![]() |
Du-te la pagina Anterioara 1, 2 |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Deci Pavel propovaduia atat ceea ce da viata, cat si ceea ce omoara ![]() Matthew 6:24 Nimeni nu poate sluji la doi stăpĂŽni. Căci sau va urĂŽ pe unul şi va iubi pe celalt; sau va ţinea la unul, şi va nesocoti pe celalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona. Un stapan e viata (Dumnezeu) iar celalalt e moartea (Satan). Deci Pavel avea şi viaţa şi moartea?? Vezi ce aberatii scoţi?? Mai citeşte odata versetele alea despre ĂŽnţelepciune sau eventual mai scrie-le odata ca iar ai nevoie de ele...
Greşeşti puternic la faza asta. Ăn primul rând, chair şi un om al lui Dumnezeu poate să greşească (de ex. Ilie cand a fugit de Izabela sau Moise cand a dat cu toiagul ĂŽn stâncă etc.). Si in al doilea rând, tu esti singurul care a intrat in ĂŽncurcătura deşi ai sugerat cumva ca eu sunt cel care a intrat. |
|||||||||||||||||
_________________ Hristos a fost tratat asa cum meritĂŁm noi, pentru ca noi sĂŁ putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrĂŁ, ca noi sĂŁ putem primi viata care era a Lui.
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
elder nu intelegi nimic, daca Pavel avea doar litera fara Duhul lui Dumnezeu,atunci era doar o cunostinta teologica,deci doar litera,repet sa intelegi,dar Pavel avea si litera si Duhul ,impreuna ,deci era o legatura desavarsita,care da lumina,poti avea doar duhul fara litera,si iarasi e degeaba,concluzia este ca trebuie sa ai litera descoperita prin Duhul lui Dumnezeu ,nu prin explicatie. Galateni, 1 15 Dar când Dumnezeu - care m-a pus deoparte din pântecele maicii mele, ºi m-a chemat prin harul Sãu, - a gãsit cu cale 16 sã descopere În mine pe Fiul Sãu, ca sã-L vestesc Între Neamuri, Îndatã, n-am Întrebat pe nici un om, [ Galateni, 3 20 Dar mijlocitorul nu este mijlocitorul unei singure pãrÞi, pe când Dumnezeu, este unul singur. [Galateni 3 ] pe când Dumnezeu, este unul singur pe când Dumnezeu, este unul singur pe când Dumnezeu, este unul singur pe când Dumnezeu, este unul singur pe când Dumnezeu, este unul singur elder da-mi un singur verset ,in care sa scrie Dumnezeu este de fapt trei persoane ,egale ,prietenoase,amabile,traiesc in pace intre ele ,fiecare se respecta reciproc. totusi de ce era nevoie de trei persoane ,Una ATOTPUTERNICA,nu putea sa faca fata ,era prea greu ptr. Dumnezeu singur,sa vina sa ne mantuiasca,sau era obosit cu facerea lumii ,si si-a luat concediu? ![]() ![]() Isaia, 35 4 SpuneÞi celor slabi de inimã: ,FiÞi tari, ºi nu vã temeÞi! Iatã Dumnezeul vostru, rãzbunarea va veni, rãsplãtirea lui Dumnezeu; El Însuºi va veni, ºi vã va mântui." 5 Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; [ Isaia, 35 [b]Dumnezeu; El Însuºi va veni, ºi vã va mântui." 5 Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor,etc. sper ca stii sa citesti ,elder ,nu? ![]() |
|||||||||||||
_________________ Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
ady, tu vrei sa lasi impresia ca cunosti foarte bine Scripturile, dar afirmatiile tale te dau de gol, vorba Domnului Iesus: Matthew 12:37 Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osĂŽndit. Cum se impaca afirmatia asta:
cu asta:
Te-ar ajuta la ceva daca ai sti? Nu cred, oricum daca vrei, poti afla. Nu trebuie decat sa citesti Biblia si in special evangheliile.
Asa-i, ca nu ti se pare logic? Adica de ce ar fi nevoie de trei persoane?? Nu-i asa ca acest lucru e o nebunie pentru tine? 1 Corinthians 2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sĂŽnt o nebunie; şi nici nu le poate ĂŽnţelege, pentrucă trebuiesc judecate duhovniceşte. Tu nu poti sa intelegi aceste lucruri, atata timp cat judecata ta este bazata pe o logica umana. Ca sa le intelegi, trebuie sa le judeci 'duhovniceste', si pana nu aplici aceasta 'tehnica' de intelegere, pentru tine nu vor fi decat o nebunie si o pricina de râs, asa cum era pentru greci crucea lui Cristos. Uite ca Dumnezeu singur nu a putut sa vina sa ne mantuiasca, ci a trimis pe Fiul Sau! Cu aceasta ocazie te-ai mai ales cu o avertizare publica. Pe acest site nu este permisa batjocura la adresa lui Dumnezeu. El nu era obosit, si nu a venit singur sa ne mantuiasca ci l-a trimis pe Fiul Sau prea iubit, pe singurul lui Fiu!! Ai luat in batjocura pentru a doua oara acest minunat plan de mantuire, si acest lucru nu este permis pe un forum crestin! |
|||||||||||||||||||||
_________________ Hristos a fost tratat asa cum meritĂŁm noi, pentru ca noi sĂŁ putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrĂŁ, ca noi sĂŁ putem primi viata care era a Lui.
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
MULTUMESC PTR. AVERTIZARE PUBLICA,vb. ca papa,sau esti prieten cu el?
