BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Pagina de start a forumului Angelteam
Angelteam
Putem sluji fãrã iubire, dar nu putem iubi fãrã slujire
Raspunde la subiect
nigno
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 16/Aug/2005
Mesaje: 78
Raspunde cu citat (quote)
ady_maris, a spus cineva ca Fiul a fost nascut (creat) de catre Tatal? a spus cineva ca exista 3 Dumnezei? NU!!! cele 3 persoane ale dumnezeirii (Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant) se constituie intr-UN SINGUR Dumnezeu VESNIC, intrucat Ele sunt UNITE in scop, in minte, in caracter. Intelepciunea omului nu poate intelege aceasta TAINA. Pentru aceasta avem sansa scolii vesnice...

_________________
Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCodul Yahoo MessengerCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
5.DE CE NU APARE SCRIS IN SCRIPTURA FORMULAREA TRINITARA; DUMNEZEU FIUL SI DUMNEZEUL DUHUL SFANT?

6.CATI IMPARATI SUNT SI CATI DOMNI SUNT?(APOC. 19;16)

7.CATI MANTUITORI SUNT ?(ISAIA 43;11)(TIT 2;13)(1TIMOT 4;10)

8.CINE ESTE INVIEREA SI VIATA ?(DEUTERONOM 32;39)(IOAN 11;26,25)

9.CINE A FOST LANGA DUMNEZEU CAND A CREAT CERURILE SI PAMANTUL ?(ISAIA 44;24)

10.CINE VA VENII PE NORII CERULUI ?CARE PERSOANA ?CELELALTE SUNT IN CONCEDIU?(APOC 1;7,8)

11.CINE ESTE JUDECATORUL LUMII?DUMNEZEU SAU ISUS?

12.CINE ESTE PASTORUL CEL BUN ?

13.CINE ARE PUTERE IN CER SI PE PAMANT?

14.CINE ESTE LUMINA LUMII?

15.CINE ESTE PAINEA VIETII?

16.CINE ESTE INCEPUTUL SI SFARSITUL ,ALAFA SI OMEGA ?

17.DACA SUNT TREI PERSOANE ,A CUI FIU ESTE ISUS HRISTOS,CACI ESTE SCRIS "S-A ZAMISLIT DE LA DUHUL SFANT"?

18.DE CE NU ESTE NUMIT FIUL DUHULUI SFANT ,DACA DUHUL SFANT ESTE O PERSOANA?

19.POATE O PERSOANA SA INTRE INTR-O ALTA PERSOANA?DACA DA ,ATUNCI ESTE REINCARNARE,BUDISM NU CRESTINISM.

20.DACA ISUS HRISTOS ERA NASCUT IN VESNICIE ,DE CE S-A MAI NASCUT INCO ODATA PE PAMANT?


1+1+1=3 in rationamentul trinitar reiese 1+1+1=1 este ilogic si nescriptural.


EL ESTE INVIZIBIL ,ESTE O LUMINA ,DE CARE NU SE POATE APROPIA NIMENI,DE ACEEA TREBUIA SA VIE INTR-O FORMA UMANA,ASTFEL DUMNEZEUL INVIZIBIL S-A FACUT VIZIBIL IN ISUS HRISTOS,nu o persoana in alta persoana,CI DUHUL S-A FACUT VIZIBIL IN FORMA DE CARNE!!!DUMNEZEU S-A PERSONIFICAT DOAR IN ISUS HRISTOS!!!!!

1 Timotei, 6

16 singurul care are nemurirea, care locuieºte într-o luminã, de care nu poþi sã te apropii, pe care nici un om nu L-a vãzut, nici nu-L poate vedea, ºi care are cinstea ºi puterea veºnicã! Amin. [1 Timotei 6 ]


Coloseni, 1

15 El este chipul Dumnezeului celui nevãzut, cel întâi nãscut din toatã zidirea. [Coloseni 1 ]

Coloseni, 2

9 Cãci în El locuieºte trupeºte toatã plinãtatea Dumnezeirii. [Coloseni 2 ]



1 Timotei, 3

16 ªi fãrã îndoialã, mare este taina evlaviei... "Cel ce a fost arãtat în trup, a fost dovedit neprihãnit în Duhul, a fost vãzut de îngeri, a fost propovãduit printre Neamuri, a fost crezut în lume, a fost înãlþat în slavã." [1 Timotei 3 ]

ELDER,te rog citeste 1Timotei 3;16 in limba engleza ,sa vezi o traducere exacta ,"Cel ce a fost arãtat în trup,[/

si vezi ca acolo traducerea spune Dumnezeu s-a aratat in carne,a luat chip de om ,nu Fiul ci Dumnezeu a luat chip de om si s-a numit Fiul Omului!!!

Cauta in biblie sa vezi ca nu gasesti nicaieri scris in biblie,ca Fiul lui Dumnezeu sta in ceruri la dreapta Tatalui ,cum gresit se afirma,caci este scris ca Fiul omului sta la dreapta lui Dumnezeu,nu a Tatalui ,ptr. ca atunci ar fi 2 persoane care ar sta pe tronul de domnie ,cea ce nu poate fi adevarat.
ÃŽnsuºi Dumnezeu ni s-a fãcut cunoscut ºi ne-a rãscumpãrat, iar noi avem în El pe Tatãl însuºi.” Martin Luther a spus: „Mântuitorul trebuie sã fie însuºi Dumnezeu, pentru cã nimeni altcineva nu ne putea rãscumpãra din groaznica noastrã cãdere în pãcat ºi moarte veºnicã. Nu puteam fi mântuiþi decât printr-o persoanã veºnicã care are putere asupra pãcatului ºi a morþii, sã le anuleze pe acestea ºi în schimb sã ne dea neprihãnirea ºi viaþa veºnicã. Acesta nu putea fi un înger, nici o creaturã, ci trebuia sã fie însuºi Dumnezeu.”

ÃŽnvãþãtura cu totul nebiblicã despre o „Sfântã treime” a devenit cea mai mare piedicã pentru evrei, musulmani ºi toþi ceilalþi. ÃŽn loc sã vadã descoperirile lui Dumnezeu ca Tatã, Fiu ºi Duh Sfânt una dupã alta, mintea omeneascã le-a aºezat una lângã alta, ca pe trei persoane.

Ar trebui sã-i fie clar fiecãrui om cu fricã de Dumnezeu, cã Vechiul ºi Noul Testament trebuie sã concorde deplin ºi cã nu poate exista nici o contradicþie. Profeþia ºi împlinirea trebuie sã fie în concordanþã, ºi sunt de fapt.

