BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Pagina de start a forumului Angelteam
Angelteam
Putem sluji fãrã iubire, dar nu putem iubi fãrã slujire
Raspunde la subiect
O atentionare DIVINA,ptr.generatia noastra.
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Noi credem cã întreaga preoþime este convinsã cã învaþã ºi lucreazã corect. Toþi au intenþia sã facã voia lui Dumnezeu. Dar nimeni nu le-a deschis ochii asupra faptului cã în trecut a avut loc o deviere totalã de la vestirea ºi practica originalã. Astãzi gãsim numai tradiþii ºi dogme vechi care nu au nici o bazã biblicã.

Orientarea duhovniceascã s-a pierdut, iar masele sunt greºit cãlãuzite. Dacã este vorba despre dedicare ºi râvnã, acestea le gãsim în toate religiile, dar sforþarea omeneascã nu este suficientã pentru a-l dispune favorabil pe Dumnezeu.

Vrem sã ne ocupãm aici de cea mai importantã temã care existã. În fond, aceasta ar trebui sã-l intereseze pe fiecare om. Indiferenþa ar putea deveni fatalã. Fiecare ºtie cã existã religii diferite. Trebuie însã pusã întrebarea: existã una adevãratã?

Toþi pretind cã sunt corecþi. Dar scepticismul s-a generalizat pe bunã dreptate în domeniul religios. Oamenii se îndepãrteazã de confesiunile existente ºi nu doresc sã mai aibã vreo legãturã cu Dumnezeu. În general, Dumnezeu ºi religia sunt privite în ansamblu.

Totuºi mai existã oameni care, în liniºte, se gândesc dacã nu existã totuºi un Dumnezeu viu, care se intereseazã de soarta noastrã.

Cum se poate însã orienta cineva în mijlocul atâtor ramificaþii religioase existente? Cine poate da un rãspuns valabil la toate aceste întrebãri deschise? Sau este cu adevãrat totul numai o înºelãciune? Au hinduºii dreptate? Au musulmanii dreptate? Sau budiºtii? A înviat vreunul din fondatorii acestor religii?

Pânã în prezent, omenirea a auzit numai despre învierea Unuia. Toþi ceilalþi au fost înmormântaþi împreunã cu învãþãturile lor.

Adevãrul poate veni numai de la Cel adevãrat. A inaugurat EI cândva vreo religie? Dacã da, când, unde ºi care? Dacã nu, atunci nici una nu are dreptul sã se refere la El. Orice om, nu cã poate fi derutat sau dezorientat, ci este de fapt dus în eroare.

De aceea nu ne putem baza pe fondatorii religiilor sau pe demnitarii religioºi, cum nu ne putem baza nici pe noi înºine. Fãrã sã mai þinem seama de celelalte religii mondiale cunoscute, doar în cadrul creºtinismului existã câteva sute de uniuni bisericeºti.

Fiecare din ele are învãþãturi deosebite ºi îi mântuieºte pe membrii ei într-un mod propriu. Desigur cã nu se poate presupune cã vreo instituþie religioasã ar induce în mod intenþionat pe oameni în eroare, dar faptul cã existã atâtea curente religioase ne obligã sã ne punem pe gânduri.

Orice om care vrea sã ajungã la o þintã trebuie sã porneascã la drum. Dar cum gãsim noi drumul care ne duce cu siguranþã la þintã? ªi cum gãsim noi adevãrul pe care sã ne putem bizui în mod absolut? Trebuie sã existe o posibilitate pentru a descoperi urma dumnezeiascã în mijlocul tuturor încurcãturilor omeneºti.

În timpul acesta modern ºi avansat, cine se mai poate încrede orbeºte într-o credinþã? A prezenta ceva ca fiind divin nu este suficient, este necesarã o legitimare de sus! Fiecare ar trebui sã facã uz de dreptul sãu de a se orienta spiritual. Este în joc mai mult decât aceastã scurtã viaþã pãmânteascã.

Noi suntem rânduiþi pentru pãrtãºie cu Tatãl ceresc. Nu existã numai o viaþã temporarã, ci ºi o viaþã veºnicã. Aºa de sigur cum existã un trup fizic, aºa de sigur existã unul duhovnicesc. Aºa de natural cum existã viaþa pe pãmânt, aºa de firesc este ºi viaþa în ceruri. Acelaºi Dumnezeu a creat cerul ºi pãmântul ºi tot ce existã pe el. Creaþiunea maiestoasã depune o mãrturie puternicã pentru Creator. [b][/

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
nigno
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 16/Aug/2005
Mesaje: 78
Raspunde cu citat (quote)
Citat:
O atentionare DIVINA,ptr.generatia noastra.