Uite avertizarea lui Dumnezeu ptr. voi !!!!! Ănainte de Constantin, conform istoriei bisericii nu a existat nici o ĂŽnvãÞãturĂŁ creÂştinĂŁ trinitarĂŁ, numai trinitĂŁĂži pĂŁgâne; tot aÂşa nici practicarea semnului crucii. Au existat numai dezbateri cristologice. CredincioÂşii biblici nu poartĂŁ nici crucifixe, nici nu-Âşi fac semnul crucii, ei cred ĂŽn lucrarea divinĂŁ de mântuire care s-a ĂŽnfĂŁptuit ĂŽn Hristos pe crucea de pe Golgota. Ei sunt convinÂşi de faptul cĂŁ Dumnezeu era ĂŽn Hristos Âşi a ĂŽmpĂŁcat lumea cu Sine prin moartea ispĂŁÂşitoare pe cruce. Ca Pavel Âşi primii creÂştini, mĂŁrturisesc Âşi ei: "Am fost rĂŁstignit ĂŽmpreunĂŁ cu Hristos, Âşi trĂŁiesc … dar nu mai trĂŁiesc eu, ci Hristos trĂŁieÂşte ĂŽn mine." (Gal. 2, 20a) Din istoria bisericii este cunoscut faptul cĂŁ ĂŽn primele secole dupĂŁ Hristos, nu a existat nici o bisericĂŁ romano-catolicĂŁ, nici una greco-ortodoxĂŁ sau vreo altĂŁ bisericĂŁ organizatĂŁ ca instituĂžie de stat. Au existat numai diferitele direcĂžii creÂştine, care au fost apoi cuprinse de Constantin ĂŽn "Imperiul Romanum" ĂŽntr-o bisericĂŁ unitarĂŁ. La Conciliul de la Niceea (325) nu a existat ĂŽncĂŁ un papĂŁ, nici cardinali etc., tot atât de puĂžin la Conciliile de la Constantinopol (381) Âşi Efes (431). Istoria papalĂŁ ĂŽncepe cu Leo I. ĂŽn anul 441 d. Hr. Ăn Niceea s-au adunat reprezentanĂžii diferitelor orientĂŁri creÂştine Âşi au discutat violent. Prima confesiune creÂştinĂŁ organizatĂŁ ca bisericĂŁ de stat a luat naÂştere ĂŽn sec. IV-V cu ajutorul statului. Ea nu a fost ĂŽnfiinĂžatĂŁ de fapt de Hristos Âşi de aceea nu are nimic comun cu El, nici ĂŽn ĂŽnvãÞãturĂŁ Âşi nici ĂŽn practicĂŁ. Semnul acestei instituĂžii mondiale de unde pleacĂŁ prigonirea, este reprezentat prin capul ei ca autoritatea cea mai ĂŽnaltĂŁ ĂŽn ĂŽnvãÞãturĂŁ. Deci, dacĂŁ cineva ĂŽndrĂŁzneÂşte sĂŁ se ridice ĂŽmpotriva dogmei preasfinte a bisericii romane, Âşi anume ĂŽmpotriva trinitĂŁĂžii, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ a jignit-o de moarte Âşi este ĂŽn ochii ei un eretic, un copil al morĂžii. Vezi citatul din timpul nostru pentru viitor: "Deoarece Conciliul Vatican II a amintit ĂŽn decretul despre ecumenism (Nr. 20) numai despre astfel de creÂştini care cred ĂŽn trinitatea lui Dumnezeu, trebuie verificat ĂŽn ce mĂŁsurĂŁ mai sunt creÂştine comunitĂŁĂžile individuale care au respins credinĂža trinitarĂŁ." (EdiĂžia Herder, Lexiconul sectelor …, pag. 115). Pentru un dialog nu existĂŁ loc aici. Cu aceasta a fost datĂŁ decizia finalĂŁ. Ca Âşi la ĂŽnfiinĂžare, aÂşa va fi Âşi acum la unificarea confesiunilor catolice Âşi protestante, Âşi anume dogma trinitarĂŁ va deveni absolut obligatorie pentru creÂştini. Prin aceasta unitatea protestantĂŁ va deveni tare Âşi va obliga toate grupĂŁrile evanghelice la acceptarea semnului, ĂŽn timp ce statul ĂŽi va veni bisericii ĂŽn ajutor: "Âşi a fĂŁcut ca toĂži: mici Âşi mari, bogaĂži Âşi sĂŁraci, slobozi Âşi robi, sĂŁ primeascĂŁ un semn pe mâna dreaptĂŁ sau pe frunte, Âşi nimeni sĂŁ nu poatĂŁ cumpĂŁra sau vinde, fĂŁrĂŁ sĂŁ aibĂŁ semnul acesta …" (vers. 16-17). Faptul cĂŁ mai existĂŁ comunitĂŁĂži protestante care refuzĂŁ sĂŁ intre ĂŽn marea unificare, va deranja foarte mult Conciliul Mondial al Bisericilor. AceÂştia vor fi acei care cred ĂŽntr-un singur Dumnezeu adevĂŁrat Âşi veÂşnic, care s-a descoperit ĂŽn Isus Hristos spre salvarea Âşi mântuirea noastrĂŁ. Ei ĂŽl vor respinge pe Anticrist, pentru cĂŁ Ăl recunosc ca singurul Cap numai pe Hristos. [b]AceastĂŁ dogmĂŁ trinitara caracterizeazĂŁ formaĂžiunea cu cunoÂştinÞã falsĂŁ despre Dumnezeu Âşi Hristos. |
|||||||||||
_________________ Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Nu vorbesc ca papa, ci vorbesc ca Domnul Iesus: Matthew 18:15 Dacă fratele tău a păcătuit ĂŽmpotriva ta, du-te şi mustră-l ĂŽntre tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai cĂŽştigat pe fratele tău. Matthew 18:16 Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentruca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Matthew 18:17 Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgĂŽn şi ca un vameş. Deci daca nu asculti nici de Biserica, la a patra avertizare vei fi pus pe liber. Sper sa nu fie cazul... |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Unde e avertizarea lui Dumnezeu? Ca eu nu vad nici un verset acolo. |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
Deci, dacĂŁ cineva ĂŽndrĂŁzneÂşte sĂŁ se ridice ĂŽmpotriva dogmei preasfinte a bisericii romane, Âşi anume ĂŽmpotriva trinitĂŁĂžii, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ a jignit-o de moarte Âşi este ĂŽn ochii ei un eretic, un copil al morĂžii.