Vechiul Testament spune cã El va veni, iar Noul Testament confirmã faptul cã El a venit într-un chip omenesc. Conform Geneza 1.26-28, Adam a fost creat dupã chipul ºi asemãnarea lui Dumnezeu, adicã într-un trup duhovnicesc.

În vremea aceea Dumnezeu nu se arãtase încã într-un trup de carne. Mai târziu, în Geneza 2.7, Domnul Dumnezeu l-a fãcut pe om din þãrâna pãmântului. Dupã aceea El a luat-o pe Eva din Adam.

Pentru cã omul a cãzut în pãcat în acest trup de carne, trebuia ca Dumnezeu sã vinã într-un trup de carne ca sã ne poatã rãscumpãra. Hristos a fost al doilea Adam.

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
TREIMEA!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
Ca sa raspund pe scurt lui ady_maris:In Biblie nu apare cum vrem noi ,Noul testament apare doar in 398 in forma de azi,pana atunci nu a existat.Sigur daca stiau Apostolii ca unii vor nega Divinitatea lui Iisus si a Duhului Sfant ar fi scris-DUMNEZEU TATAL,DUMNEZEU FIUL,DUMNZEU DUHUL SFANT!
te rog nu cita Biblia in engleza,citeaza in ebraica sau greaca ptr ca in traducerile moderne s-a cam pierdut intelesul unor pasaje,sau s-au indepartat prea mult de textul originar-ebraic sau grecesc,masoretic,Vulgata Septuaginta,codecsii biblici,manuscrisele de la Qumran.doar un exemplu de intrpretare gresita a Bibliei dupa textul englez exemplu un tanar condamna pe crestini de ce tin Pass over(Pastele)=trecerea peste. Imi pare rau dar Pesah din ebraica inseamna Trecere,sarbatoarea cinstirea trecerii prin Marea Rosie.
nici Luther nu e de exagerat cu citate din opera lui,stiind ca a numit Epistola lui Iacov-epistola de paie,ptr ca vorbea despre mantuirea prin fapte.Deci nu are asa mare autoritate cuvantul lui.
Ceea ce este adevarat si cred crestinii(nu mai cita pe ervei ptr ca ei inca il astepta pe Mesia,si nu au decat Vechiul Testament,crestinii au si Vechiul si Noul testament)-despre Iisus:
Fireste ca a întelege ca Iisus este atat 100% Dumnezeu cat si 100% om nu este usor. Cand Iisus a venit pe pamant, a adaugat la divinitatea Sa umanitate (a fost gasit ca un om). Pentru prima oara, a fost supus unor încercari cum ar fi foame, sete, crestere (atat fizica cat si mentala), durere, boala si ispita (cf. Evrei 4.15; Luca 2.52). În acelasi timp, Iisus a adaugat umanitate la divinitatea Sa. S-a pus pe Sine într-o pozitie subordonata fata de Tata în referinta la functie (1 Corinteni 11.3). Pe scurt, cand Isus a afirmat "Tatal este mai mare decat Mine" (Ioan 14.28), nu nega natura Sa divina; mai degraba, declara ca S-a supus în mod voluntar voiei Tatalui.

Iisus este Dumnezeu

Isaia 9.6 - "ÃŽn Biblia ebraica Isaia 9.6 este unul dintre cele mai elocvente versete din Vechiul Testament care dovedesc divinitatea lui Hristos
Matei 1.22,23 - Emanuel înseamna "Dumnezeu este cu noi". Acest Emanuel este Iisus. Vedeti si Ioan 1.1-3 împreuna cu Ioan 1.14.
Matei 4.10 Iisus, citand din Deuteronom, a spus ca numai Dumnezeu este obiectul potrivit pentru închinare. Nici oamenii, nici îngerii nu sunt "obiecte" potrivite pentru închinare (FA 10; Apoc. 22.8, 9). Iisus a acceptat închinarea (Mt. 8.2 9.18; 14.33). De aceea, daca Domnul a acceptat închinarea, a facut-o pe baza divinitatii sale. Iisus acceptat închinarea care este potrivit numai pentru Dumnezeu. Îl va acuzati pe Iisus de blasfemie?
Ioan 3.18; 5.18 Numindu-L pe Dumnezeu Tatal Sau, Iisus pretindea egalitate cu Tatal, iar acest lucru a fost înteles de dusmanii lui Iisus în Ioan 10.33, 36.

Ioan 20.25-28 - Observati ca exista articolul hotarat în declaratia lui Toma în limba greaca: Domnul meu si Dumnezeul meu!? Daca nu este Dumnezeu si nu l-a mustrat pe Toma, iIsus a acceptat închinare si a hulit.
Filipeni 2.5 s. u.; Tit 2.13; 2 Petru 1.1; Evrei 1.3; Isaia 6 - Ioan 12.41

Închei cu urmatorul citat: Daca Hristos nu este Dumnezeu, ci doar o "fiinta creata", la fel ca si diavolul - atunci nu am avea nici o asigurare de mantuire. Caci cum ar putea o fiinta creata sa ne salveze de puterea unei alte fiinte create? Nu ar putea fi nici o asigurare, totusi, ca -- prin Hristos -- putem fi uniti în Dumnezeu
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
I TIMOTEI 3,16 ªi cu adevãrat, mare este taina dreptei credinþe: Dumnezeu S-a arãtat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost vãzut de îngeri, S-a propovãduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înãlþat întru slavã.
FAPTELE APOSOLILOR 7,55. Iar ªtefan, fiind plin de Duh Sfânt ºi privind la cer, a vãzut slava lui Dumnezeu ºi pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu.
56. ªi a zis: Iatã, vãd cerurile deschise ºi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu!

ESTE MAI MULT DECAT CLAR!IISUS ESTE EGAL CU TATAL!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
ionescule esti greu de cap ,scuza-ma ca-ti spun ......unde ai vazut scris de mine ca ISUS a fost un dumnezeu creat si unde am negat divinitatea lui ISUS ?

TU ESTI UN HABARNIST ,CARE VORBESTI FARA SA GANDESTI SI NICI SA CITESTI CEEA CE AM POSTAT!!

