata clar ca trupul lui Isus a fost readus la viata (reinviat). De pilda, in Luca 24:39 Isus spune, "Uitati-va la mainile si picioarele Mele, Eu sunt; pipaiti-Ma si vedeti: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu". Mai priviti si la, Ioan 2:19-21, Ioan 20:26-28, 1Corinteni 15:6, 14.

Martorii lui Iehova neaga ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In schimb acestia invata ca Duhul Sfant este o forta impersonala, asemenea electricitatii.

Insa, Biblia ne invata cu claritate ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In Faptele Apostolilor, cap. 5, versetele 3 si 4 vedem ca, ,,Petru i-a zis: ,,Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant…N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu." De asemenea, mai vedeti si, Ioan 14:16-17; 16:13-15, Romani 8:26-27, 2Corinteni 3:6, 17-18 sau, Efeseni 4:30.

Martorii lui Iehova neaga ca mantuirea de la Dumnezeu este un dar fara plata pe care nu putem sa-l dobandim sau sa-l castigam singuri. In schimb, ei sustin ca pentru a scapa de judecata omul trebuie sa intre in organizatia lui Iehova ca martor si sa trudeasca in randurile ei.

Cu toate acestea Biblia invata limpede ca mantuirea nu poate fi castigata prin merit, ci este primita doar in dar de la Dumnezeu. Efeseni 2:8-9 spune, ,,Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." Mai priviti si la, Romani 4:1-4, Galateni 2:16, Tit 3:5.

Martorii lui Iehova neaga si pedeapsa nesfarsita (eterna) a celor pacatosi. In schimb, acestia invata ca cei nelegiuiti vor fi doar anihilati si ca vor inceta sa mai existe.

Insa, Biblia sustine cu claritate pedeapsa vesnica a celor nemantuiti: Matei 25:41, 46 ,,Apoi va zice celor de la stanga Lui: ,Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! …Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica." Vezi si, Matei 18:8, 2Tesaloniceni 1:8-9, Apocalipsa 14:10, 11; 20:10, 15.

Martorii lui Iehova neaga ca oamenii au un suflet (sau, spirit) care dainuieste si dupa moarte. In schimb, ei invata ca, asemenea animalelor si omul inceteaza sa mai existe dupa moarte.

Cu toate acestea, Biblia ne invata cu claritate ca duhul (sufletul) omului continua sa aibe o existenta constienta, dupa moarte: 2Corinteni 5:8 ,,Da, suntem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul." Mai priviti si la, Luca 16:19-31, Filipeni 1:23-24, Apocalipsa 6:9-11.

Martorii lui Iehova sustin si invata ca viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu este rezervata doar unui grup select. Astfel ei spun ca doar un grup special de 144.000 de Martori ai lui Iehova pot fi nascuti din nou si pot trai vesnic alaturi de Dumnezeu, in ceruri. Toti ceilalti Martori vor ramane pe pamant.

Cu toate acestea Biblia invata cu claritate ca toti cei ce-si pun increderea in Isus Hristos vor avea parte de viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu. Biblia se refera la acest grup ca fiind o gloata/multime inumerabila: Apocalipsa 7:9, 15 ,,Dupa aceea m-am uitat, si iata ca era o mare gloata, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea in picioare inaintea scaunului de domnie si inaintea Mielului…Pentru aceasta stau ei inaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, si-I slujesc zi si noapte in Templul Lui." Mai priviti si la, Ioan 3:15; 5:24; 12:26, Efeseni 2:19, Filipeni 3:20, Coloseni 3:1, Evrei 3:1; 12:22, 2Petru 1:10, 11.

Martorii lui Iehova neaga natura trinitara - trei intr-unul - a lui Dumnezeu (doctrina Trinitatii) si sustin ca Satana este cel ce-a inventat doctrina Trinitatii. Ei resping toate versetele biblice care-l identifica atat pe Isus Hristos ca Dumnezeu, cat si pe Duhul Sfant ca Dumnezeu.

Cu toate acestea Biblia invata limpede ca atat Fiul cat si Duhul Sfant sunt alaturi de Tatal, Dumnezeu. Pe langa versetele care invata ca exista un singur Dumnezeu (Isaia 43:10; 44:6, 8), se gaseste Matei 28:19, unde Isus vorbeste la singular despre numele Tatalui, Fiului si al Duhului Sfant, ne demonstreaza ca Dumnezeu este o Trinitate, adica o Fiinta ce exista ca trei Persoane.

