BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Pagina de start a forumului Angelteam
Angelteam
Putem sluji fãrã iubire, dar nu putem iubi fãrã slujire
Raspunde la subiect
A fost FIUL nascut in cer?
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
ÃŽn dogma stabilitã la »Niceea-Constantinopol« se spune despre Isus Hristos: »… Fiul lui Dumnezeu nãscut de Tatãl mai înainte de toþi vecii: Dumnezeu din Dumnezeu, luminã din luminã, Dumnezeu adevãrat din Dumnezeu adevãrat, nãscut nu fãcut, de-o fiinþã cu Tatãl …« Unde stã scris în Biblie cã în ceruri, Dumnezeu a nãscut în veºnicie o altã persoanã a Dumnezeirii, un Fiu? Binenþeles cã nicãieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva raþiunii. Pânã acum numai mamele au nãscut copii zãmisliþi de taþii lor. Naºterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost înºtiinþatã în tot Vechiul Testament, începând cu prima fãgãduinþã datã în Genesa 3:15, dupã ce avusese loc cãderea în pãcat, din grãdina Eden. Naºterea a avut loc, aºa cum a fost prezis în Mica cap. 5 ºi cum este relatat în Evanghelii, aici pe pãmânt, la »Betleem«, care înseamnã »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i în ceea ce-L priveºte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sã rãmânem nu numai la temã, ci ºi la adevãrul Cuvântului lui Dumnezeu.

Aºa cum Dumnezeu S-a fãcut de cunoscut în chip vizibil ca »DOMNUL« în Vechiul Legãmânt, tot aºa a venit El în trup omenesc în Noul Legãmânt. „… ci Mi-ai pregãtit un trup … vin sã fac voia Ta, Dumnezeule.“ (Ps. 40:8; Evrei 10:5-10). Abia din acest moment îl vedem pe Fiul lângã Tatãl. EU SUNT este acum ºi »Tu eºti«, al doilea Adam (1 Cor. 15:45-49), începutul noii creaþii a lui Dumnezeu (Apoc. 3:14), Cel dintâi nãscut dintre mai mulþi fraþi (Rom. 8:29), la fel ºi Cel dintâi nãscut dintre cei morþi (Col. 1:18; Apoc. 1:5) etc. Toate acestea s-au întâmplat din cauza noastrã. EL a trebuit sã fie Mielul lui Dumnezeu care ridicã pãcatul lumii (Ioan 1:29); EL a trebuit sã fie Marele Preot care a intrat în Locul prea sfânt ceresc cu însuºi sângele Lui (Evrei 9:11-12); EL a trebuit sã devinã Mijlocitor între Dumnezeu ºi oameni (1 Tim. 2:5); EL trebuia sã rãmânã Avocat (1 Ioan 2:1) la Tatãl pânã la desãvârºirea celor rãscumpãraþi.

Tot ce a fost scris în Vechiul Testament referitor la Fiul, era atunci la viitor:

… totuº din tine ÃŽmi va ieºi Cel ce va stãpâni peste Israel, ºi a cãrui obârºie se suie pânã în vremuri strãvechi, pânã în zilele veºniciei. De aceea îi va lãsa, pânã în vremea când va naºte cea care are sã nascã …“ (Mica 5:2-3).

„EU îi voi fi Tatã ºi el ÃŽmi va fi fiu …“ (2 Sam. 7:14; Evrei 1:5).

„TU eºti Fiul Meu, astãzi Te-am nãscut.“ (Ps. 2:7; Fap. 13:33; Evrei 1:5; 5:2). Veºnicia nu are un »astãzi« sau un »mâine«. Conform Evrei 4:7 ºi altor texte, »astãzi« este »ziua mântuirii«, »timpul harului« (2 Cor. 6:2).

„Da, Tu m-ai scos din pântecele mamei, …“ (Ps. 22:10; Luca 1:26-38).

„De aceea DOMNUL însuº vã va da un semn: Iatã fecioara va rãmânea însãrcinatã, va naºte un fiu, ºi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).“ (Isa. 7:14; Mat. 1:18-25).

„Cãci un Copil ni s-a nãscut, un Fiu ni s-a dat, ºi domnia va fi pe umãrul Lui; ÃŽl vor numi: ,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Pãrintele veºniciilor, DOMN al pãcii.‘“ (Isa. 9:5; Luca 1:31-35).

„EL ÃŽmi va zice: ,TU eºti Tatãl meu, Dumnezeul meu ºi Stânca mântuirii mele!‘ Iar Eu îl voi face întâiul nãscut.“ (Ps. 89:26-27).


ÃŽmplinirea tuturor acestor texte biblice care se referã la naºterea Fiului lui Dumnezeu poate fi cititã de oricine în evanghelii. Luca relateazã: când Maria a primit din gura îngerului Gavril înºtiinþarea despre naºterea Fiului, a fost foarte surprinsã ºi a zis: „,Cum se va face lucrul acesta, fiindcã eu nu ºtiu de bãrbat?‘ ÃŽngerul i-a rãspuns: ,Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, ºi puterea Celui Prea ÃŽnalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naºte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.‘“ (Luca 1:34-35).

Nu un Tatã din cer L-a nãscut pe Fiul, ci fecioara, aici, pe pãmânt. Acesta este adevãrul curat. Tatãl este Cel ce a zãmislit ºi astfel Fiul a fost nãscut din pântecele mamei; de aici accentul pus pe credinþa în »singurul Fiu zãmislit ºi nãscut al lui Dumnezeu« (Ioan 3:16-18).

Fiul fãgãduit a fost zãmislit ºi nãscut numai o singurã datã, ºi anume, aici, pe pãmânt. Nu existã doi fii, aºa cum nu existã nici o dublã paternitate. ÃŽnainte sã aparã ca »Fiu«, El a fost Cuvântul, Logosul, »DOMNUL« care a luat chip de rob. „Dupã ce a vorbit în vechime pãrinþilor noºtri prin prooroci, în multe rânduri ºi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârºitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moºtenitor al tuturor lucrurilor, ºi prin care a fãcut ºi veacurile.“ (Evrei 1:1-2).