PRIN ACEST AVERTISMENT ,AI DOVEDIT ,CACI SUNT ERETIC,NU ? MI-AI FACUT UN COMPLIMENT,fara sa vrei ,Numele Lui ISUS HRISTOS sa fie laudat!!!! 1 Petru, 4 14 DacĂŁ sunteĂži batjocoriĂži pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! FiindcĂŁ Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneÂşte peste voi. [1 Petru 4 ] citeste elder ,ce trebuie sa faca un crestin autentic,nu o copie; Tit, 1 9 sĂŁ se ĂžinĂŁ de Cuvântul adevĂŁrat, care este potrivit cu ĂŽnvãÞãtura, pentru ca sĂŁ fie ĂŽn stare sĂŁ sfĂŁtuiascĂŁ ĂŽn ĂŽnvãÞãtura sĂŁnĂŁtoasĂŁ, Âşi sĂŁ ĂŽnfrunte pe potrivnici. 10 Ăn adevĂŁr, mai ales printre cei tĂŁiaĂži ĂŽmprejur, sunt mulĂži nesupuÂşi, flecari Âşi amĂŁgitori, 11 cĂŁrora trebuie sĂŁ li se astupe gura. Ei buimĂŁcesc familii ĂŽntregi, ĂŽnvãÞând pe oameni, pentru un câºtig urât, lucruri, pe care nu trebuie sĂŁ le ĂŽnveĂže. [Tit 1 ] |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Tu, care batjocoresti pe Dumnezeu in acest hal ai tupeul sa spui ca esti tu cel batjocorit??? ![]() Acesta a fost un avertisment pentru tine in speranta ca te abtii de la a batjocori pe Dumnezeu si planul sau de mantuire! Nu e absolut nici o problema ca te ridici tu impotriva trinitatii! Problema e atunci cand iti permiti sa iei in batjocora pe Cel Sfant, si metodele lui prin care ne-a rascumparat, trimitand pe singurul Lui Fiusa moara pentru noi! |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
Ăn dogma stabilitĂŁ la »Niceea-Constantinopol« se spune despre Isus Hristos: »… Fiul lui Dumnezeu nĂŁscut de TatĂŁl mai ĂŽnainte de toĂži vecii: Dumnezeu din Dumnezeu, luminĂŁ din luminĂŁ, Dumnezeu adevĂŁrat din Dumnezeu adevĂŁrat, nĂŁscut nu fĂŁcut, de-o fiinÞã cu TatĂŁl
…« Unde stĂŁ scris ĂŽn Biblie cĂŁ ĂŽn ceruri, Dumnezeu a nĂŁscut ĂŽn veÂşnicie o altĂŁ persoanĂŁ a Dumnezeirii, un Fiu? BinenĂželes cĂŁ nicĂŁieri! Un astfel de gând nu este doar ĂŽn totalitate nebiblic, ci este chiar ĂŽmpotriva raĂžiunii. PânĂŁ acum numai mamele au nĂŁscut copii zĂŁmisliĂži de taĂžii lor. NaÂşterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost ĂŽnÂştiinĂžatĂŁ ĂŽn tot Vechiul Testament, ĂŽncepând cu prima fĂŁgĂŁduinÞã datĂŁ ĂŽn Genesa 3:15, dupĂŁ ce avusese loc cĂŁderea ĂŽn pĂŁcat, din grĂŁdina Eden. NaÂşterea a avut loc, aÂşa cum a fost prezis ĂŽn Mica cap. 5 Âşi cum este relatat ĂŽn Evanghelii, aici pe pĂŁmânt, la »Betleem«, care ĂŽnseamnĂŁ »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i ĂŽn ceea ce-L priveÂşte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sĂŁ rĂŁmânem nu numai la temĂŁ, ci Âşi la adevĂŁrul Cuvântului lui Dumnezeu. AÂşa cum Dumnezeu S-a fĂŁcut de cunoscut ĂŽn chip vizibil ca »DOMNUL« ĂŽn Vechiul LegĂŁmânt, tot aÂşa a venit El ĂŽn trup omenesc ĂŽn Noul LegĂŁmânt. „… ci Mi-ai pregĂŁtit un trup … vin sĂŁ fac voia Ta, Dumnezeule.“ (Ps. 40:8; Evrei 10:5-10). Abia din acest moment ĂŽl vedem pe Fiul lângĂŁ TatĂŁl. EU SUNT este acum Âşi »Tu eÂşti«, al doilea Adam (1 Cor. 15:45-49), ĂŽnceputul noii creaĂžii a lui Dumnezeu (Apoc. 3:14), Cel dintâi nĂŁscut dintre mai mulĂži fraĂži (Rom. 8:29), la fel Âşi Cel dintâi nĂŁscut dintre cei morĂži (Col. 1:18; Apoc. 1:5) etc. Toate acestea s-au ĂŽntâmplat din cauza noastrĂŁ. EL a trebuit sĂŁ fie Mielul lui Dumnezeu care ridicĂŁ pĂŁcatul lumii (Ioan 1:29); EL a trebuit sĂŁ fie Marele Preot care a intrat ĂŽn Locul prea sfânt ceresc cu ĂŽnsuÂşi sângele Lui (Evrei 9:11-12); EL a trebuit sĂŁ devinĂŁ Mijlocitor ĂŽntre Dumnezeu Âşi oameni (1 Tim. 2:5); EL trebuia sĂŁ rĂŁmânĂŁ Avocat (1 Ioan 2:1) la TatĂŁl pânĂŁ la desĂŁvârÂşirea celor rĂŁscumpĂŁraĂži.[b]El SINGURUL DUMNEZEU S-A FACUT OM ,[/b]ca sa ne rascumpere pe noi,oamenii cazuti in neascultare!!!!Unde vedem noi o treime,in Dumnezeu? Tot ce a fost scris ĂŽn Vechiul Testament referitor la Fiul, era atunci la viitor: „… totuÂş din tine Ămi va ieÂşi Cel ce va stĂŁpâni peste Israel, Âşi a cĂŁrui obârÂşie se suie pânĂŁ ĂŽn vremuri strĂŁvechi, pânĂŁ ĂŽn zilele veÂşniciei. De aceea ĂŽi va lĂŁsa, pânĂŁ ĂŽn vremea când va naÂşte cea care are sĂŁ nascĂŁ …“ (Mica 5:2-3). „EU ĂŽi voi fi TatĂŁ Âşi el Ămi va fi fiu …“ (2 Sam. 7:14; Evrei 1:5). „TU eÂşti Fiul Meu, astĂŁzi Te-am nĂŁscut.