Nu este oare primejdios sa apartii unei organizatii ce neaga principalele invataturi ale Bibliei?

2. Martorii lui Iehova falsifica Scriptura.

Organizatia Martorilor lui Iehova a produs propria ei versiune falsa a Bibliei. Aceasta versiune este numita "Traducerea Lumii Noi" (engl. - "New World Translation"). Ea contine schimbari deliberate ale multor versete ale Scripturii. Aceste schimbari incearca sa ascunda faptul ca invatatura Martorilor lui Iehova este nebiblica si falsa. Priviti la tabelul comparativ de mai jos:

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Citat:
Martorii lui Iehova neaga ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In schimb acestia invata ca Duhul Sfant este o forta impersonala, asemenea electricitatii.


ai dreptate enohabel....cu privinta la martori ...dar de ce nu scrii ce absurditati cred cei trinitari ;cum ca DUHUL SFANT ar fi o persoana.....

pai daca DUMNEZEU este DUH ...inseamna ca DUMNEZEU S-A PERSONIFICAT DOAR IN ISUS HRISTOS....

DE CAND DUMNEZEU S-A IMPARTIT IN MAI MULTE PERSOANE ?

Voi i-L REDUCETI PE DUMNEZEU dupa capacitatea voastra de intelegere,si-L faceti o persoana sau fiinta,este grav,chiar f. grav.




Dumnezeul invizibil ,s-a decoperit ca Domn ,vizibil in calitatea de Fiu al omului ,nu intr-o alta persoana.

Coloseni, 1

15 El este chipul Dumnezeului celui nevãzut, cel întâi nãscut din toatã zidirea.

ti-am zis o persoana trebuie sa fie vizibila ,ca sa o denumesti persoana,nu o lumina ,sau un duh.

Coloseni, 2

9 Cãci în El locuieºte trupeºte toatã plinãtatea Dumnezeirii. [Coloseni 2 ]

scrie cumva ,ca locuieste doar o parte din Dumnezeire?

unde vezi tu scris ,o fiinta e tatal si una fiul .

« Unde stã scris în Biblie cã în ceruri, Dumnezeu a nãscut în veºnicie o altã persoanã a Dumnezeirii, un Fiu? Binenþeles cã nicãieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva raþiunii. Pânã acum numai mamele au nãscut copii zãmisliþi de taþii lor.

Naºterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost înºtiinþatã în tot Vechiul Testament, începând cu prima fãgãduinþã datã în Genesa 3:15, dupã ce avusese loc cãderea în pãcat, din grãdina Eden. Naºterea a avut loc, aºa cum a fost prezis în Mica cap. 5 ºi cum este relatat în Evanghelii, aici pe pãmânt, la »Betleem«, care înseamnã »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i în ceea ce-L priveºte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sã rãmânem nu numai la temã, ci ºi la adevãrul Cuvântului lui Dumnezeu.

Ei au stabilit teza paradoxalã, dar total nebiblicã, cã Fiul a existat deja în cer ca persoanã divinã individualã ºi cã Fiul preexistent a fost nãscut apoi pe pãmânt. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicãieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalã-mesopotamianã, expresia »mama lui Dumnezeu« folositã pentru Maria. Aºa a fost ea declaratã de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existã nici mãcar o singurã dovadã în Biblie.

EL ESTE INVIZIBIL ,ESTE O LUMINA ,DE CARE NU SE POATE APROPIA NIMENI,DE ACEEA TREBUIA SA VINA INTR-O FORMA UMANA,ASTFEL DUMNEZEUL INVIZIBIL S-A FACUT VIZIBIL IN ISUS HRISTOS,nu o persoana in alta persoana,CI DUHUL S-A FACUT VIZIBIL IN FORMA DE CARNE!!!DUMNEZEU S-A PERSONIFICAT DOAR IN ISUS HRISTOS!!!!!