ÃŽnvãþãtorii bisericii care au venit din pãgânitate, au rãmas la temã, dar nu ºi la singurul adevãr mãrturisit în întreaga Scripturã. Cu concepþiile lor babiloniene, egiptene ºi greceºti despre zei, ei au produs o greºealã de neiertat, care nu a mai putut fi corectatã niciodatã ºi care a ajuns regulã de învãþãturã adoptatã de aproape toate bisericile. Ei au stabilit teza paradoxalã, dar total nebiblicã, cã Fiul a existat deja în cer ca persoanã divinã individualã ºi cã Fiul preexistent a fost nãscut apoi pe pãmânt. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicãieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalã-mesopotamianã, expresia »mama lui Dumnezeu« folositã pentru Maria. Aºa a fost ea declaratã de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existã nici mãcar o singurã dovadã în Biblie.

De multe ori se argumenteazã cu trimiterea Fiului, fãrã sã se înþeleagã cã Fiul a fost înainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La început era Fiul …“, ci: „La început era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fãcut trup.“

ÃŽn tot Vechiul Testament, Dumnezeu a tri
mis slujitorii ºi proorocii Sãi. Moise a fost un bãrbat trimis de Dumnezeu: „DOMNUL Dumnezeul evreilor, m-a trimis la tine, sã-þi spun: ,Lasã poporul Meu sã plece…‘“ (Exod 7:16).

Ioan Botezãtorul a fost trimis de Dumnezeu, dupã cum am amintit deja, ca premergãtor al DOMNULUI: „Iatã, trimit înaintea Ta pe solul Meu, care Îþi va pregãti calea …“ (Mar. 1:2).
S¸i cei doisprezece apostoli au fost trimiºi (Mat. 10:5), la fel ºi cei ºaptezeci (Luca 10:1); Pavel a fost trimis, aºa cum i s-a spus: „Du-te, cãci te voi trimite departe la neamuri …“ (Fap. 22:21).

DOMNUL însuºi a spus: „Adevãrat, adevãrat, vã spun cã, cine primeºte pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine Mã primeºte; ºi cine Mã primeºte pe Mine, primeºte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.“ (Ioan 13:20).

AªA VORBEªTE DOMNUL: „Cum M-a trimis pe Mine Tatãl, aºa vã trimit ºi Eu pe voi.“ (Ioan 20:21).
„De aceea, iatã, vã trimit prooroci, înþelepþi ºi cãrturari.“ (Mat. 23:34).

„Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci ºi ucizi cu pietre pe cei trimiºi la tine!“ (Mat. 23:37). Toþi aceºtia care au fost trimiºi, au fost nãscuþi aici, pe pãmânt, la fel ca Fiul lui Dumnezeu. Astfel a putut El sã spunã: Tatãl „care M-a trimis, este cu Mine.“ (Ioan 8:16).



_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
Daca intr-adevar Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt defapt una si aceea-si persoana, atunci avem o adevarata problema cu privire la "dragostea lui Dumnezeu". Daca Dumnezeu Tatal e aceea-si persoana cu Fiul, atunci versetul din Ioan 3:16, care e 'inima' bibliei, isi pierde din insemnatate.

John 3:16 Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.

Deci conform acestei INTERPRETARI, acest verset nu e corect in aceasta forma, ci in forma urmatoare: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca S-A DAT PE SINE INSUSI, pentru ca oricine crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica"

Insa daca versetul ar fi corect in aceasta forma modificata, atunci acest 'dumnezeu' al tau frate ady, nu ar iubi lumea mai mult decat ma iubeste tatal meu pe mine pentru ca tatal meu poate ca ar fi in stare sa moara pentru o cauza anume, dar nu stiu cat de in stare ar fi sa ma dea pe mine la moarte pentru aceea-si cauza. Se pare ca 'dumnezeul' tau nici macar nu s-a confruntat catusi de putin cu problema de a da sau nu pe 'singurul Lui Fiu' la moarte pentru neamul acesta pacatos! Atunci cand iti dai copilul la moarte pentru cineva, dragostea ta e incomparabil mai mare decat atunci cand te dai pe tine insuti la moarte. Vezi cum faci tu uriasul sacrificiu pe care l-a facut Dumnezeu prin aceea ca l-a dat pe Fiul Sau sa moara pentru noi sa fie 'jefuit' de adevarata lui insemnatate si maretie? Insusi gandul acesta ma infioara. Uite asa se ia Numele Domnului in desert, si nu cum m-ai acuzat tu pe mine. Sa spun acum 'Domnul sa te ierte'? El stie sa te ierte fara sa-i spun eu, dar pentru asta trebuie sa vada o adevarata cainta si parere de rau pentru pacat.

Domnul sa te calauzeasca in aceasta 'intoarcere'!

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
ELDER te ratacesti caci nu cunosti Scriptura,citeste profetiile di V.T;
ISAIA;
4. Spuneþi celor slabi de inimã: ,Fiþi tari, ºi nu vã temeþi! Iatã Dumnezeul vostru, rãzbunarea va veni, rãsplãtirea lui Dumnezeu; El însuºi va veni, ºi vã va mântui.”
5. Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor;
6. atunci ºchiopul va sãri ca un cerb, ºi limba mutului va cânta de bucurie; cãci în pustie vor þâºni ape, ºi în pustietate pâraie;

Scrie cumva va veni FIUL si va va mantuii?

ISAIA 7;
14. De aceea Domnul însuºi vã va da un semn: Iatã, fecioara va rãmâne însãrcinatã, va naºte un fiu, ºi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Scrie cumva fiul este cu noi ?Nu pot fi 2 dumnezei.

Dumnezeu care este duh ,nu persoana ,ci este o lumina a venit in forma vizibila de om ,nu o alta creatura,ci INSUSI DUMNEZEU ,asa ne relateaza Scriptura, nu teologii.

Isaia 45;

21. Spuneþi-le, ºi aduceþi-i încoace, ca sã se sfãtuiascã unii cu alþii! Cine a prorocit aceste lucruri de la început, ºi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine,[b] Eu sunt singurul Dumnezeu drept ºi mântuitor, alt Dumnezeu afarã de Mine nu este.
22. Întoarceþi-vã la Mine, ºi veþi fi mântuiþi toþi cei ce sunteþi la marginile pãmântului! Cãci Eu sunt Dumnezeu, ºi nu altul.[/b]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
ady a scris:
ELDER te ratacesti caci nu cunosti Scriptura,citeste profetiile di V.T;


Tu dai dovada ca nu cunosti Scriptura. In Noul Testament sunt niste dovezi incontestabile ca Fiul nu e aceea-si persoana cu Tatal. Numai cand ne gandim la noptile nenumarate pe care si le-a petrecut Isus in post si rugaciune. O intrebare pertinenta ar fi "cui s-a rugat Isus?"
Cine vrea sa cunoasca Scriptura, nu e destul sa citeasca profetiile din Vechiul Testament. Noul Testament trebuie studiat cu aceea-si intensitate daca nu cumva chiar mai mare, pentru ca fara Noul Testament nu poti sa intelegi pe deplin profetiile din V.T. Uite ce ajungi sa crezi daca iei de bun doar Vechiul Testament.