« Unde stã scris în Biblie cã în ceruri, Dumnezeu a nãscut în veºnicie o altã persoanã a Dumnezeirii, un Fiu? Binenþeles cã nicãieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva raþiunii. Pânã acum numai mamele au nãscut copii zãmisliþi de taþii lor. Naºterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost înºtiinþatã în tot Vechiul Testament, începând cu prima fãgãduinþã datã în Genesa 3:15, dupã ce avusese loc cãderea în pãcat, din grãdina Eden. Naºterea a avut loc, aºa cum a fost prezis în Mica cap. 5 ºi cum este relatat în Evanghelii, aici pe pãmânt, la »Betleem«, care înseamnã »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i în ceea ce-L priveºte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sã rãmânem nu numai la temã, ci ºi la adevãrul Cuvântului lui Dumnezeu.

Nu un Tatã din cer L-a nãscut pe Fiul, ci fecioara, aici, pe pãmânt. Acesta este adevãrul curat. Tatãl este Cel ce a zãmislit ºi astfel Fiul a fost nãscut din pântecele mamei; de aici accentul pus pe credinþa în »singurul Fiu zãmislit ºi nãscut al lui Dumnezeu« (Ioan 3:16-18).

Fiul fãgãduit a fost zãmislit ºi nãscut numai o singurã datã, ºi anume, aici, pe pãmânt. Nu existã doi fii, aºa cum nu existã nici o dublã paternitate. ÃŽnainte sã aparã ca »Fiu«, El a fost Cuvântul, Logosul, »DOMNUL« care a luat chip de rob. „Dupã ce a vorbit în vechime pãrinþilor noºtri prin prooroci, în multe rânduri ºi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârºitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moºtenitor al tuturor lucrurilor, ºi prin care a fãcut ºi veacurile.“ (Evrei 1:1-2).

ÃŽnvãþãtorii bisericii care au venit din pãgânitate, au rãmas la temã, dar nu ºi la singurul adevãr mãrturisit în întreaga Scripturã. Cu concepþiile lor babiloniene, egiptene ºi greceºti despre zei, ei au produs o greºealã de neiertat, care nu a mai putut fi corectatã niciodatã ºi care a ajuns regulã de învãþãturã adoptatã de aproape toate bisericile. Ei au stabilit teza paradoxalã, dar total nebiblicã, cã Fiul a existat deja în cer ca persoanã divinã individualã ºi cã Fiul preexistent a fost nãscut apoi pe pãmânt. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicãieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalã-mesopotamianã, expresia »mama lui Dumnezeu« folositã pentru Maria. Aºa a fost ea declaratã de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existã nici mãcar o singurã dovadã în Biblie.

De multe ori se argumenteazã cu trimiterea Fiului, fãrã sã se înþeleagã cã Fiul a fost înainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La început era Fiul …“, ci: „La început era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fãcut trup.“


NU SCRIE FIUL S-A FACUT TRUP ci scrie CUVANTUL S-A FACUT TRUP si CUVANTUL ERA DUMNEZEU !!CUVANTUL NU ERA FIUL !!

CUVANTUL S-A FACUT TRUP si a devenit FIUL!!
UNICUL DUMNEZEU CARE ESTE DUH nu o persoana.....S-A PERSONIFICAT DOAR IN FIUL !!

DUMNEZEUL INVIZIBIL a devenit vizibil ca DOMNUL IN FIUL!!

1 Ioan, 5

20 ªtim cã Fiul lui Dumnezeu a venit, ºi ne-a dat pricepere sã cunoaºtem pe Cel ce este adevãrat. ªi noi suntem în Cel ce este adevãrat, adicã în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevãrat ºi viaþa veºnicã.

ISUS HRISTOS este UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT SI VIATA VESNICA ,nu o a doua persoana din dumnezeire!!

EL nu este egal cu TATAL , EL era in TATAL si TATAL in EL ......acesta este MAREA TAINA!!!

Ioan, 14

9 Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, ºi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl. Cum zici tu dar: ,Aratã-ne pe Tatãl?' 10 Nu crezi cã Eu sunt în Tatãl, ºi Tatãl este în Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatãl, care locuieºte în Mine, El face aceste lucrãri ale Lui.

11 Credeþi-Mã cã Eu sunt în Tatãl, ºi Tatãl este în Mine; credeþi cel puþin pentru lucrãrile acestea. [Ioan 14 ]

trebuie sa ramanem la marturia SCRIPTURII nu la marturia teologilor incurcati de prea multa scoala!!

Isaia, 43

10 "Voi sunteþi martorii Mei - ,zice Domnul, - voi ºi Robul Meu pe care L-am ales, ca sã ºtiþi, ca sã Mã credeþi ºi sã înþelegeþi cã Eu sunt: înainte de Mine n-a fost fãcut nici un Dumnezeu, ºi dupã Mine nu va fi,

11 [b]Eu, Eu sunt Domnul, ºi afarã de Mine nu este nici un Mântuitor! [Isaia 43 ]



Isaia, 45

5 Eu sunt Domnul, ºi nu mai este altul, afarã de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, înainte ca tu sã Mã cunoºti. [Isaia 45 ]


Isaia, 45

18 Cãci aºa vorbeºte Domnul, Fãcãtorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit pãmântul, l-a fãcut ºi l-a întãrit, l-a fãcut nu ca sã fie pustiu, ci l-a întocmit ca sã fie locuit: "Eu sunt Domnul, ºi nu este altul! [Isaia 45 ]



Isaia, 46

9 "Aduceþi-vã aminte de cele petrecute în vremurile strãbune; cãci Eu sunt Dumnezeu, ºi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, ºi nu este nici unul ca Mine.


Isaia, 45

21 Spuneþi-le, ºi aduceþi-i încoace, ca sã se sfãtuiascã unii cu alþii! Cine a prorocit aceste lucruri de la început, ºi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept ºi mântuitor, alt Dumnezeu afarã de Mine nu este. [Isaia 45 ]



Isaia, 44

24 Aºa vorbeºte Domnul, Rãscumpãrãtorul tãu, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: "Eu, Domnul, am fãcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfãºurat cerurile, Eu am întins pãmântul. Cine era cu Mine? [Isaia 44 ]


Ioan, 8
ISUS A ZIS ;
24 De aceea v-am spus cã veþi muri în pãcatele voastre; cãci, dacã nu credeþi cã EU SUNT veþi muri în pãcatele voastre." [Ioan 8 ]

Exodul, 3

14 Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." ªi a adãugat: "Vei rãspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce se numeºte ,EU SUNT, m-a trimis la voi." [Exodul 3 ]

NU POT FI DOI "EU SUNT"!!!