1 Timotei, 6

16 singurul care are nemurirea, care locuieºte într-o luminã, de care nu poþi sã te apropii, pe care nici un om nu L-a vãzut, nici nu-L poate vedea, ºi care are cinstea ºi puterea veºnicã! Amin. [1 Timotei 6 ]


Coloseni, 1

15 El este chipul Dumnezeului celui nevãzut, cel întâi nãscut din toatã zidirea. [Coloseni 1 ]

Coloseni, 2

9 Cãci în El locuieºte trupeºte toatã plinãtatea Dumnezeirii. [Coloseni 2 ]



1 Timotei, 3

16 ªi fãrã îndoialã, mare este taina evlaviei... "Cel ce a fost arãtat în trup, a fost dovedit neprihãnit în Duhul, a fost vãzut de îngeri, a fost propovãduit printre Neamuri, a fost crezut în lume, a fost înãlþat în slavã." [1 Timotei 3 ]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
MORMONISMUL
"BISERICA LUI ISUS HRISTOS A SFINTILOR DIN ULTIMELE ZILE" in mod normal cunoscuta sub numele de "Biserica Mormona" numara in zilele noastre mai mult de 4,2 milioane de membrii, sprijina mai bine de 29.000 de misionari peste hotare, iar conform numarului din martie 1976 al revistei "Utah Holiday", are un venit brut de peste 3 milioane de dolari pe zi.1

Mormonii sunt zelosi, bine organizati si chiar sinceri in propagarea religiei lor despre care ei sustin ca este o credinta crestina, de fapt singura credinta crestina autentica a vremurilor noastre (vezi, ce spune "Test"-ul despre asftel de afirmatii!). Mormonii afirma ca adevaratul Crestinism a fost virtualmente disparut de pe pamant cand in 1820 Joseph Smith Jr., fondatorul Mormonismului si principalul profet al organizatiei a fost ales de catre Dumnezeu pentru a restaura istorica religie crestina. "Profetul" Smith a descris intalnirea sa cu Dumnezeu in urmatorii termeni care dezvaluie limpede atitudinea mormona fata de toti ne-mormonii pe care cu dispret, ii numesc neamuri.

"Cand lumina s-a asezat asupra mea, am vazut doua personaje a caror stralucire si glorie sfida orice descriere si care se aflau deasupra mea, in aer. Unul dintre acestea mi-a vorbit, chemandu-ma pe nume si a spus, aratand catre celalalt: ACESTA ESTE FIUL MEU PREA IUBIT, ASCULTA-L ! Motivul meu pentru care il cautam pe Domnul era de a afla care dintre toate sectele era cea buna, ca eu sa stiu si sa ma alatur ei. Imediat ce mi-am revenit in fire incat sa pot vorbi, am intrebat personajele in lumina care stateau deasupra mea, care dintre toate sectele era cea buna, (la aceea vreme nu-mi dadusem seama ca toate erau gresite) si la care sa ma alatur. Mi s-a raspuns ca nu trebuie sa ma alatur niciuneia, fiindca toate erau gresite, si personajul care mi se adresa a spus "ca toate crezurile lor erau o uraciune in ochii lui; ca toti acei invatatori erau corupti, ca se apropie de mine cu buzele lor, dar inimile lor sunt departe de mine; ei invata ca o doctrina poruncile oamenilor, avand o forma de evlavie, insa tagaduindu-i puterea". Din nou, acesta mi-a interzis sa ma alatur vreunuia dintre ei..." 2 (Vezi, "Test", la punctul 8, Revelatie extra-biblica, suplimentara - n.tr.)
Chiar de atunci de la inceputurile lui, mormonismul a fost ostil tuturor bisericilor crestine, un fapt pe care acum mormonii evita sa-l recunoasca. Cu toate acestea nu ezita sa incerce sa-i converteasca pe cei ce apartin altor biserici, pornind de la premiza ca toate sunt gresite si doar mormonii au adevarata religie!


DOCTRINA MORMONA CU PRIVIRE LA DUMNEZEU
Conceptul esential care separa Mormonismul de Crestinism este invatatura mormona cu privire la Dumnezeu. Teologia mormona este politeista, afirmand ca exista mai multi dumnezei in univers care sunt condusi de catre un Dumnezeu Suprem (Elohim). Pe deasupra, fiecare barbat mormon poate atinge o "inaltare" si poate sa devina el insusi un dumnezeu. Urmatoarele citate din publicatii oficiale ale bisericii demonstreaza cu claritate acest crez bizar al mormonilor:

"La inceput, conducatorul Dumnezeilor a intrunit un consiliu al Dumnezeilor; iar ei s-au strans impreuna si au pregatit un plan de a crea lumea si oamenii din ea" 3 "Multi oameni spun ca exista un singur Dumnezeu; Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt doar un singur Dumnezeu ! Eu spun ca acesta este un foarte ciudat Dumnezeu - trei in unul si unul in trei!... Toti acestia se presupune sa fie inghesuiti intr-un singur Dumnezeu, conform sectarianismului" 4 "Tatal are un trup de carne si oase, palpabil ca si al omului; Fiul la fel; insa Duhul Sfant nu are un trup de carne si oase, ci este un personaj de Spirit" 5 "Dumnezeu insusi a fost odata asa cum suntem noi acum si este un om inaltat/glorificat... Eu spun ca daca ar fi fost ca voi sa-l vedeti astazi, l-ati vedea asemenea unui om cu o infatisare asemenea voua, in intreaga persoana, ca imagine si chiar ca forma de om" 6 "Acum, ascultati voi locuitori ai pamantului...Cand parintele vostru Adam7 a venit in gradina Edenului, el a patruns in ea cu un trup ceresc si a adus-o pe Eva, una din sotiile lui cu el... El, este Tatal nostru si Dumnezeul nostru, si singurul Dumnezeu cu care noi avem de-a face." 8 "Dumnezeii exista, si mai bine ne-am stradui sa ne pregatim sa fim ca ei." 9 "Iata care este atunci, viata eterna - sa cunosti pe singurul si pe adevaratul Dumnezeu; iar voi trebuie sa fiti voi insiva dumnezei si cum sa fiti preoti ai lui Dumnezeu, acelasi lucru pe care l-au facut toti dumnezeii de dinainte de voi, adica, de a avansa de la un rang mai mic la altul, si de la o putere mai mica la una mai mare; din har in har, din inaltare in inaltare, pana ce ajungeti la invierea din morti si veti putea sa locuiti in flacarile nemuritoare (!!) si sa sedeti in glorie asa cum fac cei ce stau intronati in nemuritoarea putere" 10
Din cele de mai sus este vizibil ca politeismul mormon nu poate fi considerat monoteism crestin. Ca este clar ca cele doua se exclud in mod reciproc, v-o poate confirma orice dictionar obisnuit. Un om nu poate fi atat politeist cat si crestin in acelasi timp! Mormonii sunt politeisti, de aceea pretentia lor de a se inscrie in randul miscarilor crestine este neintemeiata. Daca ar fi crestini, ar renunta la politeism! Mormonii ar trebui sa citeasca Geneza 3:5 care dezvaluie faptul ca autorul doctrinei progresiei oamenilor spre dumnezeire este Satana, care in mod vizibil este cel ce l-a convins pe Joseph Smith la fel cum a convins-o si pe Eva, ca "veti fi ca Dumnezeu" (!), Smith insa perpetuand inselaciunea prin intermediul tinerei teologii mormone. Cu privire la natura inselatoare a Satanei, a vorbit Domnul nostru Isus Hristos, atunci cand l-a descris ca fiind "un mincinos si tatal minciunii" (Ioan 8:44).

Mormonilor le-ar trebui evidentiata o asemenea dovada biblica ce indica originea acestei doctrine pe care Smith a raspandit-o si care este popularizata global de biserica lui, in zilele noastre.


DUMNEZEUL BIBLIEI
De pe paginile Sfintelor Scripturi vine completa infirmare a Mormonismului. Daca cineva nu greseste la toate capitolele doctrinei crestine dar greseste la cel cu privire la Persoana si Natura lui Dumnezeu, aceasta greseala este indeajuns de grava incat mantuirea respectivului si viata lui vesnica sa fie pusa la indoiala. Pot sa aibe o doctrina corecta a sfinteniei sau a preotiei, dar daca nu accepta doctrina biblica a Dumnezeirii, atunci tot sistemul lor doctrinar este fals. Biblia le spune mormonilor in termeni pe care nimeni nu-i poate intelege gresit, urmatoarele:

"Asculta, Israele! Domnul Dumnezeul nostru, este singurul Domn" (Deuteronomul 6:4) ! Deci, unul singur!
"Asa vorbeste Domnul, Imparatul lui Israel si Rascumparatorul lui, Domnul ostirilor: 'Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu... Nu va temeti si nu tremurati; caci nu ti-am vestit si nu ti-am spus Eu de mult lucrul acesta? Voi imi sunteti martori! Este oare alt Dumnezeu afara de Mine? Nu este alta Stanca; nu cunosc o alta" (Isaia 44:6,8).
"Eu sunt Domnul, si nu mai este altul, afara de Mine nu este Dumnezeu: Eu te-am incins, inainte ca tu sa Ma cunosti... Intoarceti-va la Mine, si veti fi mantuiti toti cei ce sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu si nu altul" (Isaia 45:5, 22 )
"Deci, cat despre mancarea lucrurilor jertfite idolilor, stim ca in lume un idol este tot una cu nimic, si ca nu este decat un singur Dumnezeu. Caci chiar daca ar fi asa numiti 'dumnezei', fie in cer fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi 'dumnezei' si multi 'domni'), totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu,Tatal de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile si prin El si noi" (1 Cor.8:4-6)
"Dar mijllocitorul nu este mijlocitorul unei singure parti, pe cand Dumnezeu este unul singur" (Galateni 3:20) "Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos" (1 Tim. 2:5).
Pozitia Bibliei afirma ca exista doar un singur Dumnezeu adevarat. Oamenii pot sa faca dumnezei din ingeri (2 Cor.11:14), lemn, metal sau din alte fapturi create, insa ei nu sunt Dumnezeu prin natura, ci numai falsuri, imitatii ale Celui care este Originalul. Toti acesti inchipuiti dumnezei fac parte din Creatie pe cand adevaratul Dumnezeu nu poate fi o creatura, El fiind Creatorul tuturora. Apostolul Pavel ne informeaza ca idolii nu inseamna nimic si ca ei nu sunt "prin natura lor dumnezei" (Gal.4:8, din greaca) si ca sacrificiile si inchinarea adusa lor este in realitate adorare si inchinare demonilor (1 Cor.8:4-6 si 10:19,20). Aici, Mormonismul paseste pe un teren periculos fiindca nu admite ca exista doar un singur Dumnezeu adevarat, necreat si vesnic iar invatatura paveliana il dezvaluie ca fiind un veritabil politeism. Ca Dumnezeul adevarat este necreat si existent din vesnicii Pavel ne-o spune din nou in Coloseni 1:17: "El este mai inainte de toate lucrurile (exista inainte de a se fi creat ceva - era Dumnezeu!) si toate se tin prin El". Doar Dumnezeu putea sa fie cel ce era mai inainte de creatie si mai ales doar prin Dumnezeu toate lucrurile create pot exista astazi. Acela este Dumnezeul adevarat, nu o faptura oarecare, fie ea om sau altceva, care a avut un moment in care a inceput sa existe, deci nefiind "mai inainte de toate lucrurile"!

Hinduismul savarseste aceasi greseala ca si Mormonismul, afirmand ca toata natura este Dumnezeu, din nou introducand politeismul, fiindca omul, animalele, lemnul, piatra devin Dumnezeu. Mormonismul este politeist.


NATURA LUI DUMNEZEU
Joseph Smith Jr. si succesorul sau, Brigham Young l-au conceput pe Dumnezeu Tatal in termeni materiali si au sustinut, asa cum fac toti mormonii de astazi ca, "Tatal are un trup de carne si oase, palpabil ca si al omului...".11 Este important de remarcat ca Biblia contrazice in mod deliberat acest concept necrestin si inca prin autoritatea incontestabila a singurului Fiu al lui Dumnezeu, care nu este nimeni altul decat Domnul Isus Hristos. Domnul nostru a oferit definitia finala si autoritara a naturii Tatalui Sau atunci cand a spus: "Dumnezeu este Duh" (Ioan 4:24) si apoi a continuat in Luca 24 sa declare ca, "un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu" (vers.39). De aceea, mormonii gresesc grosolan cand incearca sa-i ofere lui Dumnezeu Tatal un trup de carne si oase, iar crestinii ar trebui sa fie prompti sa le atraga atentia asupra acestei grave erori !


