BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Pagina de start a forumului Angelteam
Angelteam
Putem sluji fãrã iubire, dar nu putem iubi fãrã slujire
Raspunde la subiect
Nehustan si Parascheva
enohabel
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 30/Oct/2006
Mesaje: 8
Raspunde cu citat (quote)
Cine este Nehustan??? 2 Regi 18;4 citez;

3. Ezechia a fãcut ce este plãcut înaintea Domnului, întocmai cum fãcuse tatãl sãu David.
4. A îndepãrtat* înãlþimile, a sfãrîmat stîlpii idoleºti, a tãiat Astarteele, ºi a sfãrîmat în bucãþi ºarpele** de aramã, pe care-l fãcuse Moise, cãci copiii lui Israel arseserã pînã atunci tãmîie înaintea lui: îl numeau Nehuºtan.

Cine este Parascheva??? scurt istoric;

Istoric
Credincioºii ortodocºi ºi greco-catolici o prãznuiesc la aceastã datã pe Cuvioasa Parascheva - izvor de fapte bune, adevãr ºi smerenie. Nãscutã în anul 1025 în sudul Dunãrii, în satul Epivat, aproape de Constantinopol, într-o familie de nobili vlahi, credincioºi, s-a bucurat de o educaþie aleasã. Mama ºi bunica au îndrumat-o la cele mai vestite ºcoli ale vremii. La vârsta de 16 ani studiase viaþa filosofilor ºi a sfinþilor ºi o venera pe Sfânta Ecaterina. Din tinereþe a optat pentru o viaþã de ascet. Nu i-a îndeplinit dorinþa tatãlui sãu de a se cãsãtori cu un tânãr aristocrat. În noaptea nunþii a fugit spre Constantinopol, însoþitã de un grup de creºtini. I-a rãsplãtit pe însoþitorii sãi din averea pãrinteascã ºi i-a eliberat din sclavie. A plecat în pelerinaj la diferite locuri sfinte. La Mãnãstirea Maicii Domnului din Heracleea Pontului, de exemplu, a petrecut 5 ani, timp în care a studiat medicina. Apoi ºi-a continuat drumul spre Ierusalim ºi apa Iordanului, locul de botez al Mântuitorului. A trãit în rugãciune ºi post. Vinerea, ziua în care a fost rãstignit Iisus, Cuvioasa þinea post negru. De aceea i se spune ºi Sfânta Vineri, nume venerat de credincioºii români. O boalã s-a cuibãrit în sufletul ei împuþinat de suferinþã ºi de grija pentru semeni. Un semn dumnezeiesc a îndemnat-o sã se întoarcã în þarã. S-a împãrtãºit la Constantinopol ºi, la 14 octombrie 1050, a trecut la viaþa veºnicã, la vârsta de 25 de ani. Moaºtele ei au fost descoperite dupã 200 de ani, când a fost canonizatã de Patriarhia din Constantinopol. Dupã multe peripeþii, racla cu sfintele moaºte a ajuns la Iaºi, la 13 iulie 1641. Cortegiul a fost întâmpinat de Mitropolitul Varlaam ºi domnitorul Vasile Lupu. Racla a stat în Biserica Trei Ierarhi pânã în anul 1889, când a fost adãpostitã în Catedrala Mitropolitanã. Cuvioasa este ocrotitoarea Iaºiului ºi a Moldovei. Minunile sale se coboarã asupra tuturor credincioºilor care-i cer ajutor la vreme de cumpãnã.

Chiar daca acest scurt istoric a Paraschevei, este romantat, eu personal nu ma indoiesc de faptul ca a fost o femeie sfanta evlavioasa,de aceea a si ramas in istorie.
Problema este insa cu aceste moaste si acest mare circ, care il fac popii astia...
Ma indoiesc ff serios ca acele oase apartin Paraschevei,ca zice ca au fost descoperite dupa 200 de ani,sic!!!
Zice presa ca la aceasta aniversare cu racla cu moaste, ar fi fost in jur de 1 milion de persoane, au format cozi de kilometri ca sa ajunga sa atinga racla cu moaste....sarmanii oameni,cat de tare sunt inselati si ce intuneric spiritual.
Se zice ca minunile se coboara asupra tuturor care ii cer ajutorul...aiureli si minciuni.
Se zice ca este ocrotitoarea Iasiului si a intregii Moldove...pai nu a ocrotit deloc,cele mai mari inundatii si repetate au fost in Moldova.
Zicala populara(in fond neadevarata) zice ca;Pana sa ajungi la Dumnezeu te mananca sfintii, da dar cine te-o inselat ca sa te rogi si sa apelezi la sfinti ???..intreb si io, deoarece este scris;citez;

5. Cãci este un singur Dumnezeu, ºi este un singur mijlocitor între Dumnezeu ºi oameni: Omul Isus Hristos...(1 Timotei 2;5)

Acest verset e bine sa-l stim pe de rost.

Referitor la morti,in VT. era o porunca clara; cine se atingea de un mort era necurat 7 zile,iar preotul nu avea voie sa se atinga de un mort.
Daca Dumnezeu intentiona ca noi sa cinstim si sa pupam niste oase de sfinti morti atunci cu siguranta ca aveam ceva oase mai de soi, ale lu Petru, sau Pavel, de exemplu.