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
PAVEL DE UNDE A PREDICAT ,SAU PETRU ,din N.T?ELDER te faci de rusine zau !!!

Faptele apostolilor, 28

23 I-au hotãrât o zi, ºi au venit mai mulþi la locuinþa lui. Pavel le-a vestit Împãrãþia lui Dumnezeu, le-a adus dovezi, ºi a cãutat sã-i încredinþeze, prin Legea lui Moise ºi prin Prooroci, despre lucrurile privitoare la Isus. Vorbirea þinea de dimineaþã pânã seara. 24 Unii au crezut ce le spunea el, iar alþii n-au crezut. [Faptele apostolilor 28 ]


Luca, 24

25 Atunci Isus le-a zis: "O, nepricepuþilor ºi zãbavnici cu inima, când este vorba sã credeþi tot ce au spus proorocii! 26 Nu trebuia sã sufere Hristosul aceste lucruri, ºi sã intre în slava Sa?" 27 ªi a început de la Moise, ºi de la toþi proorocii, ºi le-a tâlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El. [Luca 24 ]


Galateni, 1

11 Fraþilor, vã mãrturisesc cã Evanghelia propovãduitã de mine, nu este de obârºie omeneascã; 12 pentru cã, n-am primit-o, nici n-am învãþat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos. 13 Aþi auzit, în adevãr, care era purtarea mea de altãdatã, în religia Iudeilor. Cum, adicã, prigoneam peste mãsurã de mult Biserica lui Dumnezeu, ºi fãceam prãpãd în ea; 14 ºi cum eram mai înaintat în religia Iudeilor decât mulþi din neamul meu, de o vârstã cu mine. Eram însufleþit de o râvnã nespus de mare pentru datinile strãmoºeºti. 15 Dar când Dumnezeu - care m-a pus deoparte din pântecele maicii mele, ºi m-a chemat prin harul Sãu, - a gãsit cu cale 16 sã descopere în mine pe Fiul Sãu, ca sã-L vestesc între Neamuri, îndatã, n-am întrebat pe nici un om, [Galateni 1 ]


elder N.T ,a aparut dupa anul 90 ,puisor,apostoli au predicat doar din VT. dar daca nu crezi VT ,si profetiile de acolo ,nu ai cum sa intelegi NT prin revelatie ,si nu vezi nimic decat ca un om beat ,in loc de o persoana ,trei.

Luca, 16

27 Bogatul a zis: ,Rogu-te dar, pãrinte Avraame, sã trimiþi pe Lazãr în casa tatãlui meu; 28 cãci am cinci fraþi, ºi sã le adevereascã aceste lucruri, ca sã nu vinã ºi ei în acest loc de chin.' 29 Avraam a rãspuns: ,Au pe Moise ºi pe prooroci; sã asculte de ei.' 30 ,Nu, pãrinte Avraame', a zis el; ,ci dacã se va duce la ei cineva din morþi, se vor pocãi.' 31 ªi Avraam i-a rãspuns: ,Dacã nu ascultã pe Moise ºi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacã ar învia cineva din morþi." [Luca 16 ]


si nu mi-ai raspuns la intrebarea ,daca a fost nascut fiul in cer ,cine a fost mama lui ,caci o nastere presupune o mama,era o mama in cer,vezi ca sunt fantezii grecesti,mitologie imbinata cu crestinism de tip pagan.

citeste si vezi cand a aparut Fiul ;

Luca, 2

11 astãzi în cetatea lui David, vi s-a nãscut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. [Luca 2 ]

se da o locatie exacta BETLEEM, nu cer,si era un timp ,nu era vesnicie,sa rad si copii de gradinita,de credinta trinitara!!!

S-au s-a nascut de 2 ori ? trecem la reincarnare?

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
ady a scris:
PAVEL DE UNDE A PREDICAT ,SAU PETRU ,din N.T?ELDER te faci de rusine zau !!!


Eu m-am referit la dovezile din Noul Testament cu privire la persoana lui Isus, diferita de cea a Tatalui (vezi in special Evangheliile). Nu era vorba de nici o predica, era vorba de niste dovezi care nu pot fi contestate. Am si exemplificat, dar vad ca tu intelegi daor ce-ti convine si ironizezi cat cuprinde:

elder a scris:
Numai cand ne gandim la noptile nenumarate pe care si le-a petrecut Isus in post si rugaciune. O intrebare pertinenta ar fi "cui s-a rugat Isus?"


Acest argument demonstreaza ca sunt cel putin doua persoane. Numai un om beat (ca tot ai amintit de omul beat) ar vorbi cu el insusi cu o asa intensitate. Un alt argument ar fi nasterea Sa. Interpretarea ta spune ca El şi-a fost propriul Tată. Unde e logica, şi de cine râd copiii de grădiniţă?

ady a scris:
elder N.T ,a aparut dupa anul 90 ,puisor,apostoli au predicat doar din VT.


Asta n-are legătură cu ce spuneam eu. Noi suntem în anul 2006 nu în anul 90, deci avem la îndemână N.T. pentru a-l citi. Şi apropo, N.T. nu e alcatuit doar din predicile lui Pavel, ci avem si Evanghelii, avem chiar şi cărţi profetice, avem şi cărţi istorice. Idea De râs m-aş face daca aş evita acest adevăr si aş considera tot N.T. ca fiind alcătuit din "predicile apostolilor".

ady a scris:
si nu mi-ai raspuns la intrebarea ,daca a fost nascut fiul in cer ,cine a fost mama lui ,caci o nastere presupune o mama,era o mama in cer


Nasterea Fiului, sau "obârşia Lui" este o taina prea adâncă pentru noi, şi chiar daca am cunoaşte-o în amănunţit, nu ne-ar folosi la nimic. E foarte periculos să încercam sa aducem pe Dumnezeu la nivelul nostru de întelegere şi gândire. Noi trebuie sa 'ducem' ceea ce ne-a fost dat - tot ceea ce trece peste asta nu e decat "cunoştinţă care îngâmfă".
A întreba care e mama lui Isus de "dinainte de toţi vecii" e la fel cum ai întreba "cum a putut Maria să rămână însărcinată de la un DUH???" Uite ady, daca tu răspunzi la întrebarea asta, şi eu îţi răspund la întrebarea ta.