O ALTA EVANGHELIE
Departe de a fi, asa cum se sustine, "Biserica lui Isus Hristos a sfintilor din ultimele zile" (haina de oaie pusa pe spatele unui lup feroce!), care este pretentia mormonilor la o titulatura crestina, religia mormona este foarte evident promotoarea uneia dintre "celelalte evanghelii" despre care vorbeste Scriptura, ce bantuie lumea zilelor noastre si impotriva careia se presupune ca noi crestinii sa ne opunem cu toate mijloacele biblice pe care le cunoastem. Apostolul Pavel ne atrage atentia sa nu acceptam o alta "evanghelie" chiar de ar fi proclamata de "un inger din ceruri" (vezi, Gal.1:8,9). Mormonismul afirma exact aceasta deosebire de celelalte religii crestine normative, bazate doar pe revelatia Scripturilor, in persoana "ingerului" Moroni, care chipurile s-a aratat "profetului" Smith in 1823 si i-a spus unde sa gaseasca cartea lui Mormon. Acela este unul din personajele ce i s-au aratat in revelatia descrisa de el.

Apostolul Iuda reaminteste Bisericii Crestine ca in marturia Noului Testament noi avem credinta care a fost, "data odata pentru totdeauna sfintilor" (Iuda 3), si sub aceasta forma am avut-o noi timp de aproape doua milenii. De aceea, nu este deloc nevoie de o "restaurare" a ei din partea mormonilor! In realitate, Mormonismul nu este o restaurare a unei credinte crestine apuse, ci o sistematica deformare si mutilare a Crestinismului istoric nemuritor. Sa nu se uite niciodata ca Biblia este cea mai veche revelatie a lui Dumnezeu, ea datand anterior, asa cum de altfel si mormonii accepta, propriilor lor carti "sacre" : mai inainte de "Cartea lui Mormon", de "Perla de Mare Pret", sau de "Doctrina si Legamintele".

Din moment ce Dumnezeu nu se poate contrazice singur (vezi, 1Sam.15:29; Mal.3:6 si Iac.1:17), faptul ca Biblia antedateaza si se deosebeste esential de aceste alte carti, dovedeste neindoielnic greseala si lipsa de credibilitate a acestora. "Dumnezeii" mormonismului nu pot fi egalati cu Dumnezeul Bibliei. Intre acestia si El exista o mare diferenta, numita Sfanta Scriptura. Ea este cea care demasca mesajul Mormonismului ca fiind o alta "evanghelie" cu privire la care Dumnezeu si-a avertizat Biserica Lui.

Iata care sunt cuvintele Scripturii:
"Dar ma tem ca dupa cum sarpele a amagit-o pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. In adevar, daca vine cineva sa va propovaduiasca UN ALT ISUS pe care noi nu l-am propovaduit, sau daca este vorba sa primiti un ALT DUH pe care nu l-ati primit, sau o ALTA EVANGHELIE pe care n-ati primit-o, oh, cum il ingaduiti de bine... Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor" (2 Cor.11:3,4,13-15).
Sarcina noastra este atunci, dubla: intai sa-i evanghelizam pe aceia care-l urmeaza pe Smith si ingerul Moroni deoarece si ei sunt suflete pentru care Hristos a murit, iar in al doilea rand, "sa fim gata intotdeauna sa dam un raspuns fiecarui om care ne intreaba de speranta care este in noi" (1 Petru 3:15). Acesta este indemnul ce ramane valabil in orice veac si va continua sa fie pana ce Domnul nostru va spune: "Iata, Ma voi intoarce" (Ioan 14:3).

Scris de catre Walter Martin - fondatorul lui CHRISTIAN RESEARCH INSTITUTE, un institut american de cercetarea religiilor false si apararea evangheliei, din California. Una dintre cele mai recunoscute organizatii anti-cultice din S.U.A. ce opereaza actualmente in toata lumea.

SURSE CITATE:
1 Evident ca acum cifrele sunt mult mai mari. Acest scurt articol privitor la Mormonism provine din anul 1980. A fost necesara traducerea lui fiindca mormonii sunt dupa Revolutie prezenti si-n Romania desfasurand multiple activitati, de preferinta in orase mari ca Bucuresti, Timisoara, etc. Organizatia este in principal de provenienta americana, fiindca in SUA a luat fiinta si s-a dezvoltat. Ar fi deosebit de interesant sa studiati istoria Americii pentru a vedea punctul de vedere guvernamental cu privire la aceasta miscare religioasa cu care a purtat un razboi sangeros, "Razboiul din Utah", la sfarsitul sec.XIX !