ISAIA 7;
14. De aceea Domnul însuºi vã va da un semn: Iatã, fecioara va rãmâne însãrcinatã, va naºte un fiu, ºi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Scrie cumva fiul este cu noi ?Nu pot fi 2 dumnezei.

Dumnezeu care este duh ,nu persoana ,ci este o lumina a venit in forma vizibila de om ,nu o alta creatura,ci INSUSI DUMNEZEU ,asa ne relateaza Scriptura, nu teologii.

În Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperã în înfãþiºarea Domnului; ºi în Noul Testament este Acelaºi Dumnezeu care se descoperã în Acelaºi Domn, adicã Tatãl în Fiul. Deosebirea constã numai în aceea cã în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.


Dacã Isus ar fi o altã persoanã ºi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã” Dacã Dumnezeu ºi Domnul, Tatãl ºi Fiul nu este una ºi aceeaºi Persoanã, atunci ar exista douã persoane care au pretenþia de a fi acelaºi.

EL spune în mod maiestuos: „EU sunt, DOMNUL, Dumnezeul tãu, care te-am scos …“ (Deut. 5:6). „Aºa vorbeºte DOMNUL, ÃŽmpãratul lui Israel ºi Rãscumpãrãtorul lui, DOMNUL oºtririlor: ,EU sunt Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, ºi afarã de Mine, nu este alt Dumnezeu.‘“ (Isa. 44:6). DOMNUL Dumnezeu este singurul »EU SUNT« ºi »EU VOI FI«, cãci ce va fi El, El este deja.

Numai în El ºi prin El putem deveni ºi putem fi ceea ce El ne-a destinat sã fim. Ca sã nu se uite, El a spus încã o datã: „Ascultã-Mã, Iacove! S¸i tu, Israele, pe care te-am chemat! Eu, Eu sunt Cel dintâi, ºi tot Eu sunt ºi Cel din urmã.“ (Isa. 48:12).

ÃŽn Noul Testament gãsim multitudinea a ceea ce este »Eu sunt« descoperitã în Fiul. Cele ºapte deosebite »EU SUNT …«, au atras atenþia multora. DOMNUL Isus a spus: »EU SUNT lumina lumii.« »EU SUNT Pãstorul cel bun.« »EU SUNT calea, adevãrul ºi viaþa.« »EU SUNT uºa.« »EU SUNT Pâinea vieþii.« »EU SUNT învierea ºi viaþa.« Acelaºi DOMN spune: „Adevãrat, adevãrat, vã spun cã, mai înainte ca sã se nascã Avraam, SUNT EU.“ (Ioan 8:58).

ÃŽn Apocalipsa gãsim propria Lui mãrturie: „,EU SUNT Alfa ºi Omega, ÃŽnceputul ºi Sfârºitul‘, zice DOMNUL Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Cel Atotputernic … EU SUNT Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, Cel viu. Am fost mort, ºi iatã cã sunt viu în vecii vecilor. Eu þin cheile morþii ºi ale Locuinþei morþilor.“ (cap. 1, 8:17-18).

Recunoaºterea descoperirii lui Dumnezeu ca »EU SUNT«, în Rãs-cumpãrãtorul Isus Hristos, este necesarã pentru mântuirea noastrã.

EL însuºi a accentuat acest lucru: „De aceea v-am spus cã veþi muri în pãcatele voastre; cãci, dacã nu credeþi cã Eu sunt, veþi muri în pãcatele voastre.“ (Ioan 8:24).

Aici nu este vorba despre o învãþãturã sau o cunoºtinþã, ci despre viaþa veºnicã, ºi anume despre credinþa adevãratã în Mântuitorul descoperit, aducãtor de mântuire, care salveazã ºi mântuieºte. Numai în Fiul lui Dumnezeu Îl avem pe Mântuitor ºi mântuirea.

»DOMNUL«, care era chipul lui Dumnezeu, „S-a dezbrãcat pe sine însuº ºi a luat chip de rob, fãcându-Se asemenea oamenilor.“ (Fil. 2:7). Pentru a mântui omenirea, EL S-a fãcut asemenea oamenilor: EL a fost nãscut ca Fiu, a fost înfãºurat în scutece ºi a fost aºezat într-o iesle. Mai omeneºte ºi mai fireºte nu era posibil!

Astfel Cuvântul a devenit trup ºi a locuit printre noi. Aceasta s-a întâmplat din pricina noastrã, ca sã se împlineascã: „… Dumnezeu a osândit pãcatul în firea pãmânteascã, trimiþând din pricina pãcatului, pe însuº Fiul Sãu într-o fire asemãnãtoare cu a pãcatului“ (Rom. 8:3).

La naºterea Fiului ne este spus cine este El: „… astãzi în cetatea lui David, vi s-a nãscut un Mântuitor, care este Hristos, DOMNUL.“ (Luca 2:11).
[/b]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
CARE E ADEVARUL?
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
NU inteleg ady_maris,care e relatia intreTatal si Fiuldupa cum crezi tu..nu ma laud ca stiu teologie,si nici altii nu.ti-am adus niste argumente pe care sunt sigur ca tu nu le-ai stiut,dar care le am perntru am studiat.fara studiu nu se poate in orice domeniu,mai alea cand e vorba de tainele Lui Dumnezeu!si famenul etiopian din Biblie a cerut ajutor pentru a intelege textul Bibliei.
deci care e relatie intr Tatal si Fiul,fiindca ti-am scris despre dumnezeirea Fiului,
tu ai scris: ,,Dacã Dumnezeu ºi Domnul, Tatãl ºi Fiul nu este una ºi aceeaºi Persoanã, atunci ar exista douã persoane care au pretenþia de a fi acelaºi.''
si ai jos: Numai în Fiul lui Dumnezeu Îl avem pe Mântuitor ºi mântuire.
Dumnezeu a osândit pãcatul în firea pãmânteascã, trimiþând din pricina pãcatului, pe însuºi
Fiul Sãu într-o fire asemãnãtoare cu a pãcatului“ (Rom. 8:3).;;La naºterea Fiului ne este spus cine este El: „… astãzi în cetatea lui David, vi s-a nãscut un Mântuitor, care este Hristos''

deci in versetul de la Romani e vorba de Dumnezeu Tatal care L-a trimis pe Fiul.
hotaraste-te!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
nigno
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 16/Aug/2005
Mesaje: 78
Raspunde cu citat (quote)
ady_maris, te rog nu mai posta cuvinte jignitoare la adresa celorlalti forumisti. sincer, m-am saturat sa-ti fac observatii.. ai dreptul sa combati idei, dar nu persoane! credeam ca suntem crestini si stim cum sa ne purtam cu semenii, dar se pare ca m'am inselat... si e dureros.. "dupa faptele lor ii veti cunoaste"... Biblia o spune, nu eu...