Timpul nu`mi permite deocamdata decat sa pun o intrebare: Cum poti spune ca ceea ce ai postat mai sus este "o atentionare divina", atata timp cat nu am gasit nici macar un singur verset. Te consideri cumva de origine divina? Nu pot sa nu apreciez faptul ca in toate celelalte discutii ai postat foarte multe versete.

_________________
Resurse crestine on-line pe www.caleasprecasa.uv.ro ! Visit and... vote it! ;)
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCodul Yahoo MessengerCodul MSN Messenger
ady_maris
Avansat
Avansat

Data inscrierii: 31/Mai/2006
Mesaje: 200
Raspunde cu citat (quote)
Cuvântul: “Cercetaþi totul…”? (1Tesaloniceni 5:21). Dumnezeu nu se contrazice. Hotãrârile ºi deciziile Lui sunt desãvârºite. Toate contradicþiile aparente sunt în mintea celor învãþaþi, dar nu în Cuvântul Sãu.

Un om care nu priveºte prin ochelarii religioºi trebuie sã se sperie când vede ce deviere a avut loc. Credinþa originalã a fost modificatã în aºa fel, încât este de nerecunoscut. Se predicã de fapt o altã Evanghelie.2Corinteni 11;4 4. În adevãr, dacã vine cineva sã vã propovãduiascã un alt Isus pe care noi nu l-am propovãduit, sau dacã este vorba sã primiþi un alt duh pe care nu l-aþi primit, sau o altã Evanghelie, pe care n-aþi primit-o, oh, cum îl îngãduiþi de bine!

Dacã vrem, putem spune cã toþi oamenii vor sã fie sinceri în felul credinþei lor, dar prin aceasta falsul nu devine adevãr. (Matei 22;29)29. Drept rãspuns, Isus le-a zis: „Vã rãtãciþi! Pentru cã nu cunoaºteþi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

Dacã este vorba despre întrebãri cu privire la credinþã ºi învãþãturã ºi la practica din bisericã, atunci problema nu se rezolvã la un conciliu; trebuie sã rãmânã valabil ceea ce ne-a rãmas scris despre biserica primarã. Întrebãrile ºi problemele bisericeºti pot fi discutate în instituþiile corespunzãtoare; dar învãþãtura ºi practica apostolilor lui Hristos este de mult întãritã. Luther a spus la Worms în 18 aprilie 1521 : "... eu nu-I cred nici pe papa nici vreun conciliu; de aceea, dacã nu sunt învins prin dovezi scripturale ºi argumente clare, atunci eu sunt încredinþat de dovezile biblice pe care le-am citat ºi sunt un prizonier al Cuvântului lui Dumnezeu. Nu pot sã retractez ºi nici nu vreau pentru cã nu este sigur ºi nici necesar sã lucrez împotriva conºtiinþei proprii. Dumnezeu sã mã ajute. Amin."

Noi ne ocupãm cu planul veºnic valabil al Atotputernicului Dumnezeu cu omenirea ºi vrem sã contribuim la limpezirea lucrurilor prin punerea lor faþã-n faþã. Este vorba despre douã lucruri absolut diferite ºi despãrþite unul de altul. Unul este domeniul dumnezeiesc, celãlalt omenesc. Cine-L recunoaºte pe Dumnezeu ca Mântuitor personal va crede ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, indiferent de ceea ce s-a hotãrât la diferitele concilii ºi sinoade. Cuvântul lui Dumnezeu nu este supus schimbãrilor vremii, el este valabil pentru totdeauna ºi este absolutul.(Maleahi 3;6)(Galateni 1;8-10)

Trebuie sã fie clar pentru orice om cã Sfânta Scripturã conþine mãrturia complet încheiatã a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a uitat absolut nimic. Abia pe mãsurã ce s--au pierdut adevãrurile dumnezeieºti, acestea au fost înlocuite cu idei omeneºti. Toate hotãrârile care au fost luate în decursul istoriei bisericeºti nu vor fi niciodatã o parte a testamentului dumnezeiesc pentru cã nu au fãcut parte din învãþãtura originalã a lui Hristos ºi a apostolilor, care au fost zidiþi pe Cuvântul profetic.(Efeseni 2;20)