“ (Ps. 2:7; Fap. 13:33; Evrei 1:5; 5:2). VeÂşnicia nu are un »astĂŁzi« sau un »mâine«. Conform Evrei 4:7 Âşi altor texte, »astĂŁzi« este »ziua mântuirii«, »timpul harului« (2 Cor. 6:2). „Da, Tu m-ai scos din pântecele mamei, …“ (Ps. 22:10; Luca 1:26-38). „De aceea DOMNUL ĂŽnsuÂş vĂŁ va da un semn: IatĂŁ fecioara va rĂŁmânea ĂŽnsĂŁrcinatĂŁ, va naÂşte un fiu, Âşi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).“ (Isa. 7:14; Mat. 1:18-25). „CĂŁci un Copil ni s-a nĂŁscut, un Fiu ni s-a dat, Âşi domnia va fi pe umĂŁrul Lui; Ăl vor numi: ,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, PĂŁrintele veÂşniciilor, DOMN al pĂŁcii.‘“ (Isa. 9:5; Luca 1:31-35). „EL Ămi va zice: ,TU eÂşti TatĂŁl meu, Dumnezeul meu Âşi Stânca mântuirii mele!‘ Iar Eu ĂŽl voi face ĂŽntâiul nĂŁscut.“ (Ps. 89:26-27). Ămplinirea tuturor acestor texte biblice care se referĂŁ la naÂşterea Fiului lui Dumnezeu poate fi cititĂŁ de oricine ĂŽn evanghelii. Luca relateazĂŁ: când Maria a primit din gura ĂŽngerului Gavril ĂŽnÂştiinĂžarea despre naÂşterea Fiului, a fost foarte surprinsĂŁ Âşi a zis: „,Cum se va face lucrul acesta, fiindcĂŁ eu nu Âştiu de bĂŁrbat?‘ Ăngerul i-a rĂŁspuns: ,Duhul Sfânt Se va pogorĂŽ peste tine, Âşi puterea Celui Prea Ănalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naÂşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.‘“ (Luca 1:34-35).DE CE NU S-A NUMIT FIUL DUHULUI SFANT,daca Duhul ESTE O PERSOANA din dumnezeire??? Nu un TatĂŁ din cer L-a nĂŁscut pe Fiul, ci fecioara, aici, pe pĂŁmânt. Acesta este adevĂŁrul curat. TatĂŁl este Cel ce a zĂŁmislit Âşi astfel Fiul a fost nĂŁscut din pântecele mamei; de aici accentul pus pe credinĂža ĂŽn »singurul Fiu zĂŁmislit Âşi nĂŁscut al lui Dumnezeu« (Ioan 3:16-18). asa ca amice elder,nu stiu care dintr-e noi doi batjocoreste,Cuvantul lui Dumnezeu,ar trebuii sa-ti pui mana la gura cand vb. despre Dumnezeu ,caci faci afirmatii blasfemeiatoare la adresa LUI!!!! Proverbele, 17 20 Cel cu inimĂŁ prefĂŁcutĂŁ nu gĂŁseÂşte fericirea, Âşi cel cu limba stricatĂŁ cade ĂŽn nenorocire. Proverbele, 19 5 Martorul mincinos nu rĂŁmâne nepedepsit, Âşi cel ce spune minciuni nu va scĂŁpa. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
Micah 5:2 Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic ĂŽntre cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuş din tine Ămi va ieşi Cel ce va stăpĂŽni peste Israel, şi a cărui obĂŽrşie se suie pĂŽnă ĂŽn vremuri străvechi, pĂŽnă ĂŽn zilele veciniciei. John 1:1 La ĂŽnceput era CuvĂŽntul, şi CuvĂŽntul era cu Dumnezeu, şi CuvĂŽntul era Dumnezeu. John 8:58 Isus le-a zis: ,,Adevărat, adevărat, vă spun că, mai ĂŽnainte ca să se nască Avraam, sĂŽnt Eu. Revelation 2:8 Ăngerului Bisericii din Smirna scrie-i: ,,Iată ce zice Cel dintĂŽi şi Cel de pe urmă, Cel ce a murit şi a ĂŽnviat: Problema la tine e ca esti atat de incapatanat pe "dogma" ta incat ai ajuns sa dai la o parte unele versete, doar ca sa-ti iasa tie bine la socoteala. Tu esti mai aproape de spiritul celor de la consiliul de la Niceea ca nimeni altul de pe acest forum, pentru ca tu esti cel care iei numai ceea ce-ti place din Sfintele Scripturi, iar ingamfarea si inaltarea de sine nu-ti permite sa vezi asta, chair daca cineva iti da versete clare, ca cele de mai sus. E pacat, pentru ca asta e principalul motiv pentru care Dumnezeu nu poate sa modeleze o inima, si anume mandria, inaltarea de sine. Ba inca ai ajuns atat de decazut incat Ăl batjocoreşti pe Dumnezeu, ca "n-a putut sa ne mantuie singur" sau "a fost obosit de la facerea lumii". Asa Ăl răsplăteşti tu pe Cel care l-a trimis pe singurul lui Fiu să moară ca jertfa pentru păcatul nostru! Revelation 3:17 Pentrucă zici: ,,SĂŽnt bogat, m'am ĂŽmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic``, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
palomitta
Nou venit
![]()
![]() |
![]() |
Pace fratilor ! nu va mai certati... nici nu am apucat sa citesc bine si a inceput sa se intrezareasca spirit de vrajmasie...