_________________
Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCodul Yahoo MessengerCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
MI-AM CERUT SCUZE LUI IONESCU ....nigno,....citeste bine .......si eu na ma dau sfant caci inca nu sunt ....daca voi va considerati asta-i partea doua ....

acum raspund domnului IONESCU POP;

INCEPEM de la lectia 1;

DUMNEZEU este DUH ....(IOAN 4;24) nu este o persoana....EL UMPLE TOATE LUCRURILE si este OMNI PRZENT.

DUHUL SFANT este insusi DUMNEZEU INVIZIBIL.....nu este o a doua persoana.


FIUL este DUMNEZEU CARE ESTE DUH in forma vizibila de trup, ..nu este o alta persoana din dumnezeiire.


IN VECHIUL TESTAMENT APARE DE 6700 de ori formularea DOMNUL DUMNEZEU ,in schimb in NOUL ...apare formularea TATAL SI FIUL ...CARE TALMACIT INSEAMNA ...TATAL (DUMNEZEU INVIZIBIL) SI FIUL (DOMNUL VIZIBIL SUB FORMA UMANA) de aceea FIUL ERA REPREZENTAREA DUMNEZEULUI INVIZIBIL SI ERA 100% OM SI 100% DUMNEZEU ....atentie nu un DUMNEZEU ci UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT SI VIATA VESNICA(1 IOAN 5;20)

EU si TATAL una SUMNTEM!!!(IOAN 10;30)



tu unde vezi a 2 fiinta din Isus Hristos?Dca Dumnezeu este un Duh invizibil ,tu totusi i-l vezi ??Interesant deci Scriptura spune ca nimeni nu-l poate vedea pe Tatal dar tu totusi i-l vezi ca o fiinta,......mi se pare ca totusi o fiinta se poate vedea nu ioneascule sau poate ca ma insel ,si tu vezi si duhurile invizibile? tu vi cu polologie niceeana la mine ,si habar nu ai ce spune Scriptura,ai luat de bune niste interpretari filozofice platoniciene,astazi asa zis teologice,si vi sa spui ce a spus unul pagan din 325.

Voi i-L REDUCETI PE DUMNEZEU dupa capacitatea voastra de intelegere,si-L faceti o persoana sau fiinta,este grav,chiar f. grav.




Dumnezeul invizibil ,s-a decoperit ca Domn ,vizibil in calitatea de Fiu al omului ,nu intr-o alta persoana.

Coloseni, 1

15 El este chipul Dumnezeului celui nevãzut, cel întâi nãscut din toatã zidirea.

ti-am zis o persoana trebuie sa fie vizibila ,ca sa o denumesti persoana,nu o lumina ,sau un duh.

Coloseni, 2

9 Cãci în El locuieºte trupeºte toatã plinãtatea Dumnezeirii. [Coloseni 2 ]

scrie cumva ,ca locuieste doar o parte din Dumnezeire?

unde vezi tu scris ,o fiinta e tatal si una fiul .

« Unde stã scris în Biblie cã în ceruri, Dumnezeu a nãscut în veºnicie o altã persoanã a Dumnezeirii, un Fiu? Binenþeles cã nicãieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva raþiunii. Pânã acum numai mamele au nãscut copii zãmisliþi de taþii lor.

Naºterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost înºtiinþatã în tot Vechiul Testament, începând cu prima fãgãduinþã datã în Genesa 3:15, dupã ce avusese loc cãderea în pãcat, din grãdina Eden. Naºterea a avut loc, aºa cum a fost prezis în Mica cap. 5 ºi cum este relatat în Evanghelii, aici pe pãmânt, la »Betleem«, care înseamnã »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i în ceea ce-L priveºte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sã rãmânem nu numai la temã, ci ºi la adevãrul Cuvântului lui Dumnezeu.


Învãþãtorii bisericii care au venit din pãgânitate, au rãmas la temã, dar nu ºi la singurul adevãr mãrturisit în întreaga Scripturã.

Cu concepþiile lor babiloniene, egiptene ºi greceºti despre zei, ei au produs o greºealã de neiertat, care nu a mai putut fi corectatã niciodatã ºi care a ajuns regulã de învãþãturã adoptatã de aproape toate bisericile.

Ei au stabilit teza paradoxalã, dar total nebiblicã, cã Fiul a existat deja în cer ca persoanã divinã individualã ºi cã Fiul preexistent a fost nãscut apoi pe pãmânt. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicãieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalã-mesopotamianã, expresia »mama lui Dumnezeu« folositã pentru Maria. Aºa a fost ea declaratã de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existã nici mãcar o singurã dovadã în Biblie.


De multe ori se argumenteazã cu trimiterea Fiului, fãrã sã se înþeleagã cã Fiul a fost înainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La început era Fiul …“, ci: „La început era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fãcut trup.“

ÃŽn tot Vechiul Testament, Dumnezeu a trimis slujitorii ºi proorocii Sãi. Moise a fost un bãrbat trimis de Dumnezeu: „DOMNUL Dumnezeul evreilor, m-a trimis la tine, sã-þi spun: ,Lasã poporul Meu sã plece…‘“ (Exod 7:16).



IONESCULE DUMNEZEU NU E O PERSOANA ,ESTE DUH (IOAN 4;24) CA DUH UMPLE TOATE LUCRURILE,NU ESTE UN BATARNEL CU BARBA ALBA CUM IL DESENATI VOI PRIN TEMPLELE VOASTRE PAGANE,ESTE DUH ,ESTE DUH ,ESTE DUH!!!


Scrie cumva va veni FIUL si va va mantuii?

ISAIA 7;
14. De aceea Domnul însuºi vã va da un semn: Iatã, fecioara va rãmâne însãrcinatã, va naºte un fiu, ºi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Scrie cumva fiul este cu noi ?Nu pot fi 2 dumnezei.

Dumnezeu care este duh ,nu persoana ,ci este o lumina a venit in forma vizibila de om ,nu o alta creatura,ci INSUSI DUMNEZEU ,asa ne relateaza Scriptura, nu teologii.