Acum urmează partea cu adevărat interesantă:

Citat:
citeste si vezi cand a aparut Fiul ;

Luca, 2

11 astãzi în cetatea lui David, vi s-a nãscut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. [Luca 2 ]

se da o locatie exacta BETLEEM, nu cer,si era un timp ,nu era vesnicie,sa rad si copii de gradinita,de credinta trinitara!!!


Şi ziceai de mine că mă fac de ruşine? Uite, ceva asemănător au spus şi fariseii:

John 8:57 ,,N'ai nici cincizeci ce ani``, I-au zis Iudeii, ,,şi ai văzut pe Avraam!``
John 8:58 Isus le-a zis: ,,Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sînt Eu.


Şi uite ca nici macar 'profeţiile din VT' nu le cunoşti bine:

Micah 5:2 Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuş din tine ÃŽmi va ieşi Cel ce va stăpîni peste Israel, şi a cărui obîrşie se suie pînă în vremuri străvechi, pînă în zilele veciniciei.

Deci mai spune o data: cand a apărut Fiul???
Locaţia 'exactă, BETLEEMUL' este locul în care "a ieşit" Cel a cărui obârşie se suie "până în zilele veşniciei" - conform Bibliei.

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
. EL spune în mod maiestuos: „EU sunt, DOMNUL, Dumnezeul tãu, care te-am scos …“ (Deut. 5:6). „Aºa vorbeºte DOMNUL, ÃŽmpãratul lui Israel ºi Rãscumpãrãtorul lui, DOMNUL oºtririlor: ,EU sunt Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, ºi afarã de Mine, nu este alt Dumnezeu.‘“ (Isa. 44:6). DOMNUL Dumnezeu este singurul »EU SUNT« ºi »EU VOI FI«, cãci ce va fi El, El este deja. Numai în El ºi prin El putem deveni ºi putem fi ceea ce El ne-a destinat sã fim. Ca sã nu se uite, El a spus încã o datã: „Ascultã-Mã, Iacove! S¸i tu, Israele, pe care te-am chemat! Eu, Eu sunt Cel dintâi, ºi tot Eu sunt ºi Cel din urmã.“ (Isa. 48:12).

ÃŽn Noul Testament gãsim multitudinea a ceea ce este »Eu sunt« descoperitã în Fiul.

Cele ºapte deosebite »EU SUNT …«, au atras atenþia multora. DOMNUL Isus a spus: »EU SUNT lumina lumii.« »EU SUNT Pãstorul cel bun.« »EU SUNT calea, adevãrul ºi viaþa.« »EU SUNT uºa.« »EU SUNT Pâinea vieþii.« »EU SUNT învierea ºi viaþa.« Acelaºi DOMN spune: „Adevãrat, adevãrat, vã spun cã, mai înainte ca sã se nascã Avraam, SUNT EU.“ (Ioan 8:58).. SE PUNE INTREBAREA CATI EU SUNT ERAU IN CERURUI?

ÃŽn Apocalipsa gãsim propria Lui mãrturie: „,EU SUNT Alfa ºi Omega, ÃŽnceputul ºi Sfârºitul‘, zice DOMNUL Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Cel Atotputernic … EU SUNT Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, Cel viu. Am fost mort, ºi iatã cã sunt viu în vecii vecilor. Eu þin cheile morþii ºi ale Locuinþei morþilor.“ (cap. 1, 8:17-18).

Recunoaºterea descoperirii lui Dumnezeu ca »EU SUNT«, în Rãs-cumpãrãtorul Isus Hristos, este necesarã pentru mântuirea noastrã. EL însuºi a accentuat acest lucru: „De aceea v-am spus cã veþi muri în pãcatele voastre; cãci, dacã nu credeþi cã Eu sunt, veþi muri în pãcatele voastre.“ (Ioan 8:24). Aici nu este vorba despre o învãþãturã sau o cunoºtinþã, ci despre viaþa veºnicã, ºi anume despre credinþa adevãratã în Mântuitorul descoperit, aducãtor de mântuire, care salveazã ºi mântuieºte. Numai în Fiul lui Dumnezeu ÃŽl avem pe Mântuitor ºi mântuirea.

»DOMNUL«, care era chipul lui Dumnezeu, „S-a dezbrãcat pe sine însuº ºi a luat chip de rob, fãcându-Se asemenea oamenilor.“ (Fil. 2:7). Pentru a mântui omenirea, EL S-a fãcut asemenea oamenilor: EL a fost nãscut ca Fiu, a fost înfãºurat în scutece ºi a fost aºezat într-o iesle. Mai omeneºte ºi mai fireºte nu era posibil! Astfel Cuvântul a devenit trup ºi a locuit printre noi. Aceasta s-a întâmplat din pricina noastrã, ca sã se împlineascã: „… Dumnezeu a osândit pãcatul în firea pãmânteascã, trimiþând din pricina pãcatului, pe însuº Fiul Sãu într-o fire asemãnãtoare cu a pãcatului“ (Rom. 8:3).

La naºterea Fiului ne este spus cine este El: „… astãzi în cetatea lui David, vi s-a nãscut un Mântuitor, care este Hristos, DOMNUL.“ (Luca 2:11).


Pavel, care era un vas ales ºi trãise o chemare ºi trimitere supranaturalã, având astfel o rãspundere deosebitã, scrie despre descoperirea tainei lui Dumnezeu în Hristos: „… pentru ca sã li se îmbãrbãteze inimile, sã fie uniþi în dragoste, ºi sã capete toate bogãþiile plinãtãþii de pricepere, ca sã cunoascã taina lui Dumnezeu Tatãl, adicã pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înþelepciunii ºi ale ºtiinþei. … Cãci în El locuieºte trupeºte toatã plinãtatea dumnezeirii. Voi aveþi totul deplin în El, care este Capul oricãrei domnii ºi stãpâniri.“ (Col. 2:2+9-10). Proorocii ºi apostolii nu au speculat despre descoperirea lui Dumnezeu în Hristos, ci DOMNUL Dumnezeu s-a fãcut de cunoscut lor.