Deci era vorba despre cum trebuie sa fie biserica lui Dumnezeu... adevarata biserica! versetele care mi s-au parut mie f sugestive sunt: Apocalipsa, 12 17 ÂŞi balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sĂŁ facĂŁ rĂŁzboi cu rĂŁmĂŁÂşiĂža seminĂžei ei, care pĂŁzesc poruncile lui Dumnezeu, Âşi Ăžin mĂŁrturia lui Isus Hristos. Apocalipsa, 19 10 ÂŞi m-am aruncat la picioarele lui ca sĂŁ mĂŁ ĂŽnchin lui Dar el mi-a zis: "FereÂşte-te sĂŁ faci una ca aceasta! Eu sunt un ĂŽmpreunĂŁ slujitor cu tine Âşi cu fraĂžii tĂŁi, care pĂŁstreazĂŁ mĂŁrturia lui Isus. Lui Dumnezeu ĂŽnchinĂŁ-te! (CĂŁci mĂŁrturia lui Isus este duhul prorociei.") Faptele apostolilor 41 Cei ce au primit propovĂŁduirea lui, au fost botezaĂži; Âşi ĂŽn ziua aceea, la numĂŁrul ucenicilor s-au adĂŁugat aproape trei mii de suflete. 42 Ei stĂŁruiau ĂŽn ĂŽnvãÞãtura apostolilor, ĂŽn legĂŁtura frĂŁĂžeascĂŁ, ĂŽn frângerea pâinii, Âşi ĂŽn rugĂŁciuni. 43 Fiecare era plin de fricĂŁ, Âşi prin apostoli se fĂŁceau multe minuni Âşi semne. 44 ToĂži cei ce credeau, erau ĂŽmpreunĂŁ la un loc, Âşi aveau toate de obÂşte. 45 ĂÂşi vindeau ogoarele Âşi averile, Âşi banii ĂŽi ĂŽmpĂŁrĂžeau ĂŽntre toĂži, dupĂŁ nevoile fiecĂŁruia. 46 ToĂži ĂŽmpreunĂŁ erau nelipsiĂži de la Templu ĂŽn fiecare zi, frângeau pâinea acasĂŁ, Âşi luau hrana, cu bucurie Âşi curĂŁĂžie de inimĂŁ. 47 Ei lĂŁudau pe Dumnezeu, Âşi erau plĂŁcuĂži ĂŽnaintea ĂŽntregului norod. ÂŞi Domnul adĂŁuga ĂŽn fiecare zi la numĂŁrul lor pe cei ce erau mântuiĂži. Nu cred ca mai este posibil sa fie cum a fost la inceput dar cel putin ar trebui sa ne iubim mult unii pe altii si sa ne ajutam fratii , la fel cum faceau cei dintai. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
elder, sunt doi dumnezeii vesnici,sunt doi ""EU SUNT""",CACI DOMNUL DUMNEZEU I-A ZIS LUI MOISE ; Ăn Exod cap. 3, proorocul a vrut sĂŁ Âştie cum se numeÂşte Dumnezeul pĂŁrinĂžilor sĂŁi, care i s-a descoperit Âşi l-a trimis: „Moise a zis lui Dumnezeu: ,IatĂŁ, când mĂŁ voi duce la copiii lui Israel, Âşi le voi spune: ›Dumnezeul pĂŁrinĂžilor voÂştri m-a trimis la voi‹; Âşi mĂŁ vor ĂŽntreba: ›Care este Numele Lui?‹ ce le voi rĂŁspunde?‘ Dumnezeu a zis lui Moise: ,EU sunt Cel ce sunt.‘ S¸i a adĂŁugat: ,Vei rĂŁspunde copiilor lui Israel astfel: ,Cel ce se numeÂşte ›EU sunt‹, m-a trimis la voi.‘ Dumnezeu a mai zis lui Moise: ,AÂşa sĂŁ vorbeÂşti copiilor lui Israel: ›DOMNUL, Dumnezeul pĂŁrinĂžilor voÂştri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac Âşi Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veÂşnicie, acesta este Numele Meu din neam ĂŽn neam.‹‘“ (vers. 13-15). Cine a trimis pe slujitorul SĂŁu? Desigur, marele »EU SUNT«. EL este Dumnezeul pĂŁrinĂžilor voÂştri! Ăn ciuda diferitelor Sale denumiri Âşi descoperiri din Vechiul sau Noul Testament, El rĂŁmâne mereu ACELAÂŞI. Ănaintea ĂŽncheierii LegĂŁmântului cu poporul Israel, Dumnezeu S¸i-a descoperit Numele SĂŁu de LegĂŁmânt. Acest Nume ebraic IHWH le este Âşi astĂŁzi atât de sfânt iudeilor, ĂŽncât ei nu-L pronunÞã (Amos 6:10), ci ĂŽl redau prin Adonai. [b]TotuÂşi acesta este Numele DOMNULUI Dumnezeu pentru Israel, ĂŽn Vechiul Testament. „Dumnezeu a mai vorbit lui Moise, Âşi i-a zis:[b] ,Eu sunt DOMNUL. EU m-am arĂŁtat lui Avraam, lui Isaac Âşi lui Iacov, ca Dumnezeul Cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca »DOMNUL - Elohim Iahweh«.“ (Exod 6:2)[/b] . AÂŞA VORBEÂŞTE DOMNUL: „Ăn orice loc ĂŽn care Ămi voi aduce aminte de Numele Meu, voi veni la tine, Âşi te voi binecuvânta.