Isaia 45;

21. Spuneþi-le, ºi aduceþi-i încoace, ca sã se sfãtuiascã unii cu alþii! Cine a prorocit aceste lucruri de la început, ºi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine,[b] Eu sunt singurul Dumnezeu drept ºi mântuitor, alt Dumnezeu afarã de Mine nu este.
22. Întoarceþi-vã la Mine, ºi veþi fi mântuiþi toþi cei ce sunteþi la marginile pãmântului! Cãci Eu sunt Dumnezeu, ºi nu altul.


4. Spuneþi celor slabi de inimã: ,Fiþi tari, ºi nu vã temeþi! Iatã Dumnezeul vostru, rãzbunarea va veni, rãsplãtirea lui Dumnezeu; El însuºi va veni, ºi vã va mântui.”

5. Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor;
6. atunci ºchiopul va sãri ca un cerb, ºi limba mutului va cânta de bucurie; cãci în pustie vor þâºni ape, ºi în pustietate pâraie;[/b]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
crezi ce vrei!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
ady-_maris nu ti-ai cerut scuze,nu am vazut nicaieri.nu e prima data cand ma jinesti si stii ce cred ..degeaba ai tu atatea argumente .dar nu dovedesti ca si aplici in practica ...toata stiinta lumii nu valoreaza cat un act de respect.daca acesta lipseste..
cine esti sa imi tii tu lectii,dupa ce ma faci in toate felurile?in plus am lamurit ca tu esti singurul impotriva tuturor...sustii niste lucruri greu de crezut pentru un crestin .. imi dai lectii?nu multumesc..nu ma intereseaza ce crezi tu..
de unde talmacesti tu TATAL SI FIUL ...CARE TALMACIT INSEAMNA ...TATAL (DUMNEZEU INVIZIBIL) SI FIUL (DOMNUL VIZIBIL SUB FORMA UMANA)...cam rastalmacesti scripturile si nu este bine...ce studii ai ?sincer?te rog sa raspunzi?
tu zici:,,Scrie cumva va veni FIUL si va va mantuii?''
raspund da:Luca2,11. Cã vi s-a nãscut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David.
i rãspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine ºi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea ºi Sfântul care Se va naºte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.
EVREI CAP
1. Dupã ce Dumnezeu odinioarã, în multe rânduri ºi în multe chipuri, a vorbit pãrinþilor noºtri prin prooroci,
2. În zilele acestea mai de pe urmã ne-a grãit nouã prin Fiul, pe Care L-a pus moºtenitor a toate ºi prin Care a fãcut ºi veacurile;
3. Care, fiind strãlucirea slavei ºi chipul fiinþei Lui ºi Care þine toate cu cuvântul puterii Sale, dupã ce a sãvârºit, prin El însuºi, curãþirea pãcatelor noastre, a ºezut de-a dreapta slavei, întru cele prea înalte,
4. Fãcându-Se cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moºtenit un nume mai deosebit decât ei.
5. Cãci cãruia dintre îngeri i-a zis Dumnezeu vreodatã: "Fiul Meu eºti Tu, Eu astãzi Te-am nãscut"; ºi iarãºi: "Eu Îi voi fi Lui Tatã ºi El Îmi va fi Mie Fiu"?
6. ªi iarãºi, când aduce în lume pe Cel întâi nãscut, El zice: "ªi sã se închine Lui toþi îngerii lui Dumnezeu".
7. ªi de îngeri zice: "Cel ce face pe îngerii Sãi duhuri ºi pe slujitorii Sãi parã de foc";
8. Iar cãtre Fiul: "Tronul Tãu, Dumnezeule, în veacul veacului; ºi toiagul dreptãþii este toiagul împãrãþiei Tale.
9. Iubit-ai dreptatea ºi ai urât fãrãdelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tãu cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe pãrtaºii Tãi".
10. ªi: "Întru început Tu, Doamne, pãmântul l-ai întemeiat ºi cerurile sunt lucrul mâinilor Tale;
11. Ele vor pieri, dar Tu rãmâi, ºi toate ca o hainã se vor învechi;
12. ªi ca un pe un veºmânt le vei strânge ºi ca o hainã vor fi schimbate. Dar Tu acelaºi eºti ºi anii Tãi nu se vor sfârºi".
13. ªi cãruia dintre îngeri a zis Dumnezeu vreodatã: "ªezi de-a dreapta Mea pânã când voi pune pe vrãjmaºii tãi aºternut picioarelor Tale"?
14. Îngerii oare nu sunt toþi duhuri slujitoare, trimise ca sã slujeascã, pentru cei ce vor fi moºtenitorii mântuirii?
EVREI 2,9Ci pe Cel micºorat cu puþin faþã de îngeri, pe Iisus, Îl vedem încununat cu slavã ºi cu cinste, din pricina morþii pe care a suferit-o, astfel cã, prin harul lui Dumnezeu, El a gustat moartea pentru fiecare om.
LA FACERE CAP 1 CUM EXPLICI FORMULAREA LA PLURAL?26. ªi a zis Dumnezeu: "Sã facem om dupã chipul ºi dupã asemãnarea Noastrã, ca sã stãpâneascã peºtii mãrii, pãsãrile cerului, animalele domestice, toate vietãþile ce se târãsc pe pãmânt ºi tot pãmântul!"
LA FEL LA FACERE CAP 11 VEZI INDEMNUL LA PLURAL:VERSETUL 6. ªi a zis Domnul: "Iatã, toþi sunt de un neam ºi o limbã au ºi iatã ce s-au apucat sã facã ºi nu se vor opri de la ceea ce ºi-au pus în gând sã facã.
7. Haidem, dar, sã Ne pogorâm ºi sã amestecãm limbile lor, ca sã nu se mai înþeleagã unul cu altul".
IN FAPTELE APOSTOLILOR CAP 1 Acest Iisus care S-a înãlþat de la voi la cer, astfel va ºi veni, precum L-aþi vãzut mergând la cer.
DECI IISUS S-A INALTAT NU TATAL...
LA IOAN IAR:Pentru cã Legea prin Moise s-a dat, iar harul ºi adevãrul au venit prin Iisus Hristos.
18. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vãzut vreodatã; Fiul cel Unul-Nãscut, Care este în sânul Tatãlui, Acela L-a fãcut cunoscut. .DECI LUAT CUVANT CU CUVANT:PE DUMNEZEU TATAL NIMENI NU L-A VAZUT ,FIUL,CARE ESTE IN SANUL TATALUI ACELSA L-A FACUT CUNOSCUT!DECI NU SCRIE CA TATAL S-A INTRUPAT!DOAMNE FERESTE!TOT La IOAN:Cãci precum Tatãl are viaþã în Sine, aºa I-a dat ºi Fiului sã aibã viaþã în Sine;
27. ªi I-a dat putere sã facã judecatã, pentru cã este Fiul Omului.
28. Nu vã miraþi de aceasta; cãci vine ceasul când toþi cei din morminte vor auzi glasul Lui,
29. ªi vor ieºi, cei ce au fãcut cele bune spre învierea vieþii ºi cei ce au fãcut cele rele spre învierea osândirii.
30. Eu nu pot sã fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreaptã, pentru cã nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.
31. Dacã mãrturisesc Eu despre mine însumi, mãrturia Mea nu este adevãratã.
32. Altul mãrturiseºte despre Mine; ºi ºtiu cã adevãratã este mãrturia pe care o mãrturiseºte despre Mine.
33. Voi aþi trimis la Ioan, ºi el a mãrturisit adevãrul.
34. Dar Eu nu de la om iau mãrturia, ci spun aceasta ca sã vã mântuiþi.
35. Acela (Ioan) era fãclia care arde ºi lumineazã, ºi voi aþi voit sã vã veseliþi o clipã în lumina lui.
36. Iar Eu am mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrurile pe care Mi le-a dat Tatãl ca sã le sãvârºesc, lucrurile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.
37. ªi Tatãl care M-a trimis, Acela a mãrturisit despre Mine. Nici glasul Lui nu l-aþi vãzut vreodatã, nici faþa Lui nu aþi vãzut-o;
38. ªi cuvântul Lui nu sãlãºluieºte în voi, pentru cã voi nu credeþi în Cel pe care l-a trimis Acela.
39. Cercetaþi Scripturile, cã socotiþi cã în ele aveþi viaþã veºnicã. ªi acelea sunt care mãrturisesc despre Mine.
40. ªi nu voiþi sã veniþi la Mine, ca sã aveþi viaþã!
41. Slavã de la oameni nu primesc;
42. Dar v-am cunoscut cã n-aveþi în voi dragostea lui Dumnezeu.
43. Eu am venit în numele Tatãlui Meu ºi voi nu Mã primiþi; dacã va veni altul în numele sãu, pe acela îl veþi primi.
ASADAR CONCLUZIA DIN TOATE ACESTE VERSETE:TATAL SI FIUL SUNT 2 PERSOANE DIFERITE ,DAR O SINGURA FIINTA DIVINA,ALATURI DE SFANTUL DUH.
TE ROG SA NU JIGNESTI ORTODOCSII !TI-AM SPUS CA DIN PUNCT DE VEDERE AL PICTARII ICOANEI TREIMII,ORTODOCSII NU PICTEAZA CUM ZICI TU!IN PLUS NU NUMI BISERICA -TEMPLU PAGAN! NU AI NICI UN DREPT!
DUMNEZEU SA TE LUMINEZE!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
versete!
ionescu_pop
Nou venit
Nou venit