ÃŽn Vechiul Testament, DOMNUL Dumnezeu este Mântuitorul, Rãscumpãrãtorul, ÃŽmpãratul, Pãstorul, etc. ÃŽn Noul Testament toate aceste atribute au fost împlinite pentru mântuirea noastrã, în Fiul, care a devenit punctul central al planului de mântuire: „Nimeni nu vine la Tatãl decât prin Mine!“, ºi „Cine M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl!“ Cine nu vede pe Dumnezeu în Hristos, acela nu L-a recunoscut cu adevãrat.

Dupã ce a vorbit aºa de mult despre Tatãl, Isus a spus: „›Dacã M-aþi fi cunoscut pe Mine, aþi fi recunoscut ºi pe Tatãl Meu. S¸i de-acum încolo ÃŽl veþi cunoaºte; ºi L-aþi ºi vãzut.‹ ›DOAMNE‹, i-a zis Filip, ›aratã-ne pe Tatãl, ºi ne este de ajuns.‹ Isus i-a zis: ›De atâta vreme sunt cu voi, ºi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl. Cum zici tu dar: ,Aratã-ne pe Tatãl‘?‹“ (Ioan 14:7-9). Acesta este un rãspuns clar din gura DOMNULUI.

ÃŽn Vechiul Testament, DOMNUL/IAHWEH a dat fãgãduinþa poporului Sãu: „Saltã de veselie, fiica Sionului! Strigã de bucurie, fiica Ierusalimului! Iatã cã ÃŽmpãratul tãu vine la tine; El este neprihãnit ºi biruitor, smerit ºi cãlare pe un mãgar, pe un mânz, pe mânzul unei mãgãriþe.“ (Zah. 9:9). ÃŽn Noul Testament, Isus este ÃŽmpãratul care a intrat în Ierusalim în duminica floriilor, cãlare pe mânzul unei mãgãriþe ºi însoþit de strigãte de bucurii. Oricine poate citi acest lucru în Matei cap. 21 ºi în textele paralele. »DOMNUL« însuºi a fost Mântuitorul ºi ÃŽmpãratul pentru Israel, dar la prima Lui venire în trup, ei nu L-au recunoscut pentru cã nu L-au vãzut prin prisma planului de mântuire ºi de aceea s-au aºteptat ca El sã reaºeze împãrãþia lui Israel. Chiar ºi ucenicii Lui L-au întrebat: „DOAMNE, în vremea aceasta ai de gând sã aºezi din nou ÃŽmpãrãþia lui Israel?“ (Fap. 1:6). Faptul cã era necesarã mai întâi rãscumpãrarea prin suferinþã ºi moarte (Isa. 53) ºi trebuia biruitã moartea (Osea 13:14), ei nu L-au înþeles de la început.

4. Spuneþi celor slabi de inimã: ,Fiþi tari, ºi nu vã temeþi! Iatã Dumnezeul vostru, rãzbunarea va veni, rãsplãtirea lui Dumnezeu;[b] El însuºi va veni, ºi vã va mântui.”

[/b]

…« Unde stã scris în Biblie cã în ceruri, Dumnezeu a nãscut în veºnicie o altã persoanã a Dumnezeirii, un Fiu? Binenþeles cã nicãieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva raþiunii. Pânã acum numai mamele au nãscut copii zãmisliþi de taþii lor.

Naºterea Fiului, a lui Mesia, care este Unsul, a fost înºtiinþatã în tot Vechiul Testament, începând cu prima fãgãduinþã datã în Genesa 3:15, dupã ce avusese loc cãderea în pãcat, din grãdina Eden. Naºterea a avut loc, aºa cum a fost prezis în Mica cap. 5 ºi cum este relatat în Evanghelii, aici pe pãmânt, la »Betleem«, care înseamnã »Casa pâinii«. EL este Pâinea vie care s-a coborât din cer (Ioan 6:48-58). S¸i în ceea ce-L priveºte pe Fiul lui Dumnezeu trebuie sã rãmânem nu numai la temã, ci ºi la adevãrul Cuvântului lui Dumnezeu.

De multe ori se argumenteazã cu trimiterea Fiului, fãrã sã se înþeleagã cã Fiul a fost înainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La început era Fiul …“, ci: „La început era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fãcut trup.“SI CUVANTUL ERA DUMNEZEU ,nu scrie ca Cuvantul era Isus ,ci Cuvantul era Dumnezeu ,si El s-a facut trup ,si s-a numit ISUS .NU puneti caruta inaintea cailor!!

ÃŽn tot Vechiul Testament, Dumnezeu a trimis slujitorii ºi proorocii Sãi. Moise a fost un bãrbat trimis de Dumnezeu: „DOMNUL Dumnezeul evreilor, m-a trimis la tine, sã-þi spun: ,Lasã poporul Meu sã plece…‘“ (Exod 7:16).

Ioan Botezãtorul a fost trimis de Dumnezeu, dupã cum am amintit deja, ca premergãtor al DOMNULUI: „Iatã, trimit înaintea Ta pe solul Meu, care Îþi va pregãti calea …“ (Mar. 1:2).
S¸i cei doisprezece apostoli au fost trimiºi (Mat. 10:5), la fel ºi cei ºaptezeci (Luca 10:1); Pavel a fost trimis, aºa cum i s-a spus: „Du-te, cãci te voi trimite departe la neamuri …“ (Fap. 22:21).

DOMNUL însuºi a spus: „Adevãrat, adevãrat, vã spun cã, cine primeºte pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine Mã primeºte; ºi cine Mã primeºte pe Mine, primeºte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.“ (Ioan 13:20).

AªA VORBEªTE DOMNUL: „Cum M-a trimis pe Mine Tatãl, aºa vã trimit ºi Eu pe voi.“ (Ioan 20:21).
„De aceea, iatã, vã trimit prooroci, înþelepþi ºi cãrturari.“ (Mat. 23:34).

„Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci ºi ucizi cu pietre pe cei trimiºi la tine!“ (Mat. 23:37). Toþi aceºtia care au fost trimiºi, au fost nãscuþi aici, pe pãmânt, la fel ca Fiul lui Dumnezeu. Astfel a putut El sã spunã: Tatãl „care M-a trimis, este cu Mine.“ (Ioan 8:16).

elder a zis
Citat:
Micah 5:2 ªi tu, Betleeme Efrata, mãcar cã eºti prea mic între cetãþile de cãpetenie ale lui Iuda, totuº din tine Îmi va ieºi Cel ce va stãpîni peste Israel, ºi a cãrui obîrºie se suie pînã în vremuri strãvechi, pînã în zilele veciniciei.