“ (Exod 20:24b). [/b] Acest »EU SUNT« al lui Dumnezeu este cuprins ĂŽn fiecare dintre descoperirile Lui. Aceasta este o »mĂŁrturie suveranĂŁ«, personalĂŁ, a lui Dumnezeu Âşi ĂŽn acelaÂşi timp, o fĂŁgĂŁduinÞã adresatĂŁ omenirii: „EU sunt prezent pentru tine; EU te ĂŽnsoĂžesc neĂŽncetat cu prezenĂža Mea!“ Ăn »EU SUNT« este inclus chiar Numele lui Dumnezeu IHWH - Iahweh. EL este »Cel ce existĂŁ prin Sine ĂŽnsuÂşi, Cel VeÂşnic, Izvorul oricĂŁrei vieĂži, Originea Âşi SusĂžinĂŁtorul tuturor lucrurilor«. EL vorbeÂşte deseori proorocilor Âşi poporului SĂŁu, ĂŽn diferite legĂŁturi, ca »EU SUNT«SUNT CUMVA 2 <EU SUNT>????? . EL spune ĂŽn mod maiestuos: „EU sunt, DOMNUL, Dumnezeul tĂŁu, care te-am scos …“ (Deut. 5:6). „AÂşa vorbeÂşte DOMNUL, ĂmpĂŁratul lui Israel Âşi RĂŁscumpĂŁrĂŁtorul lui, DOMNUL oÂştririlor: ,EU sunt Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ, Âşi afarĂŁ de Mine, nu este alt Dumnezeu.‘“ (Isa. 44:6). DOMNUL Dumnezeu este singurul »EU SUNT« Âşi »EU VOI FI«, cĂŁci ce va fi El, El este deja. Numai ĂŽn El Âşi prin El putem deveni Âşi putem fi ceea ce El ne-a destinat sĂŁ fim. Ca sĂŁ nu se uite, El a spus ĂŽncĂŁ o datĂŁ: „AscultĂŁ-MĂŁ, Iacove! S¸i tu, Israele, pe care te-am chemat! Eu, Eu sunt Cel dintâi, Âşi tot Eu sunt Âşi Cel din urmĂŁ.“ (Isa. 48:12). Ăn Noul Testament gĂŁsim multitudinea a ceea ce este »Eu sunt« descoperitĂŁ ĂŽn Fiul. Cele Âşapte deosebite »EU SUNT …«, au atras atenĂžia multora. DOMNUL Isus a spus: »EU SUNT lumina lumii.« »EU SUNT PĂŁstorul cel bun.« »EU SUNT calea, adevĂŁrul Âşi viaĂža.« »EU SUNT uÂşa.« »EU SUNT Pâinea vieĂžii.« »EU SUNT ĂŽnvierea Âşi viaĂža.« AcelaÂşi DOMN spune: „AdevĂŁrat, adevĂŁrat, vĂŁ spun cĂŁ, mai ĂŽnainte ca sĂŁ se nascĂŁ Avraam, SUNT EU.“ (Ioan 8:58). Ăn Apocalipsa gĂŁsim propria Lui mĂŁrturie: „,EU SUNT Alfa Âşi Omega, Ănceputul Âşi SfârÂşitul‘, zice DOMNUL Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era Âşi Cel ce vine, Cel Atotputernic … EU SUNT Cel dintâi Âşi Cel de pe urmĂŁ, Cel viu. Am fost mort, Âşi iatĂŁ cĂŁ sunt viu ĂŽn vecii vecilor. Eu Ăžin cheile morĂžii Âşi ale LocuinĂžei morĂžilor.“ (cap. 1, 8:17-18). RecunoaÂşterea descoperirii lui Dumnezeu ca »EU SUNT«, ĂŽn RĂŁs-cumpĂŁrĂŁtorul Isus Hristos, este necesarĂŁ pentru mântuirea noastrĂŁ. EL ĂŽnsuÂşi a accentuat acest lucru: „De aceea v-am spus cĂŁ veĂži muri ĂŽn pĂŁcatele voastre; cĂŁci, dacĂŁ nu credeĂži cĂŁ Eu sunt, veĂži muri ĂŽn pĂŁcatele voastre.“ (Ioan 8:24). Aici nu este vorba despre o ĂŽnvãÞãturĂŁ sau o cunoÂştinÞã, ci despre viaĂža veÂşnicĂŁ, Âşi anume despre credinĂža adevĂŁratĂŁ ĂŽn Mântuitorul descoperit, aducĂŁtor de mântuire, care salveazĂŁ Âşi mântuieÂşte. Numai ĂŽn Fiul lui Dumnezeu Ăl avem pe Mântuitor Âşi mântuirea. SUNT 2 ATOTPUTERNICI ,2 VESNICI DUMNEZEII?? »DOMNUL«, care era chipul lui Dumnezeu, „S-a dezbrĂŁcat pe sine ĂŽnsuÂş Âşi a luat chip de rob, fĂŁcându-Se asemenea oamenilor.“ (Fil. 2:7). Pentru a mântui omenirea, EL S-a fĂŁcut asemenea oamenilor: EL a fost nĂŁscut ca Fiu, a fost ĂŽnfĂŁÂşurat ĂŽn scutece Âşi a fost aÂşezat ĂŽntr-o iesle. Mai omeneÂşte Âşi mai fireÂşte nu era posibil! Astfel Cuvântul a devenit trup Âşi a locuit printre noi. Aceasta s-a ĂŽntâmplat din pricina noastrĂŁ, ca sĂŁ se ĂŽmplineascĂŁ: „… Dumnezeu a osândit pĂŁcatul ĂŽn firea pĂŁmânteascĂŁ, trimiÞând din pricina pĂŁcatului, pe ĂŽnsuÂş Fiul SĂŁu ĂŽntr-o fire asemĂŁnĂŁtoare cu a pĂŁcatului“ (Rom. 8:3). La naÂşterea Fiului ne este spus cine este El: „… astĂŁzi ĂŽn cetatea lui David, vi s-a nĂŁscut un Mântuitor, care este Hristos, DOMNUL.“ (Luca 2:11). CUVANTUL "ASTAZI ",DETERMINA UN TIMP ,NU O VESNICIE; „… astĂŁzi ĂŽn cetatea lui David, vi s-a nĂŁscut un Mântuitor, care este Hristos, DOMNUL.“ (Luca 2:11). [/b] SCRIE CUMVA CA IN VESNICIE S-A NASCUT MANTUITORUL,ELDER? PAI DACA S-A NASCUT IN VESNICIE ,DE CE S-A MAI NASCUT SI IN TIMP,nu ti se pare un miros de budism,ezoterism,yoghism,cretinism etc.CINE ERA MAMA LUI IN CER?SAU CREZI CA DUMNEZEU ARE NEVOIE DE O MAMA SA SE NASCA? |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