Data inscrierii: 02/Aug/2006
Mesaje: 18
Locatie: BUCURESTI
Raspunde cu citat (quote)
inca cateva versete din care reiese ca Fiul este Mantuitor:IOAN CAP 3
13. ªi nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.
14. ªi dupã cum Moise a înãlþat ºarpele în pustie, aºa trebuie sã se înalþe Fiul Omului,
15. Ca tot cel ce crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viaþã veºnicã.
16. Cãci Dumnezeu aºa a iubit lumea, încât pe Fiul Sãu Cel Unul-Nãscut L-a dat ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viaþã veºnicã.
17. Cãci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Sãu în lume ca sã judece lumea, ci ca sã se mântuiascã, prin El, lumea.
18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a ºi fost judecat, fiindcã nu a crezut în numele Celui Unuia-Nãscut, Fiul lui Dumnezeu.
31. Iar acestea s-au scris, ca sã credeþi cã Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, ºi, crezând, sã aveþi viaþã în numele Lui.
. Tot aºa ºi Hristos, dupã ce a fost adus o datã jertfã, ca sã ridice pãcatele multora, a doua oarã fãrã de pãcat Se va arãta celor ce cu stãruinþã Îl aºteaptã spre mântuire.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
eu nu-ti dau lectii caci nu sunt teolog.......si nu am nici un fel de studii teologice ...caci am primit harul acesta mare de la DUMNEZEU prin revelatie SA-L cunosc pe EL si puterea invierii LUI!

: "Te laud, Tatã, Doamne al cerului ºi al pãmântului, pentru cã ai ascuns aceste lucruri de cei înþelepþi ºi pricepuþi, ºi le-ai descoperit pruncilor. 26 Da, Tatã, Te laud, pentru cã aºa ai gãsit Tu cu cale!" 27 Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatãl Meu; ºi nimeni nu cunoaºte deplin pe Fiul, afarã de Tatãl; tot astfel nimeni nu cunoaºte deplin pe Tatãl, afarã de Fiul, ºi acela cãruia vrea Fiul sã i-L descopere. [Matei 11 ]

Galateni, 1

10 Caut eu oare, în clipa aceasta, sã capãt bunãvoinþa oamenilor, sau bunãvoinþa lui Dumnezeu? Sau caut sã plac oamenilor? Dacã aº mai cãuta sã plac oamenilor, n-aº fi robul lui Hristos. 11 Fraþilor, vã mãrturisesc cã Evanghelia propovãduitã de mine, nu este de obârºie omeneascã; 12 pentru cã, n-am primit-o, nici n-am învãþat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos. [Galateni 1 ]



Cand DOMNUL nostru apare sau este amintit intr-un anumit context,care este in palnul de mantuire- de exemplu - ca FIUL OMULUI ,FIUL LUI DUMNEZEU ,FIUL LUI DAVID ,MARE PREOT ,JUDECATOR,MIJLOCITOR,---EL este aratat ca om langa DUMNEZEU,dar niciodata ca o a doua persoana divina.

DUMNEZEU S-A DESCOPERIT CA TATA DOAR IN FIUL ......EL CA DUMNEZEU ESTE CREATOR ..NU TATA ...un tata trebuie sa aiba un FIU ca sa fie tata ,EL devenit TATA daor in momentul zamislirii unui FIU ,un FIU TREBUIE SA AIBA SI O MAMA ...deci ISUS NU PUTEA FI NASCUT ODATA IN CER SI INCA O DATA IN BETELEEM ,CACI ACESTA AR INSEMNA REINCARNARE!!