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
A.Z.S.
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
O A DOUA PRIVIRE LA ADVENTISMUL DE ZIUA A ªAPTEA


Acum existã douã tabere distincte în Adventism. Despãrþirea a devenit evidentã la sfârºitul anilor 1970 când pãstori mai în vârstã au început sã punã sub semnul întrebãrii profeta lor, Ellen G. White. Ei au început sã punã sub semnul întrebãrii doctrinele ei ciudate care nu putea sã fie sprijinite în întregime de Scripturi. Mulþi au fost dezamãgiþi de descoperirea plagiatului ei, care era foarte vast ºi a fost documentat în cartea „Minciuna White” de un fost pastor al Adventiºtilor de ziua a ºaptea, Walter Rea.

Sute de pastori care au pus-o sub semnul întrebãrii pe Ellen White ca ºi autoritate absolutã ºi au descoperit muºamalizarea White Estate, s-au gãsit a fi pe dinafarã, încã încercând sã aducã reforma din acea poziþie dezavantajatã. S-au format repede douã tabere, cei loiali lui Ellen White ºi cei care erau determinaþi sã fie loiali Bibliei mai presus de orice.

Cei loiali lui Ellen White au publicat astfel de afirmaþii ca cele conþinute în Revista „Misiunea” din octombrie 1981. Ron Graybill, care era atunci secretarul asistent al lui Ellen G. White Estate, a fãcut aceastã afirmaþie la pagina 8:

„Noi credem cã revelaþia ºi inspiraþia Bibliei ºi a scrierilor lui Ellen White au o calitate egalã. Supravegherea Duhului Sfânt a fost la fel de atentã într-un caz ca ºi în celãlalt”. Sfârºitul citatului.

Totuºi, Graybill a continuat sã afirme cã ... „în chestiuni de doctrinã îndrãznim sã nu o folosim pe Ellen White ca ºi arbitru final”. Mai târziu cu câþiva ani, el a demisionat din poziþia sa.

Biserica Adventistã de ziua a ºaptea a „simþit cãldura”, ºi a format consilii care sã cerceteze doctrinele ciudate ale lui Ellen White. Ei au petrecut luni în discuþie, au publicat ziare nesfârºite, dar nu au corectat punctele de vedere ale lui Ellen White. De aceea, de vreme ce a trecut o perioadã suficientã pentru ca aceste chestiuni sã fie corectate de bisericã, trebuie sã privim din nou la Adventism aºa cum este el azi ºi sã decidem, este Creºtin sau este un Cult?




UNELE DIN DOCTRINELE ADVENTIªTILOR DE ZIUA A ªAPTEA SUNT ORTODOXE

Sã începem spunând cã Adventiºtii de ziua a ºaptea sunt ortodocºi într-un numãr de doctrine. Fiecare persoanã botezatã la Adventiºtii de ziua a ºaptea primeºte un „Certificat de profesiune a credinþei”. Fiecare persoanã care este botezatã trebuie sã semneze o afirmaþie de treisprezece puncte intitulatã „Angajamentul meu”. Citind primele cinci puncte, documentul apare a fi perfect, fundamental, creºtin.

Totuºi, la punctul ºase gãsim apariþia devierilor. Punctul ºase spune: „Accept faptul cã cele Zece Porunci sunt încã obligatorii pentru creºtini ºi scopul meu este ca prin puterea lui Hristos care locuieºte în mine, sã þin aceastã lege, inclusiv cea de-a patra poruncã, care cere datina celei de-a ºaptea zi ca ºi Sabat al Domnului.” Punctul opt îl face pe convertit sã creadã „cã darul profeþiei este un semn de identificare a bisericii rãmãºitã”. Punctul treisprezece identificã Biserica Adventistã de ziua a ºaptea ca „biserica rãmãºitã a Profeþiei Bibliei.”

Aceste doctrine sunt învãþãturile lui Ellen G. White. ÃŽn timp ce convertitul urmãreºte broºura sa de botez, sub titlul „Credinþe fundamentale ale Adventiºtilor de ziua a ºaptea”, ciudãþeniile Adventismul devin evidente. Sub al ºaptesprezecelea titlu, „Darul profeþiei”, gãsim aceastã afirmaþie: „Acest dar este un semn de identificare a bisericii rãmãºitã ºi a fost manifestat în misiunea lui Ellen G. White. Ca ºi mesager al Domnului, scrierile ei sunt o sursã de adevãr continuu ºi autoritar care oferã bisericii mângâiere, cãlãuzire, învãþãmânt ºi corectare.”