|
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
elder
Site Admin
![]()
![]() |
![]() |
ady, cum explici tu versetul asta:
Matthew 28:19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezĂŽndu-i ĂŽn Numele Tatălui şi al Fiului şi al SfĂŽntului Duh. Poate era mai bine la topicul despre botez, dar are legatura si cu biserica. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
ady_maris
Avansat
![]()
![]() |
![]() |
Deoarece botezul trinitar practicat este ĂŽn legĂŁturĂŁ cu ĂŽnvãÞãtura despre aÂşa-numitele »Persoane divine«, vom prezenta pe scurt acest subiect. Ăn mai multe publicaĂžii se pune la ĂŽndoialĂŁ nu numai modul ĂŽn care este practicat botezul ĂŽn general pânĂŁ astĂŁzi, dar chiar Âşi porunca botezului formulatĂŁ trinitar ĂŽn Matei 28:19. Dr. Karlheinz Deschner scrie: »Isus nu a cunoscut nici o trinitate.
Porunca de a boteza ĂŽn ›Numele TatĂŁlui, al Fiului Âşi al Duhului Sfânt‹ pusĂŁ ĂŽn gura ›Celui ĂŽnviat‹ ĂŽn Matei, este declaratĂŁ, de cercetarea criticĂŁ, ĂŽn unanimitate, ca fiind o falsificare.« (Abermahls krähte der Hahn). Majoritatea covârÂşitoare a istoricilor bisericii pun aceastĂŁ formulare pe seama pĂŁrinĂžilor trinitari ai bisericii. DupĂŁ cum se Âştie, evangheliile Âşi epistolele apostolilor au fost scrise ĂŽn special ĂŽn limbile ebraicĂŁ Âşi aramaicĂŁ Âşi au circulat ĂŽn adunĂŁrile locale iudeo-creÂştine. Prima colectare Âşi ordonare a acestora ca Âşi canon al Noului Testament ĂŽn limba greacĂŁ a fost o lucrare a bĂŁrbaĂžilor proveniĂži din pĂŁgânism, cu concepĂžii trinitare. AceastĂŁ realitate devine izbitoare atunci când se citeÂşte cu atenĂžie. Ăn unele traduceri existĂŁ chiar Âşi o adĂŁugare ĂŽn 1 Ioan cap. 5. Ăn Biblia-Luther (EdiĂžia 1968) este scris ĂŽn nota din josul paginii: »Ăn ediĂžiile anterioare ale Bibliei, ĂŽn vers. 7 Âşi 8, sunt scrise urmĂŁtoarele cuvinte: ›CĂŁci trei sunt care mĂŁrturisesc ĂŽn cer: TatĂŁl, Cuvântul Âşi Duhul Sfânt, Âşi aceÂşti trei una sunt.‹, [b]care nu se gĂŁsesc nici ĂŽn scrierile greceÂşti Âşi nici ĂŽn traducerea proprie a lui Luther.« [/b] Ăn »Novum Testamentum Graece et Latine« de Nestle este redatĂŁ ĂŽntr-o notĂŁ din josul paginii versiunea originalĂŁ din Matei 28:19, aÂşa cum a fost datĂŁ de unul din pĂŁrinĂžii bisericii, Eusebiu: »En to onomati mou« = »ĂŽnĂŁuntru, ĂŽn Numele Meu«. AceeaÂşi observaĂžie este scrisĂŁ Âşi ĂŽn »Greek New Testament«, Second edition, 1954, London, Bible House. Porunca botezului formulatĂŁ astfel: »… Âşi botezaĂži-i ĂŽnĂŁuntru ĂŽn Numele Meu«, ar fi exclus de la ĂŽnceput orice rĂŁtĂŁcire, orice tâlcuire ulterioarĂŁ. TotuÂşi, Matei 28:19 poate rĂŁmâne aÂşa cum este, cĂŁci noi Âştim cĂŁ TatĂŁ, Fiu Âşi Duh Sfânt nu sunt nume, ci denumiri Âşi cĂŁ trebuie botezat pe sau ĂŽn Nume (singular), ĂŽnĂŁuntru, Âşi anume ĂŽn Numele de LegĂŁmânt nou-testamentar ĂŽn care Dumnezeu s-a descoperit ca TatĂŁ, ĂŽn Fiul, prin Duhul Sfânt. Acesta este DOMNUL Isus Hristos. De aceea rĂŁmâne adevĂŁrat acest lucru: »En to onomati mou« = »ĂŽnĂŁuntru ĂŽn Numele Meu«. La fel, este de neĂŽnĂželes cum de a fost grecizat Numele LegĂŁmântului nou-testamentar aÂşa de important al »DOMNULUI« nostru, Nume ĂŽn care se gĂŁseÂşte