Deci mai spune o data: cand a apãrut Fiul???
Locaþia 'exactã, BETLEEMUL' este locul în care "a ieºit" Cel a cãrui obârºie se suie "pânã în zilele veºniciei" - conform Bibliei.

pai atunci s-a nascut de 2 ori si e reincarnare ,odata in vesnice ,si a 2 oara in BETLEEMUL IUDEII?

ELDER ,cati Dumnezei sunt in vesnicie 2?

CATI DOMNI SUNT IN VESNICIE 2 ?

UNUL MARE CU BARBA ALBA ,si unul mai tanar cu cioc si ochi alabastrii,nu?

Laughing

si jucau cartii in trei ,si la un moment dat ,ala mare cu barba ,a zis celui mai tanar ,du-te si mantuie lumea ,ca eu nu am timp,si vreau sa mai joc putin carti cu duhul sfant ,care este sub forma de porumbel. Laughing

bietii de voi muritorilor!!!!! rad tare


Scrie cumva va veni FIUL si va va mantuii?

ISAIA 7;
14. De aceea Domnul însuºi vã va da un semn: Iatã, fecioara va rãmâne însãrcinatã, va naºte un fiu, ºi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Scrie cumva fiul este cu noi ?Nu pot fi 2 dumnezei.

Dumnezeu care este duh ,nu persoana ,ci este o lumina a venit in forma vizibila de om ,nu o alta creatura,ci INSUSI DUMNEZEU ,asa ne relateaza Scriptura, nu teologii.

Isaia 45;

21. Spuneþi-le, ºi aduceþi-i încoace, ca sã se sfãtuiascã unii cu alþii! Cine a prorocit aceste lucruri de la început, ºi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine, [b]Eu sunt singurul Dumnezeu drept ºi mântuitor, alt Dumnezeu afarã de Mine nu este.
22. Întoarceþi-vã la Mine, ºi veþi fi mântuiþi toþi cei ce sunteþi la marginile pãmântului! Cãci Eu sunt Dumnezeu, ºi nu altul.[/b]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
ady a scris:
elder a scris:
Micah 5:2 Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de cãpetenie ale lui Iuda, totuş din tine ÃŽmi va ieşi Cel ce va stãpîni peste Israel, şi a cãrui obîrşie se suie pînã în vremuri strãvechi, pînã în zilele veciniciei.


pai atunci s-a nascut de 2 ori si e reincarnare ,odata in vesnice ,si a 2 oara in BETLEEMUL IUDEII?

ELDER ,cati Dumnezei sunt in vesnicie 2?

CATI DOMNI SUNT IN VESNICIE 2 ?

UNUL MARE CU BARBA ALBA ,si unul mai tanar cu cioc si ochi alabastrii,nu?

Very Happy

si jucau cartii in trei ,si la un moment dat ,ala mare cu barba ,a zis celui mai tanar ,du-te si mantuie lumea ,ca eu nu am timp,si vreau sa mai joc putin carti cu duhul sfant ,care este sub forma de porumbel.
Very Happy
bietii de voi muritorilor!!!!! Laughing


ady, sa stii ca nu pe mine ma iei in deradere, ci pe Dumnezeu. Imi pare foarte rau pentru tine, dar o astfel de atitudine cu privire la Dumnezeu n-am vazut-o nici macar la atei. Daca ai ce ai cu crezul trinitarian, bate-ti joc de cei care-l susţin, dar nu fă păcatul acesta de a-ţi bate joc de Dumnezeu Embarassed

Tatal nostru ceresc l-a dat pe singurul Lui Fiu pentru acesti bieti muritori, ca sa-i răscumpere din păcat - aceasta e o dovada uriaşă de dragoste pe care ne-a arătat-o Dumnezeu. Mulţumeşte-i lui Dumnezeu ca tu nu eşti hulitor, blasfemiator etc. "sau chiar ca vameşul acesta" (Luc.18:11), adica un "biet muritor". Cinste tie si 'tatălui' tau care ţi-a descoperit ca tu nu eşti ca "vameşii aceştia".

Am demonstrat ca DOMNUL Isus a existat chiar inainte de-a veni pe pământ în "chip de rob" - chiar El a spus asta, şi daca a minţit El, mint şi eu. Din pacate tu continui sa iei selectiv versetele, vazându-le doar pe cele care spun ca El este Unul, dar sfidând cu vehemenţă învăţătura Evangheliilor care arată ca Tatăl Şi Fiul sunt două persoane.

John 17:21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes.

Tatăl e în Fiul şi Fiul e în Tatăl - asta nu e nici reîncarnare, nici dovada ca Ei sunt o singura Persoană. La fel ca Ei, şi noi trebuie sa fim UNA - şi asta nu înseamnă ca trebuie sa fim cu toţii în mod literal O SINGURA PERSOANĂ. Poate doar cei cu interpretari selective ar considera asta...

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
frate elder ,eu nu-mi bat joc de Dumnezeu ,eu i-l cred ce spune El ,nu o gramada de teologi care nu cunosc dreapta de stnaga,imi bat joc de cei ignoranti si naivi care cred lesne orice filozofie satanica,si citeste si tu biblia ca ea nu se poate contrazice ,daca in Vt ,scrie in jur de 1000 de ori ca Dumnezeu este Unul ,voi tot trei vedeti ,cine -i de vina Dumnezeu sau Lucifer care va influenteaza,arata-mi biblic unde scrie in biblie despre trei persoane ,nu forme de descoperire ci trei persoane distincte,si atunci cred,dar daca nu este scris ,atunci am dreptul de la Dumnezeu ,sa va trag la raspundere,ptr. credinta pagana,care ati mostenit-o de la parintii vostrii pagani.