Sub titlul 19, „Sabatul” ni se spune cã (Dumnezeu)... „a instituit Sabatul pentru toþi oamenii ca un memorial al Creaþiei”. A patra poruncã din legea neschimbatã a lui Dumnezeu cere ritualul sabatului în ziua a ºaptea ... El este un simbol al rãscumpãrãrii noastre în Hristos, un semn al sfinþirii noastre, un semn al loialitãþii noastre ºi o pregustare a viitorului nostru veºnic în ÃŽmpãrãþia lui Dumnezeu. Sabatul este semnul veºnic al legãmântului Sãu veºnic dintre El ºi poporul Sãu.”

Titlul 23 devine ºi mai mult decât o deviere. Intitulat, „Misiunea lui Hristos în Sanctuarul Ceresc”, el conþine aceastã informaþie, „El (Hristos) a fost inaugurat ca Marele nostru Preot ºi ºi-a început misiunea Sa de mijlocire din momentul înãlþãrii Sale. ÃŽn 1844, la sfârºitul perioadei profetice de 2300 de zile, El a intrat în a doua ºi ultima fazã a misiunii Sale de ispãºire. Ea este lucrarea de investigare a judecãþii care este o parte din ultima dispoziþie a tuturor pãcatelor, caracterizatã prin curãþirea sanctuarului vechi evreiesc în Ziua Ispãºirii.”

Alte titluri acoperã subiecte cum ar fi dieta, o privire a morþii ca o stare inconºtientã ºi spãlarea picioarelor. Putem vedea din acest scurt rezumat ceea ce face ca Adventismul sã fie diferit de creºtinismul ortodox. Cât sunt de importante aceste devieri – suficient de importante pentru a numi Adventismul de ziua a ºaptea un cult?

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
nigno
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 16/Aug/2005
Mesaje: 78
Raspunde cu citat (quote)
Citat:
Acum existã douã tabere distincte în Adventism.


Informeaza`te mai bine inainte de a posta aici!!

Citat:
Totuºi, la punctul ºase gãsim apariþia devierilor. Punctul ºase spune: „Accept faptul cã cele Zece Porunci sunt încã obligatorii pentru creºtini ºi scopul meu este ca prin puterea lui Hristos care locuieºte în mine, sã þin aceastã lege, inclusiv cea de-a patra poruncã, care cere datina celei de-a ºaptea zi ca ºi Sabat al Domnului.”


Deci cele Zece Porunci nu mai sunt obligatorii? Deci eu acum pot sa injur, sa fur, sa curvesc, chiar si sa ucid, fara a fi vinovat de pacat? Pe ce te bazezi cand spui asta?

Citat:
Sub titlul 19, „Sabatul” ni se spune cã (Dumnezeu)... „a instituit Sabatul pentru toþi oamenii ca un memorial al Creaþiei”. A patra poruncã din legea neschimbatã a lui Dumnezeu cere ritualul sabatului în ziua a ºaptea ... El este un simbol al rãscumpãrãrii noastre în Hristos, un semn al sfinþirii noastre, un semn al loialitãþii noastre ºi o pregustare a viitorului nostru veºnic în ÃŽmpãrãþia lui Dumnezeu. Sabatul este semnul veºnic al legãmântului Sãu veºnic dintre El ºi poporul Sãu.”


Si ce vezi tu aici nebiblic?

Citat:
Cât sunt de importante aceste devieri – suficient de importante pentru a numi Adventismul de ziua a ºaptea un cult?


Indraznesc sa spun ca cel care a tradus cartea din care ai copiat, a fost atat de "talentat" incat nici macar nu a stiut ce inseamna cuvantul "cult". Iar tu ai copiat orbeste, probabil fara ca macar sa citesti ceea ce ai postat.

_________________
Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCodul Yahoo MessengerCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
nigno ...stai calm caci oricine poate venii cu pareri preluate de la altii ,fara sa ajunga el la o concluzie proprie ,copiaza ceva si gata detine adevarul suprem...totul trebuie argumentat biblic pe mai multe versete,orice invatatura bazata doar pe un singur verset scos din context este speculatie si este o falsitate grosolana!! Wink

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
Atentie la invataturi eretice !!!
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Raspunde la subiect