ĂŽntreaga mântuire, Âşi anume IahÂşua = »Iahveh-Mântuitorul« care a fost schimbat ĂŽn »Isus«. CunoÂştinĂža despre ĂŽnsemnĂŁtatea adevĂŁratĂŁ a Numelui s-a pierdut Âşi anume cĂŁ »Iahveh« al Vechiului Testament este »IahÂşua« al Noului Testament. Noi putem fi mulĂžumitori cĂŁ Dumnezeu respectĂŁ Âşi recunoaÂşte Numele ĂŽn fiecare limbĂŁ, pentru cĂŁ El Âştie despre cine vorbim. Pentru Dumnezeu sunt importante numele Âşi denumirile pentru cĂŁ prin acestea iese clar ĂŽn evidenÞã despre cine este vorba. Ăn Isaia 7:14 Âşi 9:6 ni se spune cĂŁ Fiul care se va naÂşte va fi numit Emanuel, adicĂŁ, »Dumnezeu cu noi«. Asupra Celui care urma sĂŁ se nascĂŁ Âşi care este dĂŁruit ca Fiu, se odihneÂşte domnia. Ăn Numele Lui este inclus totul: Minunat, Sfetnic, PĂŁrintele veÂşniciilor, DOMN al pĂŁcii. Dumnezeu a permis aceastĂŁ neĂŽnĂželegere pentru ca El sĂŁ le-o poatĂŁ descoperi numai alor SĂŁi. Ăn botez, cei mântuiĂži sunt dedicaĂži Âşi ĂŽnchinaĂži Mântuitorului. Mântuitorul are un Nume. Aici este vorba despre Numele care trebuie chemat pentru salvarea sufletului, cĂŁci este scris: „Atunci oricine va chema Numele DOMNULUI, va fi mântuit.“ (Fap. 2:21). Cuvântul ebraic »yasha« ĂŽnseamnĂŁ »izbĂŁvire« (Exod 14:30 - Biblia Scofield, pag. 88). Ăn viaĂža de credinÞã totul se ĂŽntâmplĂŁ ĂŽn acest Nume: mântuire, vindecare, eliberare, etc. Ăn Numele Lui Âşi anume ĂŽn Numele lui Isus (IaÂşua), se va pleca orice genunchi Âşi orice limbĂŁ va mĂŁrturisi cĂŁ El este DOMNUL (Fil. 2). Ăn Numele Lui chiar Âşi dracii le-au fost supuÂşi celor Âşaptezeci de ucenici (Luca 10:17). Ăn porunca misionarĂŁ, DOMNUL ĂŽnviat a spus: „… ĂŽn Numele Meu vor scoate draci …“ (Mar. 16:17). Ăn Numele Meu trebuie sĂŁ se propovĂŁduiascĂŁ tuturor neamurilor pocĂŁinĂža Âşi iertarea pĂŁcatelor (Luca 24:47). S¸i la botez este vorba despre singurul Nume, dupĂŁ cum a spus Petru, cĂŁci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, ĂŽn care trebuie sĂŁ fie mântuiĂži (Fap. 4, 10-12). elder ; DUMNEZEU nu este nume ,tata nu este nume ,fiu nu este nume ,duh sfant ,imparat,pastor ,judecator,miel,usa oilor,nu sunt nume ,sunt calitati ale aceluiasi UNIC DUMNEZEU !!!! DUMNEZEU NU SE NUMESTE TATA,EL ESTE TATA,NU SE NUMESTE FIU ,EL ESTE FIU ,EL ESTE DUH SFANT,EL ESTE MIEL ,PASTOR,JUDECATOR,MARE PREOT,SI ARE UN SINGUR NUME IN CARE TREBUIE SA FIE MANTUITI OAMENII; IN NUMELE CEL MAI SFANT NUME ;DOMNUL ISUS HRISTOS DIN NAZARET !!!!! DacĂŁ pĂŁrinĂžii bisericii au schimbat cuvintele din textul grecesc: »En to onomati mou« = »ĂnĂŁuntru ĂŽn Numele Meu« cu formula »Ăn Numele TatĂŁlui, al Fiului Âşi al Duhului Sfânt«, atunci au fost amĂŁgiĂži Âşi ispitiĂži de duÂşman Âşi prin aceasta Âşi-au atras asupra lor o vinĂŁ grea, care nu se poate repara niciodatĂŁ. Ei vor trebui sĂŁ dea socotealĂŁ ĂŽn »ziua judecĂŁĂžii« Âşi vor suferi consecinĂžele. DacĂŁ ne gândim cĂŁ ĂŽnvãÞãtura despre trinitate, pe care ei au preluat-o din pĂŁgânism, este ĂŽn directĂŁ legĂŁturĂŁ cu formula trinitarĂŁ a botezului, atunci cercetĂŁtorii critici ar putea avea dreptate ĂŽn ceea ce priveÂşte Matei 28:19. Cu toate acestea, copiii lui Dumnezeu, chiar din Evul Mediu cel mai ĂŽntunecos Âşi pânĂŁ ĂŽn prezent, mai au credinĂža adevĂŁratĂŁ Âşi lumina asupra botezului original creÂştin. Biserica lui Isus Hristos a rĂŁmas fĂŁrĂŁ ĂŽntrerupere ĂŽn ĂŽnvãÞãtura apostolilor - desigur, nu ca bisericĂŁ de stat, ci numai ca »turmĂŁ micĂŁ«, ce a fost prigonitĂŁ de biserica de stat. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | Caracteristicile Bisericii lui Dumnezeu | ![]() |
|
|||
![]() |
![]() |