1 Imparati, 18

27 La amiazã, Ilie ºi-a bãtut joc de ei, ºi a zis: "Strigaþi tare, fiindcã este dumnezeu; se gândeºte la ceva, sau are treabã, sau este în cãlãtorie, sau poate cã doarme, ºi se va trezi." [1 Imparati 18 ]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
ady a scris:
si citeste si tu biblia ca ea nu se poate contrazice ,daca in Vt ,scrie in jur de 1000 de ori ca Dumnezeu este Unul ,voi tot trei vedeti


Tu vorbesti de Biblie si totusi amintesti doar de VT? De ce nu citesti tu si Evangheliile? Acolo ai afla despre o 'taina' potrivit careia Tatal si Fiul sunt doua persoane si totusi ele sunt UNA. Daca tu consideri ca Lucifer ma influenteaza pentru ca cred asta, atunci cred ca avem puncte de vedere diferite fata de ceea ce inseamna a fi 'influentat' de Lucifer. Eu tocmai in asta vad influentarea lui Lucifer, in luarea bibliei selectiv, adica unele versete le iau de bune, pe cand pe altele le consider doar 'fabule', dupa care nu trebuie sa ne luam Shocked

Citat:
arata-mi biblic unde scrie in biblie despre trei persoane ,nu forme de descoperire ci trei persoane distincte,


Pai pune mana si citeste si tu Biblia (toata Biblia, nu doar VT!) si vei afla singur, ca e usor incat si un copil ar intelege. Pe topicul "Dumnezeirea" am mai scris despre asta.

Dar arata-mi tu unde scrie ca sunt forme de descoperire si nu Persoane.

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
Citat:
atunci am dreptul de la Dumnezeu ,sa va trag la raspundere,ptr. credinta pagana,care ati mostenit-o de la parintii vostrii pagani.


Intamplator, acesti 'parinti pagani' se numesc "evanghelistii" Matei, Marcu, Luca, Ioan, apostolii Pavel, Iacov etc. Idea

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
Citat:
1 Imparati, 18

27 La amiazã, Ilie ºi-a bãtut joc de ei, ºi a zis: "Strigaþi tare, fiindcã este dumnezeu; se gândeºte la ceva, sau are treabã, sau este în cãlãtorie, sau poate cã doarme, ºi se va trezi." [1 Imparati 18 ]


Luke 18:11 Fariseul sta în picioare, şi a început să se roage în sine astfel: ,Dumnezeule, ÃŽţi mulţămesc că nu sînt ca ceilalţi oameni, hrăpăreţi, nedrepţi, preacurvari sau chiar ca vameşul acesta. Embarassed

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Ioan, 1

18 Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatãlui,[b] Acela L-a fãcut cunoscut." [Ioan 1 ]
[/b]

daca Tatal e Dumnezeu ,si este o persoana ,atunci de ce nu l-a vazut nimeni ,elder draga??


raspunsul tot biblia ni-l da ;

Ioan, 4

24 Dumnezeu este Duh; ºi cine se închinã Lui, trebuie sã I se închine în duh ºi în adevãr." [Ioan 4 ]


vezi eu cred toata biblia ,iar voi doar o parte ,scrie clar Dumnezeu este Duh ,si nu sunt 2 duhuri ,ci EL este Duhul SFANT ,NU O ALTA PERSOANA ,ti-am scris ca la copii de clasa I.


1 Timotei, 1

17 A Împãratului veºniciilor[b], a nemuritorului, nevãzutului ºi singurului Dumnezeu, sã fie cinstea ºi slava în vecii vecilor! Amin. [1 Timotei 1 ]




[/b]O PERSOANA O VEZI CACI ESTE CONSTITUITA DIN TRUP ,DUH ,SI SUFLET!!!

1 Timotei, 6

14 sã pãzeºti porunca, fãrã prihanã ºi fãrã vinã pânã la arãtarea Domnului nostru Isus Hristos,

15 care va fi fãcutã la vremea ei de fericitul ºi singurul Stãpânitor, Împãratul împãraþilor ºi Domnul domnilor,

16 singurul care are nemurirea, care locuieºte într-o luminã, de care nu poþi sã te apropii, pe care nici un om nu L-a vãzut, nici nu-L poate vedea, ºi care are cinstea ºi puterea veºnicã! Amin. [1 Timotei 6 ]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
ady, in primul rand, nu mi-ai raspuns la intrebarea
elder a scris:
Dar arata-mi tu unde scrie ca sunt forme de descoperire si nu Persoane.


Citat:
Ioan, 1

18 Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatãlui,[b] Acela L-a fãcut cunoscut." [Ioan 1 ]
[/b]

daca Tatal e Dumnezeu ,si este o persoana ,atunci de ce nu l-a vazut nimeni ,elder draga??


ady, faptul ca este Duh, nu e o explicatie pentru faptul ca nu l-a vazut nimeni. Cautatorul sincer dupa adevar va cerceta in alta parte si anume:

Exodus 33:20 Domnul a zis: ,,Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!``

Sfintenia lui Dumnezeu ar fi ucis pe orice om care s-ar fi uitat la El. Chiar si ingerii isi acopera fetele in prezenta Lui:

Isaiah 6:3 Strigau unul la altul, şi ziceau: ,,Sfînt, sfînt, sfînt este Domnul oştirilor! Tot pămîntul este plin de mărirea Lui``!
Isaiah 6:2 Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două sburau.


Si cu toate astea Isaia a vazut pe Cineva:

Isaiah 6:5 Atunci am zis: ,,Vai de mine! Sînt pierdut, căci sînt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe ÃŽmpăratul, Domnul oştirilor!

O intrebare pentru ady: Pe ce ÃŽmpărat, (care este Domnul Oştirilor) a vazut Isaia, daca pe 'Dumnezeu Tatăl' nu L-a văzut nimeni? Şi mai ales: cum L-a văzut Isaia, daca El este Duh iar Duhurile (zici tu) nu pot fi văzute??

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
in sfarasit ai pus o intrebare biblica ,corecta ,si la obiect .

Dumnezeu care este duh ,se descopera cum vrea cand vrea si cui vrea sub orice forma vrea;

1.ca stalp de foc (exod 3)

2.ca stalp de nor

3.ca un Inger al legamantului (exod 3)

4.ca un fiu al omului (apocalipsa 1;13)

5.ca un porumbel

6.cu o infatisare de om (geneza 18;1)

toate aceste infatisari sunt aparitii vizibile a Dumnezeului invizibil,scriptura nu se poate contrazice ,nu se poate contrazice un verset cu altul.

Dumnezeu duh ,care este invizibil s-a facut vizibil in mai multe forme de descoperire ,sub mai multe infatisari vizibile .

Ca Tata in cer ,ca Fiu pamant ,ca Duh sfant in copii lui rascumparati,acestea sunt formele de descoperire a Dumnezeului invizibil.

Ioan, 1

18 Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatãlui,[b] Acela L-a fãcut cunoscut." [Ioan 1 ]
cand zice acela l-a facut cunoscut ,adica Fiul era descoperirea pe pamant a Dumnezeului invizibil!!!!