DUMNEZEU NU ARE INCEPUT SI NICI SFARSIT ....SI EL ESTE DOMNUL DOMNILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR ;

iata ce ne marturiseste SCRIPTURA despre cine era MIELUL ;

Apocalipsa, 17

14 Ei se vor rãzboi cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru cã El este Domnul domnilor ºi Împãratul împãraþilor. ªi cei chemaþi, aleºi ºi credincioºi, care sunt cu El, de asemenea îi vor birui. [Apocalipsa 17 ]



aici avem descoperirea cine este cu adevarat MIELUL ; DOMNUL DOMNILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR!!

TE INTREB AVEM DOI IMPARATI SI DOI DOMNI?

si ca sa fi sigur iti mai dau un verset clar unde se prezinta ISUS HRISTOS prin descoperire divina,ca fiind DOMNUL DUMNEZEU CEL ATOTPUTERNIC ,nu un al doilea ci UNICUL!!

Apocalipsa, 1

7 Iatã cã El vine pe nori. ªi orice ochi Îl va vedea; ºi cei ce L-au strãpuns. ªi toate seminþiile pãmântului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin. 8 "Eu sunt Alfa ºi Omega, Începutul ºi Sfârºitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Cel Atotputernic. [Apocalipsa 1 ]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa ºi Omega, Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, începutul ºi sfârºitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învãþãturã deosebitã. ÃŽn Vechiul Testament, însuºi Dumnezeul Atotputernic îºi dã Numele “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã”, iar în Noul Testament Isus se caracterizeazã pe Sine însuºi ca “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã”.

Dacã Isus ar fi o altã persoanã ºi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã” Dacã Dumnezeu ºi Domnul, Tatãl ºi Fiul nu este una ºi aceeaºi Persoanã, atunci ar exista douã persoane care au pretenþia de a fi acelaºi.


Acela care împarte dumnezeirea în mai multe persoane, trebuie sã recunoascã de fapt doi “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã”, ºi el a ajuns astfel la o contradicþie.

[b]Adevãrul este cã în Vechiul ºi în Noul Testament este numai un Dumnezeu. ÃŽn Apocalipsa 22:13 este numit “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã” ºi “Alfa ºi Omega”. Se poate citi ºi în Apocalipsa 1:7-8 pentru a se vedea cã este vorbe despre un singur Dumnezeu adevãrat: “Iatã cã El vine pe nori. ªi orice ochi ÃŽl va vedea; ºi cei ce l-au strãpuns… Da. Amin.”Eu sunt Alfa ºi Omega, ÃŽnceputul ºi Sfârºitul”, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Cel Atotputernic”.

Aici se numeºte Mântuitorul ca Dumnezeu, ca Domn ºi ca Atotputernic. Este desigur exclusã existenþa a doi Atotputernici. Mai departe scrie în Apocalipsa 21:5-6: “Cel ce ºedea pe scaunul de domnie a zis: “Iatã, Eu fac toate lucrurile noi.” ªi a adãugat: “Scrie, fiindcã aceste cuvinte sunt vrednice de crezut ºi adevãrate.” Apoi mi-a zis: “S-a isprãvit! Eu sunt Alfa ºi Omega, ÃŽnceputul ºi Sfârºitul”.

Aº dori ca cititorul sã înþeleagã ºi acest adevãr din Cuvântul lui Dumnezeu. Nimeni nu poate contrazice aceastã cercetare, deoarece este extrasã din Sfânta Scripturã. Cine totuºi nu poate crede cã Tatãl ºi Fiul, Dumnezeu ºi Domnul, este aceeaºi Persoanã, acela nu se poate ajuta, pentru cã nu crede Cuvântul lui Dumnezeu. Totuºi, eu sunt sigur cã fiecãrui cititor sincer, care crede Cuvântul lui Dumnezeu cum e
ste scris, descoperirea acestei taine nu poate sã-i rãmânã ascunsã.[/b]
REPET DUMNEZEU ESTE DUH NU PERSOANA!!

PERSONAL DUMNEZEU S-A ARATAT INTR-O FORMA UMANA DE FIU AL OMULUI ,de aceea spune SCRIPTURA caci sade ca FIU AL OMULUI LA DREAPTA PUTERII LUI DUMNEZEU ,....CARE ESTE DUH ..NU PERSOANA ........-daca scria ca FIUL LUI DUMNEZEU sade la dreapta TATALUI ,,,,atunci reiesea doua persoane distincte ...DAR SLAVA LUI DUMNEZEU CA NU SCRIE ASA CEVA IN SCRIPTURA ....ci doar in crezuri facute de paganii de la NICEEA .

Luca, 22

69 De acum încolo, Fiul omului va ºedea la dreapta puterii lui Dumnezeu." [Luca 22 ]

Matei, 26

64 "Da", i-a rãspuns Isus, "sunt! "Ba mai mult, vã spun cã de acum încolo veþi vedea pe Fiul omului ºezând la dreapta puterii lui Dumnezeu, ºi venind pe norii cerului." [Matei 26 ]


de aceea TOMA zis si geamanul a putu sa spuna DOMNUL meu si DUMNEZEUL meu caci a primit revelatia cine este de fapt acest FIU AL OMULUI ,UNICUL DOMN SI DUMNEZEU .

IAHSUAH (ISUS) este IAHWEH.........(1CORINT 12;3)

IAHSUAH =IAH =DOMNUL ...SUAH= SALVATORUL

deci ISUS inseamna DOMNUL ESTE MANTUITORUL ......care DOMN ?

UNICUL DOMN SI DUMNEZEU ....IHWH.

Iahsuah Hanozri Wumlech Hjehudim !! = tradus =ISUS NAZARINEANUL IMPARATUL IUDEIILOR!!! asta inseamna IHWH.

PRIMA PORUNCA SUNA ASA;

shema ISRAEL ; IAHWEH ELOHENU IAHWEH ECHAD = CARE TRADUS SUNA ASA ; asculta ISRAEL ; DOMNUL DUMNEZEU ESTE UNICUL DOMN ........sa nu ai alti dumnezei afara de mine !!!!

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
Dumnezeirea
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 4 din 4  

  
  
 Raspunde la subiect