ÃŽndemnurile serioase din Vechiul ºi Noul Testament nu trebuie sã fie încãlcate, nici trecute cu vederea. Este scris: “Sã n-adãugaþi nimic la cele ce vã poruncesc Eu, ºi sã nu scãdeþi nimic din ele;” (Deuteronom 4:2). Mai târziu, Domnul a spus cãtre fariseii ºi cãrturarii care nu au înþeles ceea ce au spus Moise ºi proorocii, ci urmau tâlcuirile lor: “Norodul acesta Mã cinsteºte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mã cinstesc ei, dând învãþãturi care nu sunt decât niºte porunci omeneºti” (Marcu 7:6--7).

ªi multe comunitãþi creºtine lasã Cuvântul lui Dumnezeu în mare mãsurã la o parte, fiind încurcate în învãþãturi omeneºti. Totuºi acum existã mai multã activitate religioasã ca oricând.

Deasupra tuturor vestirilor ºi practicilor nebiblice, scrie încã acelaºi cuvânt: "Degeaba!" Degeaba sunt toate rugãciunile, toate serviciile divine; degeaba toate cântãrile ºi practicile rituale; degeaba toate evanghelizãrile mari sau conferinþele bisericeºti [b]- tot ce se întâmplã în Împãrãþia lui Dumnezeu ºi nu este conform Cuvântului lui Dumnezeu nu valoreazã nimic înaintea Lui. Câte programe religioase ar trebui sã recunoascã El? De partea cãrei partide ar trebui sã fie EI?
[/b]
Domnul nu permite nici un amestec. EL vrea ca sãmânþa curatã a Cuvântului sã rãmânã în forma originalã ºi sã fie semãnatã în pace. EL îi mustrã pe conducãtorii religioºi, care beneficiazã ca ºi atunci de un mare respect din partea poporului, cu cuvintele aspre: “Aþi desfiinþat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sã þineþi datina voastrã.” (Marcu 7:9).

Trebuie sã lãsãm dogma la o parte, iar adevãrul sã fie pus în locul ei.

Domnul însuºi ne îndeamnã cu un avertisment pãtrunzãtor: “Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat ... N-adãuga nimic la cuvintele Lui, ca sã nu te pedepseascã ºi sã fii gãsit mincinos” (Proverbe 30:5-6). Toþi acei ce adaugã ceva la mãrturia încheiatã a Sfintei Scripturi, la Vechiul sau la Noul Testament, vor sta ca mincinoºi ºi dând socotealã lui Dumnezeu, vor fi condamnaþi.

De la grãdina Eden încoace, satana, mincinosul cel bãtrân, ºi-a infiltrat influenþa printre oameni tâlcuind Cuvântul lui Dumnezeu.

El va rãstãlmãci pânã la sfârºit Cuvântul pentru a înºela omenirea. Numai cine îºi dã seama ºi se sustrage influenþei sale poate sã ocupe un loc sub influenþa dumnezeiascã, care vine numai din Cuvânt prin Duhul Sãu.
Duhul Sfânt este Duhul adevãrului ºi numai Cuvântul lui Dumnezeu este Cuvântul adevãrului. ÃŽn ultimul capitol din Biblie scrie îndemnul definitiv: “... dacã va adãuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adãuga urgiile scrise în cartea aceasta. ªi dacã scoate cineva ceva din cuvintele cãrþii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieþii ºi din cetatea sfântã, scrise în cartea aceasta.” (Apocalipsa 22:18-19).

Cine se poate aºeza cu uºurinþã deasupra acestor cuvinte? Exact aºa cum s-a împlinit când a spus Dumnezeu la început. ,,în ziua când vei mânca din el, vei muri negreºit” (Geneza 2:17b), la fel se va adeveri ºi acest Cuvânt ca adevãrat. Dumnezeu spune ce face ºi face ceea ce spune. Scriptura nu poate fi desfiinþatã. Toate deciziile Lui sunt desãvârºite ºi neschimbãtoare.[b][/b]

_________________
Inteleptii sunt aceia,care din eroare in eroare ajung la Adevar!!!!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCodul MSN Messenger
O atentionare DIVINA,ptr.generatia noastra.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Raspunde la subiect