10 Cel ce S-a pogorât, este acelaºi cu cel ce s-a suit mai presus de toate cerurile, ca sã umple toate lucrurile. [Efeseni 4 ]
Coloseni, 1

25 Slujitorul ei am fost fãcut eu, dupã isprãvnicia, pe care mi-a dat-o Dumnezeu pentru voi ca sã întregesc Cuvântul lui Dumnezeu. 26 Vreau sã zic: taina þinutã ascunsã din veºnicii ºi în toate veacurile, dar descoperitã acum sfinþilor Lui, 27 cãrora Dumnezeu a voit sã le facã cunoscut care este bogãþia slavei tainei acesteia între Neamuri, ºi anume: Hristos în voi, nãdejdea slavei. [Coloseni 1 ]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
elder
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 22/Aug/2005
Mesaje: 183
Locatie: Moldavia Rumaneasca
Raspunde cu citat (quote)
Si totusi nu mi-ai raspuns la intrebare: pe care Imparat Domn al Ostirilor a vazut Isaia daca pe Tatal nu l-a vazut nimeni?
si: cum l-a vazut Isaia, daca El este Duh, iar Duhurile (zici tu) nu pot fi vazute?

_________________
Hristos a fost tratat asa cum meritãm noi, pentru ca noi sã putem fi tratati asa cum merita El. El a suferit moartea care era a noastrã, ca noi sã putem primi viata care era a Lui.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
ÃŽn Apocalipsa 2:8b este scris: “Iatã ce zice Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, Cel ce a murit ºi a înviat”. Este de observat faptul cã nu cineva atribuie Domnului aceastã însuºire, ci Domnul, cu cuvintele care au ieºit din însãºi gura Sa, se numeºte astfel.
Fariseii ar spune cã El însuºi se face Dumnezeu.

Dar lãudat sã fie minunatul Sãu Nume! EL este Dumnezeu. El este Acelaºi când vorbeºte aceste cuvinte prorocului Isaia în Vechiul Testament, ºi Acelaºi când vorbeºte aceleaºi cuvinte prorocului Ioan în Noul Testament.

În Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperã în înfãþiºarea Domnului; ºi în Noul Testament este Acelaºi Dumnezeu care se descoperã în Acelaºi Domn, adicã Tatãl în Fiul. Deosebirea constã numai în aceea cã în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.

Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa ºi Omega, Cel dintâi ºi Cel de pe urmã, începutul ºi sfârºitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învãþãturã deosebitã. ÃŽn Vechiul Testament, însuºi Dumnezeul Atotputernic îºi dã Numele “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã”, iar în Noul Testament Isus se caracterizeazã pe Sine însuºi ca “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã”

. Dacã Isus ar fi o altã persoanã ºi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi ºi Cel de pe urmã” Dacã Dumnezeu ºi Domnul, Tatãl ºi Fiul nu este una ºi aceeaºi Persoanã, atunci ar exista douã persoane care au pretenþia de a fi acelaºi.

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
ÃŽnvãþãtorii bisericii care au venit din pãgânitate, au rãmas la temã, dar nu ºi la singurul adevãr mãrturisit în întreaga Scripturã. Cu concepþiile lor babiloniene, egiptene ºi greceºti despre zei, ei au produs o greºealã de neiertat, care nu a mai putut fi corectatã niciodatã ºi care a ajuns regulã de învãþãturã adoptatã de aproape toate bisericile. Ei au stabilit teza paradoxalã, dar total nebiblicã, cã Fiul a existat deja în cer ca persoanã divinã individualã ºi cã Fiul preexistent a fost nãscut apoi pe pãmânt. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicãieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientalã-mesopotamianã, expresia »mama lui Dumnezeu« folositã pentru Maria. Aºa a fost ea declaratã de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu existã nici mãcar o singurã dovadã în Biblie.

De multe ori se argumenteazã cu trimiterea Fiului, fãrã sã se înþeleagã cã Fiul a fost înainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La început era Fiul …“, ci: „La început era Cuvântul … S¸i Cuvântul s-a fãcut trup.“

si CUVANTUL ERA DUMNEZEU ,nu scrie si Cuvantul era fiul ,daca era scris asa ,atunci se putea face o dogma trinitara.

Cuvantul s-a facut trup si s-a numit Isus .Dumnezeu s-a facut trup si s-a numit Isus Hristos!!

Romani, 3

30 deoarece Dumnezeu este unul singur ºi El va socoti neprihãniþi, prin credinþã, pe cei tãiaþi împrejur, ºi tot prin credinþã ºi pe cei netãiaþi împrejur.

De ce nu scrie ,...si Dumnezeu sunt trei ,..sa fie clar, ca toti sa creada baliverna trinitara?

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
IAR ACUM TRADUCEREA ;

"EU SUNT ,CEL CE SUNT "=ISUS DIN NAZARET IMPARATUL IUDEIILOR!!!!

ELDER UNDE SUNT 2 PERSOANE ?

IHWH e un Domn ,si Isus e un alt Domn ?Avem doi domni?

Sâmburele credinþei pentru Israel constã din patru cuvinte: Adonai Elohenu Adonai Echad = DOMNUL ELOHIM DOMNUL SINGUR. Exact tradus ar trebuie sã fie: IAHWEH ELOHIM, IAHWEH SINGUR. Aceasta este mãrturia unitarã a lui Dumnezeu ºi a proorocilor, mãrturie care este în concordanþã cu Vechiul ºi Noul Testament. AªA VORBEªTE DOMNUL: „Voi sunteþi martorii Mei -, zice DOMNUL, - voi ºi Robul Meu pe care L-am ales, ca sã ºtiþi, ca sã Mã credeþi ºi sã înþelegeþi cã Eu sunt: înainte de Mine n-a fost fãcut nici un Dumnezeu, ºi dupã Mine nu va fi, Eu, Eu sunt DOMNUL, ºi afarã de Mine nu este nici un Mântuitor! … cã Eu sunt Dumnezeu.“ (Isa. 43:10-12). Dumnezeu nu a vorbit niciodatã la plural, cu atât mai puþin despre mai multe persoane. Acest lucru nu l-a fãcut nici un prooroc. O astfel de interpretare izvorãºte din neînþelegeri. Ai Lui nu s-au închinat niciodatã lui Dumnezeu la plural!

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
A fost FIUL nascut in cer?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Raspunde la subiect