Acum o sa ma intrebati ;Ce legatura are Nehustan cu Parascheva???,pai are si inca una mare, ca si Nehustan a fost sfintit,era sarpele de arama din pustie,cand israel calatorea spre Canaan, ei l-au pastrat intr-o lada. Nu a fost bai ca l-au pastrat,a fost bai ca i se inchinau si ardeau tamaie in cinstea lui, iar Ezechia om cuminte si credincios a poruncit sa fie sfaramat in bucati si ars.
Va intreb acum; cata tamaie or ars preotii in jurul raclei lu Parascheva, poate tone...dar cate pupaturi???
Da businessul preotilor infloreste pe seama credulitatii si inconstientei asa zisilor credinciosi,cate lumanari cartulii,cruciulite si obiecte de cult or fi vandut, la asa mare asistenta???
Doamne ai mila de noi pacatosii !!!, lumineaza-ne,si trimite te rog un Ezechia sa arda aceasta uraciune obiect de idolatrie cronica.
inca 2 versete care e bine sa le invatam pe de rost;

15. Fiindcã n’aþi vãzut nici un chip* în ziua cînd v’a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaþi** cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16. ca nu cumva sã vã* stricaþi, ºi sã vã faceþi** un chip cioplit, sau o înfãþiºare a vreunui idol, sau chipul† vreunui om sau chipul vreunei femei,...

_________________
Partasia reala se intemeiaza pe viata,nu pe doctrina...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
7. Fãþarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis:
8. ,Norodul acesta se apropie de Mine cu gura ºi mã cinsteºte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
9. Degeaba Mã cinstesc ei, învãþând ca învãþãturi niºte porunci omeneºti.”


52. Vai de voi, învãþãtori ai Legii! Pentru cã voi aþi pus mâna pe cheia cunoºtinþei: nici voi n-aþi intrat, iar pe cei ce voiau sã intre, i-aþi împiedicat sã intre.”

9. El le-a mai zis: „Aþi desfiinþat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sã þineþi datina voastrã.

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
traditia!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
frate adytu incalci o regula esential a hermeneuticii bilice-citezi versete rupte din context.. nu e bine,denaturezi intelesul versetelor...
uite niste versete care vorbestc despre predanii sau traditie cum le interpretezi?<<Stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat >> (II Tes. 2, 15), Sfintul Apostol Pavel ii indeamna: <<Asadar, fratilor, stati si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvintul, fie prin epistola noastra>> (II Tes. 2, 15).
sau explica-mi de unde provin informatiile date in versetele:FAPTELE APOSTOLILOR 20,35 II TIMOTEI 3,8 IUDA VERSETUL 9 IUDA VERSETELE 14-15.
IN CE CARTI DIN VECHIUL SAU NOUL TESTAMENT AFLAM DESPRE LUCURILE DIN ACESTE VERSETE?VREAU LOCURI BIBLICE,NU POVESTI SI FILOSOFII..REFERITOR LA MOASTE SAU RAMASITE TRUPESTI ALE SFINTILOR VEZI IV REGI 13,20-21 SI IN BIBLIE ZICE CA UMBRA LUI PETRU VINDECA OAMENII, HAIN ALUI IISUS LA FEL... DECI SUNT POSIBILE MINUNI.. NU FII ASA IMPOTRIVA LOR!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
adresa!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
pentru a intelege mai bine despre cinstirea sintelor moaste, va rog cititi pe adresa:
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/index.html
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
mantuirea!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
Principalul termen folosit de Sfanta Scriptura cat si de Sfanta Traditie pentru a arata motivul intruparii Fiului lui Dumnezeu, precum si scopul operei Sale cu privire la om este "mantuire". El este folosit atat pentru a numi lucrarea rascumparatoare a Mantuitorului Hristos prin jertfa de pe cruce, cat si pentru a numi starea celor care si-au insusit sau impropriat roadele jertfei de pe cruce. In primul caz, este vorba de mantuirea obiectiva , rascumpararea sau impacarea omului cu Dumnezeu prin jertfa Mantuitorului, iar in al doilea, de mantuirea subiectiva sau personala, ori simplu mantuire, indreptare sau sfintirea omului, lucrare care se infaptuieste de fiecare crestin in parte prin har, credinta si fapte bune, pentru ca omul rascumparat prin jertfa lui Hristos, sa poata dobandi fericirea vesnica. Mantuirea subiectiva este impreuna-lucrarea lui Dumnezeu si a omului, prin care acesta isi insuseste roadele jertfei de pe cruce a Mantuitorului, fiind eliberat din robia pacatului si a mortii, incepand de la Botez si Mirungere o noua viata, prin care se face drept inaintea lui Dumnezeu. Aceasta noua viata se dezvolta si se intareste prin conlucrarea crestinului cu harul, ca rod al credintei, manifestandu-se in fapte bune, dar rasplata pe care o va primi va fi fericirea vesnica.
Precum rezulta din indemnul Sfantului Apostol Pavel, adresat filipenilor: "... lucrati cu frica si cu cutremur la mantuirea voastra" (Filip. 2, 12), mantuirea nu este un simplu dar de la Dumnezeu, nici numai un act sau o lucrare a omului, ci o actiune de durata care are un inceput, se dezvolta treptat si se realizeaza prin impreuna-lucrarea lui Dumnezeu si a omului. Desigur, ea se infaptuieste ca urmare a harului dobandit de om prin Taina Botezului, prin straduinta si propria lucrare a crestinului: Dumnezeu da harul Sau, iar din partea omului sunt necesare credinta si faptele bune.
Mantuirea subiectiva este consecinta rascumpararii in Iisus Hristos, prin Care ne-a venit harul si adevarul (Ioan 1, 17). In conceptia Bisericii noastre si spre deosebire de protestanti, mantuirea subiectiva sau indreptarea potrivit textului de la Rom. 8, 29, este o renastere spirituala adevarata si reala a omului, prin care el devine drept inaintea lui Dumnezeu. Ea progreseaza sau regreseaza datorita unor conditii subiective ale crestinului, fiind dependenta de pregatirea si de ridicarea lui din punct de vedere moral. Ea este deci susceptibila de crestere, intarire si desavarsire, dar fiindca este legata nu numai de vointa si lucrarea omului ci si de cum va gasi Dumnezeu rezultatul actiunilor lui, nimeni nu poate fi sigur de mantuirea sa. De aceea, omului ii este necesara continua lucrare in acest scop, implinind toate poruncile si castigandu-si virtutea care le incununeaza pe toate: iubirea. In orice stadiu al cresterii sale duhovnicesti s-ar afla, el trebuie sa-si aduca aminte de cuvintele Sfantului Apostol Pavel: " Asa ca celui ce i se pare ca sta, sa ia aminte sa nu cada (I Cor. 10, 12).
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/index.html
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Citat:
IN CE CARTI DIN VECHIUL SAU NOUL TESTAMENT AFLAM DESPRE LUCURILE DIN ACESTE VERSETE?VREAU LOCURI BIBLICE,NU POVESTI SI FILOSOFII..REFERITOR LA MOASTE SAU RAMASITE TRUPESTI ALE SFINTILOR VEZI IV REGI 13,20-21 SI IN BIBLIE ZICE CA UMBRA LUI PETRU VINDECA OAMENII, HAIN ALUI IISUS LA FEL... DECI SUNT POSIBILE MINUNI.. NU FII ASA IMPOTRIVA LOR!
Citat:


sunt doua tipuri de minuni ,adica din doua inspiratii,una divina iar una satanica ;
2 corinteni 11;
13. Oamenii aceºtia sunt niºte apostoli mincinoºi, niºte lucrãtori înºelãtori, care se prefac în apostoli ai lui Hristos.
14. ªi nu este de mirare, cãci chiar Satana se preface într-un înger de luminã.
15. Nu este mare lucru dar, dacã ºi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihãnirii. Sfârºitul lor va fi dupã faptele lor.

23. Atunci dacã vã va spune cineva: ,Iatã, Hristosul este aici, sau acolo , sã nu-l credeþi.
24. Cãci se vor scula Hristoºi mincinoºi ºi prooroci mincinoºi; vor face semne mari ºi minuni, pânã acolo încât sã înºele, dacã va fi cu putinþã, chiar ºi pe cei aleºi.
25. Iatã, cã v-am spus mai dinainte.

21. Nu oriºicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în ÃŽmpãrãþia cerurilor, ci cel ce face voia Tatãlui Meu care este în ceruri.
22. Mulþi ÃŽmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tãu? N-am scos noi draci în Numele Tãu? ªi n-am fãcut noi multe minuni în Numele Tãu?”
23. Atunci le voi spune curat: „Niciodatã nu v-am cunoscut; depãrtaþi-vã de la Mine, voi toþi care lucraþi fãrãdelege.”

12. Ea lucra cu toatã puterea fiarei dintâi înaintea ei; ºi fãcea ca pãmântul ºi locuitorii lui sã se închine fiarei dintâi, a cãrei ranã de moarte fusese vindecatã.
13. Sãvârºea semne mari, pânã acolo cã fãcea chiar sã se pogoare foc din cer pe pãmânt, în faþa oamenilor.
14. ªi amãgea pe locuitorii pãmântului prin semnele, pe care i se dãduse sã le facã în faþa fiarei. Ea a zis locuitorilor pãmântului sã facã o icoanã fiarei, care avea rana de sabie ºi trãia.

ATENTIE LA VERSETUL 13 .....CACI ASTAZI ACESTA ASA ZISA MINUNE SE INTAMPLA LA IERUSALIM ...de pasti ,cand in acea biserica ecumenista apare "lumina""....dar din pacate este de la LUCIFER ...INGERUL LUMINII////

MARE ATENTIE !!!!!CACI TOATA CRESTINATATEA ESTE INSELATA DE MARELE INSELATOR ,PROFESORUL MARE TEOLOG SATAN !!!

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
Nehustan si Parascheva
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Raspunde la subiect